Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2023 10:20

Σεμινάριο για τη διαχείριση αρνητικών συναισθημάτων
ΣΤΙΣ 2 ΚΑΙ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, σε συνεργασία με το University of Wisconsin-Madison και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, διοργανώνει Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα «Σύγκρουση και Συνύπαρξη», που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 2 και την Τρίτη 3 Οκτωβρίου, κατά τις ώρες 6.00-9.00 μ.μ., στο αμφιθέατρο των 4ου & 37ου Δημοτικών Σχολείων Λάρισας (Κουμουνδούρου 17).


Το διήμερο σεμινάριο εντάσσεται στο πλαίσιο στήριξης των εκπαιδευτικών που πρόκειται να υλοποιήσουν συναφές προαιρετικό Πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων και όλων όσοι/-ες ενδιαφέρονται και θα περιλαμβάνει θεωρητικό και βιωματικό μέρος με εισηγήτρια τη δρ. Πέλη Γαλίτη, εκπαιδευτική σύμβουλο, ερευνήτρια του Πανεπιστημίου του Wisconsin-Madison των Η.Π.Α., καθώς και παρουσίαση καλών πρακτικών από εκπαιδευτικούς που εφάρμοσαν το πρόγραμμα στα σχολεία τους. Το σεμινάριο στηρίζεται στο εγκεκριμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με τίτλο: «Σύγκρουση και Συνύπαρξη». Σκοπός της επιμόρφωσης είναι να γνωρίσουν οι εκπαιδευτικοί τρόπους διαχείρισης αρνητικών συναισθημάτων (θυμού, απόρριψης, αδικίας κ.ά.) που προκύπτουν μετά από μια μικρή ή μεγάλη τραυματική εμπειρία, ώστε να δώσουν τη δυνατότητα στις/στους μαθήτριες/-ες να καλλιεργήσουν υγιείς σχέσεις συνεργασίας, τόσο μεταξύ τους όσο και με τις/τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους, βασισμένες στην αποδοχή και τον σεβασμό της έμφυτης αξίας του κάθε ανθρώπου.
Επισημαίνεται ότι οι δύο πρώτες επιμορφώσεις θα γίνουν διά ζώσης, αλλά θα ακολουθήσουν και άλλες διαδικτυακές: τον Νοέμβριο, τον Ιανουάριο, τον Μάιο (σε ημερομηνίες που θα καθοριστούν) και η τελευταία θα υλοποιηθεί τον Ιούνιο διά ζώσης, όπου οι συμμετέχοντες/-ουσες θα πάρουν και τις βεβαιώσεις συμμετοχής και από το Πανεπιστήμιο του Wisconsin-Madison και από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Δηλώσεις συμμετοχής έως τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου στον σύνδεσμο: https://forms.gle/xaJEPUb4AtGcnsCZ8.

 

Υβριδική έκθεση για την υγεία
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Ανοίγει μεθαύριο Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου η Υβριδική Έκθεση Inno Health Forum στο Πάρκο Καινοτομίας της Λάρισας «JOIST», που θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου. Σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές αναφέρουν τα εξής: «H πρόσφατη κακοκαιρία «Daniel», η οποία έπληξε την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, έχει δημιουργήσει ένα νέο πλαίσιο στη λήψη αποφάσεων. Ωστόσο, η διοργάνωση, λαμβάνοντας υπόψη την κρισιμότητα και τη σοβαρότητα της κατάστασης, τοποθετεί σε «πρώτο πλάνο» την προσπάθεια ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας, την υποστήριξη των παραγόντων της υγείας και των ασθενών και τη γρήγορη επαναφορά στην κανονικότητα με ασφάλεια. Σύμφωνα με απόφαση των διοργανωτών, το 10% των εσόδων της εκδήλωσης θα διατεθεί προς ενίσχυση των πληγέντων της Θεσσαλίας και για την κάλυψη βασικών αναγκών σε φάρμακα και υγειονομική περίθαλψη».

 

Πρόγραμμα Ψυχολογικής Υποστήριξης Πλημμυροπαθών

To clicktotherapy.gr, με τη βοήθεια των εθελοντών ψυχολόγων του και των ευγενικών χορηγιών, προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ψυχολογικής παρέμβασης, δωρεάν, σε όσους επλήγησαν από τις πλημμύρες της Θεσσαλίας. Το Πρόγραμμα αποτελείται από δύο στάδια:
Στάδιο 1: Παροχή ψυχολογικής υποστήριξης.
Μέσω των εθελοντών ψυχολόγων, που συμμετέχουν στη δράση, διατίθενται 2 υποστηρικτικές online συνεδρίες σε κάθε πληγέντα που θα κάνει αίτηση.
Στάδιο 2: Αποκατάσταση ψυχικής κατάστασης και πρόληψη ψυχολογικού τραύματος.
Κατόπιν πρότασης του ψυχολόγου, υπάρχει η δυνατότητα επιμήκυνσης του θεραπευτικού πλάνου για 6 επιπλέον online συνεδρίες. Το παρόν στάδιο χρηματοδοτείται από χορηγούς.
Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν έως 100 πληγέντες.
Οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να δουν περισσότερες λεπτομέρειες και να κάνουν αίτηση, από τη σχετική σελίδα του clicktotherapy.gr.

 

Στους Παιδικούς του Δήμου Λαρισαίων τα παιδιά της ΔΥΠΑ

Εξασφαλίστηκαν θέσεις φιλοξενίας σε όμορους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων για τα 27 βρέφη και 21 νήπια που φιλοξενούσε ο Βρεφονηπιακός Σταθμός της ΔΥΠΑ στη Λάρισα, που έχει υποστεί σημαντικές ζημιές από την κακοκαιρία «Daniel». Η Διοίκηση, με ανακοίνωσή της, ευχαριστεί τον Δήμο για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα της ΔΥΠΑ και για τη μέριμνα της φιλοξενίας όλων των παιδιών. Η ΔΥΠΑ θα διαθέσει όλο το προσωπικό του Σταθμού της, μόνιμο και έκτακτο, στους Σταθμούς του Δήμου που θα φιλοξενήσουν τα παιδιά.

 

Συγκέντρωση ρούχων και τροφίμων στην Αγιά

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Η Αρχιερατική Περιφέρεια Αγιάς συγκεντρώνει στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίων Αντωνίων Αγιάς, για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, τρόφιμα μακράς διάρκειας και ρουχισμό (σε καλή κατάσταση), και απευθύνει έκκληση σε όλον τον κόσμο της περιοχής Αγιάς να συνδράμει στην πρωτοβουλία αυτή.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 24940-22266 και 6973-793.911.

 

Συνέλευση Σμιξιωτών
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥΟ

Μορφωτικός Σύλλογος Σμιξιωτών καλεί τα μέλη και τους φίλους που επιθυμούν να γίνουν μέλη του σε Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 11:00 π.μ. στα Γραφεία του Συλλόγου, Ζαρμάνη 12, Λάρισα. Oι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. θα πραγματοποιηθούν μετά τη Γενική Συνέλευση και δικαίωμα ψήφου βάσει καταστατικού έχουν όσοι είναι ταμειακά τακτοποιημένοι (ετήσια συνδρομή: 10 ευρώ). Η συμμετοχή όλων στην εκλογική διαδικασία είναι σημαντική για την ομαλή λειτουργία και απαραίτητη προϋπόθεση για την πολιτιστική δράση του Συλλόγου.

 

Κλειστές οι Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης

Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας ανακοινώθηκε χθες ότι οι Υπηρεσίες της που στεγάζονται στη Σωκράτους 111 στη Λάρισα παραμένουν κλειστές μέχρι νεωτέρας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass