«Ο Φύσσας ζει στους αγώνες ενάντια στον φασισμό»

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2023 13:20

«Ο Παύλος Φύσσας ζει στους αγώνες ενάντια στον φασισμό και στο σύστημα που τον γεννά»

τονίσθηκε χθες στην αντιφασιστική συγκέντρωση με αφορμή τη θλιβερή επέτειο συμπλήρωσης 10 χρόνων από τη δολοφονία του μουσικού, από στέλεχος της Χρυσής Αυγής. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε στην Πλατεία Ταχυδρομείου με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων μελών, της Κατάληψης Ντουγρού, του ΚΚΕ (μ-λ), συλλογικοτήτων και πολιτών σημειώνοντας ότι «τρία χρόνια μετά την απόφαση του δικαστηρίου, ο Ηλίας Κασιδιάρης πρώην ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, προσπαθεί με κάθε τρόπο να συνεχίσει να διαχέει το σκοταδιστικό και μισαλλόδοξο μόρφωμά του χρησιμοποιώντας ως βιτρίνα κόμματα που το ασπάζονται και απλώς δεν φέρουν την σφραγίδα της «εγκληματικής οργάνωσης», παρόλα αυτά τα σάπια «ιδανικά» τους παραμένουν ίδια.
Η φασιστική ρητορική δεν αρχίζει και δεν τελειώνει στα πλαίσια της Χρυσής Αυγής και των υπολοίπων «περήφανων» υποστηρικτών της, βρίσκεται βαθιά ριζωμένη στο καπιταλιστικό σύστημα. Μια έκφραση αυτού είναι και η «Νέα Δημοκρατία» η οποία πίσω από το προσωπείο του φιλελευθερισμού, δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει απάνθρωπες τακτικές επαναπροώθησης απαγάγοντας, βασανίζοντας, πνίγοντας μετανάστες και με τελευταίο παράδειγμα την περίπτωση της Πύλου στην προσπάθειά της να αποποιηθεί κάθε ευθύνη και να «σπρώξει» τη βάρκα στα ιταλικά χωρικά ύδατα. Έτσι, το κράτος αγκαλιά με τα ΜΜΕ δεν παραλείπουν να παρουσιάζουν ως υπεύθυνους για τις πυρκαγιές στον ‘Εβρο μετανάστες, δίνοντας έτσι πάτημα σε κάθε λογής μισάνθρωπο που ασπάζεται την σκοταδιστική αυτή ρητορική να δημιουργήσει τάγματα εφόδου και να πραγματοποιήσει φασιστικά πογκρόμ ενάντια μεταναστών και αλληλέγγυων, όπως στην Αλεξανδρούπολη». Με τους συγκεντρωμένους να διαδηλώνουν τονίζοντας ότι «ο αγώνας ενάντια στον φασισμό είναι αγώνας ενάντια στη βαρβαρότητα».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass