Λάσπη και συντρίμμια στην επαρχία Φαρσάλων

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΤΗΣ «Ε» ΣΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Δημοσίευση: 15 Σεπ 2023 16:30

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γ. Γκαντέλου

Αλλού λάσπη και αλλού σε «πνίγει» η σκόνη. Αυτή είναι η κατάσταση της επαρχίας Φαρσάλων τις τελευταίες ημέρες, ειδικά στα παραποτάμια χωριά του Ενιπέα, όπου σημειώθηκε η μεγαλύτερη ζημιά.


Δεκάδες μηχανήματα, μισθωμένα από την Πολιτεία, αλλά και του στρατού, επιχειρούν να απομακρύνουν φερτά υλικά και λάσπη στις πληγείσες περιοχές.
Η «Ε» επισκέφθηκε τα χωριά και κατέγραψε από κοντά την κατάσταση που επικρατεί μία εβδομάδα μετά από την τελευταία σταγόνα βροχής που έπεσε στον κάμπο.
Οι κάτοικοι έχουν βγάλει τα υπάρχοντά τους έξω από τα σπίτια για να τα καθαρίσουν. Πόρτες, παράθυρα, στρώματα, καναπέδες, ρούχα, έπιπλα κ.ά.
Στη γέφυρα του Ενιπέα που ενώνει τα δύο χωριά, το Μικρό με το Μεγάλο Ευύδριο, χιλιάδες κορμοί δέντρων που ξεριζώθηκαν από την κοίτη του ποταμού παραμένουν σφηνωμένοι κάτω από αυτήν και θυμίζουν στους περαστικούς την ορμή του Ενιπέα που κατέβαινε από τα ημιορεινά του Δήμου, προς τον κάμπο, σαρώνοντας τα πάντα στο πέρασμά του.
Ο δρόμος της Ε.Ο. Λάρισας - Φαρσάλων δόθηκε στην κυκλοφορία ξανά, ωστόσο εκτελούνται εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος από μηχανήματα στο ύψος των Νέων Καρυών.
Λίγο πιο κάτω, στον δρόμο που οδηγεί προς Δίλοφο Λάρισας και Μύρα, ο δρόμος έχει κυριολεκτικά εξαφανιστεί.
Στη Σκοπιά και στο Δίλοφο Φαρσάλων εκτελούνται εργασίες στις γέφυρες που είχαν υποχωρήσει, ώστε να δοθούν ξανά στην κυκλοφορία.
Δεκάδες είναι οι κολόνες του ηλεκτρικού ρεύματος που έχουν ξεριζωθεί και βρίσκονται στον αέρα. Πολλές οι επιχειρήσεις που έχουν υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή. Μόλις ένα χιλιόμετρο έξω από τα Φάρσαλα τυροκομείο καταστράφηκε ολοσχερώς, καθώς πέρασε μέσα από αυτό το «Χαϊδαρόρεμα».
Δίπλα ένας πυλώνας ρεύματος έχει καταρρεύσει, εξαιτίας της διάβρωσης του εδάφους. Πρόκειται για τον έναν από τους δύο πυλώνες που έχουν πέσει και αφορά τη γραμμή μεταφοράς Δομοκού - Φαρσάλων 150 kV.
Σημαντικές ζημιές, βεβαίως, έχουν υποστεί και οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις, καθώς το νερό σκέπασε για πολλές ημέρες μεγάλο τμήμα της επιφάνειας των χωραφιών και τα γέμισε με πέτρες και φερτά υλικά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αγροτική οικονομία.
Η επαρχία Φαρσάλων βρίσκεται σε φάση αποκατάστασης για δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια, το 2020 με τον «Ιανό» και τώρα από την επέλαση του «Daniel».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass