Ποδηλατάδα αλληλεγγύης «Μαζί για τα παιδιά»

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2023 10:30

Ο Δήμος Λαρισαίων έχει ιδιαίτερο λόγο να μετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας και με δεδομένες τις δύσκολες συνθήκες λόγω των πλημμυρικών φαινομένων δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στις δράσεις αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και της ρύπανσης, βοηθώντας έτσι την διεύρυνση του δικτύου εθελοντών και τη συνδρομής της κοινωνίας, των φορέων και επιχειρήσεων. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και ευρύτερα για την προαγωγή βιώσιμων πρότυπων κινητικότητας και για τη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.


Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται κάθε χρόνο στο διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου είναι η προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης και μεταφοράς στον αστικό ιστό και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησή τους. Ο Δήμος Λαρισαίων σε συνεργασία με το Τμήμα Αθλητισμού της Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρησης Λάρισας (ΔΗ.Κ.Ε.Λ.), την εβδομάδα 16-22 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιήσει συγκεκριμένες δράσεις στην πόλη μας.
Αναλυτικότερα το πρόγραμμα:
Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου στην Κεντρική πλατεία (Δημάρχου Σάπκα) Λάρισας, θα πραγματοποιηθεί η Ποδηλατάδα #6- Αλληλεγγύης «Μαζί για τα παιδιά», ώρα αφετηρίας 19.30. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με σκοπό να συγκεντρώσουμε σχολικά είδη για τα παιδιά των πλημμυροπαθών οικογενειών του Δήμου μας. Ο κάθε συμμετέχων στην ποδηλατάδα μπορεί να προσφέρει τα παρακάτω σχολικά είδη τσάντες, κασετίνες, τετράδια, μολύβια, στυλό, μαρκαδόρους, χάρακες και μπλοκ ζωγραφικής.
Τα σχολικά είδη που θα προσφερθούν θα πρέπει να είναι καινούργια, έτοιμα να χρησιμοποιηθούν. Στην προσπάθεια αυτή θα συμμετέχουν και τα βιβλιοχαρτοπωλεία της πόλης μας.
Τα σχολικά είδη θα παραλαμβάνονται από τη γραμματεία της ποδηλατάδας και από τα στελέχη της ΔΗ.Κ.Ε.Λ., στις 19:00, παράλληλα με την εγγραφή των συμμετεχόντων.
Η διαδρομή της ποδηλατάδας: Κεντρική Πλατεία, Κύπρου, Αμαλίας, Βενιζέλου, Φιλελλήνων, Κύπρου, Μανωλάκη, Καλλιθέας, Κραννώνος, Αρριανού, Αγνώστου στρατιώτη, Καραϊσκάκη, πάρκο Αγίου Αντωνίου.
Στη λήξη της ποδηλατάδας ακολουθεί η καθιερωμένη κλήρωση ποδηλάτου χορηγία της εταιρείας «Όλυμπος» και δροσιστικά προϊόντα Όλυμπος και Κλιάφα θα μοιραστούν στους συμμετέχοντες. Για την ασφάλεια όλων, θα είναι στην παρέα η Τροχαία Λάρισας, η Δημοτική Αστυνομία, οι εθελοντικές ομάδες Ε.Ο.Δ.Υ.Α., ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α., Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και η Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Θεσσαλίας.
Επιπλέον, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, στο πάρκο του Αγίου Αντωνίου από τις 10.00-13.00 & 17.30-20.30 και την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, στο Πάρκο Αλκαζάρ, από τις 10.00-13.00 & 17.30-20.30.
«HERO 2030» Πίστα δεξιοτεχνίας για ποδήλατα, αφιερωμένη στους 17 στόχους για τη βιώσιμη ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών. Μια δράση ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Ο Δήμος Λαρισαίων σε συνεργασία με το HERO 2030 προσκαλεί τα παιδιά να συμμετάσχουν δωρεάν στην ποδηλατική πίστα δεξιοτεχνίας. Στα παιδιά των πλημμυροπαθών οικογενειών, θα υπάρχουν διαθέσιμα ποδήλατα για να συμμετέχουν στη δράση.
Τα παιδιά σε μια πρωτότυπη πίστα δεξιοτεχνίας με εμπόδια όπως «Ο Σαλίγκαρος της Υγείας», «Η Πόρτα της Καινοτομίας», «Το Ζικ Ζακ της Συνεργασίας», κ.ά., θα μπορούν να γυμνάσουν το σώμα και τη σκέψη τους και να έρθουν σε επαφή με τους 17 Στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του Ο.Η.Ε. λαμβάνοντας έτσι ερεθίσματα για πιο ενεργό ρόλο στον κόσμο που καλούνται να «κατακτήσουν». Μαζί με τα παιδιά. Μαζί για ένα καλύτερο αύριο!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass