Καταστροφικό πέρασμα του Πηνειού από το Αμαξοστάσιο

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΧΘΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Δημοσίευση: 15 Σεπ 2023 13:45

Η επόμενη μέρα, της υποχώρησης των υδάτων από το Αμαξοστάσιο του Δήμου Λαρισαίων, στο Κουλούρι, εμφάνισε έναν τόπο καλυμμένο από λάσπη.


Γραφεία, συνεργεία, αποθήκες… και ό,τι υπήρχε στην έκταση των 100 στρεμμάτων έχει καλυφθεί από λάσπη, ενώ μόλις ξεκίνησε να καταγράφεται το μέγεθος της ζημιάς.
Ευτυχώς, λίγο πριν σκεπάσει τον χώρο το νερό και προβλέποντας τη ροή του, είχε σημάνει συναγερμός και δόθηκε εντολή να μετακινηθούν από το Αμαξοστάσιο τα απορριμματοφόρα και όλα τα μηχανήματα καθαριότητας, καθώς και τα φορτηγά σε ασφαλή μέρη. Έτσι, σώθηκε στόλος εκατομμυρίων ευρώ για την πόλη.
Όλα τα οχήματα μεταφέρθηκαν στο Φυτώριο του Δήμου Λαρισαίων και σε δημοτικό οικόπεδο που βρίσκεται κάτω από την αερογέφυρα της Λεωφόρου Καραμανλή, το οποίο είχε διαμορφωθεί πρόσφατα για περιφερειακό χώρο στάθμευσης.
Χθες ξεκίνησε μια τιτάνια προσπάθεια από τους εργαζόμενους του Αμαξοστασίου και της Καθαριότητας να καθαρίσουν τους χώρους του.
Ντυμένοι με ειδικές στολές, προσπαθούσαν να αφαιρέσουν, σε πρώτη φάση, τη λάσπη από τα πατώματα των εσωτερικών χώρων και από τα διάφορα αντικείμενα. Ο καθαρισμός τους είναι ιδιαίτερα δύσκολος, καθώς η λάσπη έχει αναμειχθεί με λάδια και απαιτεί επίμονη και μεγάλη πίεση η αφαίρεσή της.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι, πριν εγκαταλείψουν το Αμαξοστάσιο, την ημέρα που ειδοποιήθηκαν για την επερχόμενη πλημμύρα, μετακίνησαν σε ψηλά μέρη (πατάρια, ντουλάπες) ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άλλα αντικείμενα.
Τα έπιπλα στα γραφεία βρέθηκαν μέσα στη λάσπη, ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των εγγράφων και των διαφόρων υλικών που βρίσκονταν στα τελευταία συρτάρια των γραφείων και έχουν καταστραφεί.
Ψυγεία, πιεστικά μηχανήματα, γεννήτριες… καταστράφηκαν επίσης.

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Νομού Λάρισας, σε μια προσπάθεια να προσφέρει ηθική και υλική βοήθεια στους εργαζόμενους του Δήμου των οποίων πλημμύρισαν τα σπίτια, αποφάσισε να χορηγήσει βοήθημα 200 ευρώ σε καθέναν από αυτούς.
Παράλληλα, σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι: «Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα που αφορούσαν τη δήθεν ασφάλεια και προστασία των νοικοκυριών των ανθρώπων, του μόχθου και των περιουσιών τους βυθιστήκαν στη λάσπη του θεσσαλικού κάμπου.
Τα τεράστια ποσά που υποτίθεται δαπανήθηκαν δεν πήγαν σε έργα υποδομής, αλλά σε έργα-βιτρίνες, με αποτέλεσμα να χαθούν ζωές και περιουσίες. Ως Σύλλογος Εργαζομένων καταγγέλλουμε την απαράδεκτη αυτή κατάσταση που προέκυψε στη Θεσσαλία και ιδιαίτερα στον Νομό Λάρισας.
Είχαμε κι εδώ μια από τις συνηθισμένες φράσεις «Πάμε κι όπου βγει». Αλήθεια δεν γνώριζαν π.χ. αν το ρέμα Χατζηχαλάρ στη Λάρισα που φέρνει νερά από τον Κρανώνα και άλλα χωριά θα πνίξει τον Άγιο Θωμά; Τι έκαναν;
Επιστράτευσαν οι Δήμοι συντεταγμένα όλο το προσωπικό για να συντονίσει, βοηθήσει και προστατεύσει όλους τους πολίτες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Αλήθεια, μετά από όλα αυτά τι γίνεται την επομένη μέρα;
Ποιος και πώς θα προστατεύσει από τις μολυσματικές αρρώστιες που πιθανόν να προκύψουν από τα στάσιμα νερά και ζώα που έχουν πνιγεί σε αυτά; Πολλά μπορούμε να πούμε.
Ένα είναι αλήθεια: Η επομένη μέρα δεν μπορεί να γίνει με εκλογικούς όρους, αλλά με όρους προστασίας των πολιτών και των εργαζομένων. Ως Σύλλογος Εργαζομένων ζητάμε από τις Δημοτικές Αρχές και κυρίως της Λάρισας:
Να προστατεύσουν με ασφάλεια την υγεία και τις ζωές των πολιτών και των εργαζομένων, γιατί οι εργαζόμενοι θα κληθούν να καθαρίσουν και να επαναφέρουν τις πόλεις σε λειτουργικότητα με τους τεχνικούς ασφαλείας και τον γιατρό εργασίας κάθε Δήμου.
Να δοθούν είδη προστασίας που χρειάζονται για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις.
Να διενεργηθούν εξετάσεις και τα αντίστοιχα εμβόλια που απαιτούνται. Να αποκατασταθούν οι υλικές και σωματικές βλάβες.
Να αποκατασταθούν οι υλικές ζημιές και να μεριμνήσουν οι αρμόδιοι τα παιδιά που είναι αποκλεισμένα να δικαιολογήσουν την απουσία τους από το σχολείο».
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass