Επίτιμος διδάκτορας Ιατρικής ο καθηγητής Nagy Habib

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Η ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2023 15:02

Μεθαύριο Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο «Ιπποκράτης»

της Βιόπολης Λάρισας θα πραγματοποιηθεί ειδική τελετή προς τιμήν του καθηγητή Χειρουργικής στο Imperial College London και Hammersmith Hospital κ. Nagy Habib κατά την οποία θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας από το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ο καθηγητής Nagy Habib είναι επικεφαλής Χειρουργικής Ήπατος-Παγκρέατος-Χοληφόρων, στο Hammersmith Hospital και τέως πρύτανης του Imperial College London. Πρωτοστάτησε στη μεταφραστική έρευνα διενεργώντας τις πρώτες κλινικές δοκιμές στη γονιδιακή θεραπεία και τη χρήση βλαστοκυττάρων για τη θεραπεία ηπατικών παθήσεων και καρκίνου. Είναι εφευρέτης 7 ξεχωριστών χειρουργικών εργαλείων που χρησιμοποιούνται ευρέως πια στη χειρουργική των όγκων. Για περισσότερο από μία δεκαετία ο καθηγητής Habib είχε μία στενή διασύνδεση και συνεργασία με το Τμήμα Ιατρικής και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας συνεργαζόμενος με την ομάδα του καθηγητή Δ. Ζαχαρούλη.
Η συνεργασία αυτή απέδωσε 7 νέες συσκευές στη χειρουργική των όγκων, καθώς και νέα δεδομένα στη γονιδιακή θεραπεία και τη χρήση βλαστοκυττάρων στη θεραπεία του καρκίνου.
Ο καθηγητής Habib έχει τιμηθεί από όλες τις Εταιρείες Χειρουργικής υψηλού κύρους παγκοσμίως. Είναι κάτοχος χρυσού βραβείου από την επιτροπή κλινικής αριστείας του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ ανακηρύχθηκε ως ένας από τους κορυφαίους χειρουργούς της Βρετανίας από το Saturday Times Magazine.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass