Ο Γ. Λαμπρούλης απαίτησε 100% αποζημίωση

ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ Η ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2023 11:10

«Συγκεκριμένα μέτρα για τη στήριξη, την αποκατάσταση και αποζημίωση στο 100% των καταστροφών των κατοίκων της Θεσσαλίας, που θάφτηκαν τα σπίτια και οι περιουσίες της μέσα στη λάσπη», απαίτησε ο Γ. Λαμπρούλης, μιλώντας στη Βουλή επί της Επίκαιρης Ερώτησης που είχε καταθέσει προς τον υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, καλώντας παράλληλα τον λαό σε συλλογική διεκδίκηση μέτρων στήριξης από την Κυβέρνηση.


Ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ κατήγγειλε πως «οι τραγικές συνέπειες των πλημμυρών είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζουν κυβερνήσεις, περιφερειακές και τοπικές αρχές, που δεν λαμβάνουν μέτρα προστασίας για τα θεωρούν «κόστος» και «πολυτέλεια», ενώ στηρίζουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Ήταν ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Δεν φταίνε τα «ακραία» καιρικά φαινόμενα γιατί οι Δήμοι και η Περιφέρεια δεν είχαν μια σειρά από εργαλεία, μηχανήματα και το απαραίτητο προσωπικό για να καθαρίσουν ρέματα και φρεάτια, δεν είχαν ένα συνολικό σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας, αλλά και αντιμετώπισης των καταστροφών...
Εμπαιγμός τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, τα οποία συνιστούν ψίχουλα μπροστά στις ανάγκες των πληγέντων. Χιλιάδες σπίτια πρέπει να ξαναστηθούν και δεν φθάνει το ποσό των 6.600 ευρώ που δίνει η Κυβέρνηση ως ανώτερη αποζημίωση για την οικοσκευή, σημείωσε. Το ίδιο ανεπαρκή είναι και τα μέτρα για την ανακατασκευή των σπιτιών, με την κρατική αρωγή να ανέρχεται στο 70 και όχι στο 100% των καταστροφών, χαρακτηριστικό παράδειγμα το Δαμάσι, όπου μόλις 5 - 6 σπίτια ανακατασκευάζονται, ενώ τα υπόλοιπα όχι, γιατί δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα οι πληγείσες οικογένειες...
Δεν ισχύει το «δεν μπορούσε να γίνει τίποτα» για ν’ αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση ένα τέτοιο φαινόμενο. Η πρόοδος της τεχνολογίας και της επιστήμης μάς δίνει τη δυνατότητα ν’ αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις, έχουμε τη γνώση, το ανθρώπινο δυναμικό και τους επιστήμονες που μπορούν να προβλέψουν και να σχεδιάσουν. Αυτό που δεν υπάρχει είναι η πολιτική βούληση για μια άλλη οργάνωση της κοινωνίας και των αρμόδιων υπηρεσιών, για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.
Να καλυφθούν στο 100% οι ζημιές και να εξασφαλιστεί σταθερό εισόδημα 1.500 ευρώ για κάθε πληγείσα οικογένεια, συν 300 ευρώ για κάθε παιδί, αφού πολλές οικογένειες, μετά την καταστροφή, δεν θα έχουν εισόδημα από πουθενά. Είναι κυνισμός της Κυβέρνησης που έφθασε να νομιμοποιήσει τον μαυραγοριτισμό, βάζοντας πλαφόν στην τιμή του νερού, αντί να το διαθέτει δωρεάν στους πληγέντες...».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass