Στον… αστερισμό της εκλογής του νέου προέδρου

O ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ -ΠΩΣ ΕΙΔΑΝ ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΤΟ ΔΙΑΡΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2023 13:10

Με κυρίαρχο σύνθημα πως η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν είναι κάτι που αφορά μόνο τα μέλη του κόμματος, αλλά ολόκληρη την κοινωνία, πλησιάζει η Κυριακή, η μέρα κατά την οποία θα στηθούν εσωκομματικές κάλπες σε όλη την Ελλάδα.


Το Σάββατο, με παρουσία αρκετών Λαρισαίων, ολοκληρώθηκε το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ με τις ομιλίες των 5 υποψήφιων προέδρων. Εφη Αχτσιόγλου, Στέφανος Κασσελάκης, Νίκος Παππάς, Στέφανος Τζουμάκας και Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι οι υποψήφιοι διάδοχοι του Αλέξη Τσίπρα και το ενδιαφέρον καταγράφεται έντονο.
«Αυτό το συνέδριο ήταν ανώτερο των προσδοκιών μας» σημείωσε σχετικά ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Λάρισας κ. Βασίλης Ζωγράφος. «Ιδιαίτερα οι ομιλίες του Ευκλείδη Τσακαλώτου και της Έφης Αχτσιόγλου αναβάθμισαν την κουβέντα, ενώ καλή ήταν η παρουσία τόσο του Νίκου Παππά όσο και του Στέφανου Τζουμάκα».
Ωστόσο, για την παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη δεν είχε την ίδια άποψη, καθώς θεώρησε πως «δεν παρουσίασε καμία ιδεολογική πλατφόρμα» και πως δεν «ανέφερε ζητήματα ουσιαστικά».
Ως γενικό συμπέρασμα του Συνεδρίου, ο κ. Ζωγράφος εξήγαγε το ότι «υπάρχει μεγάλη ανησυχία στον κόσμο πως αν θέλει να επιβιώσει ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να το κάνει μόνο ως αριστερό κόμμα». Πρόσθεσε μάλιστα πως «δεν έχει νόημα να μαλώνουμε με σοσιαλδημοκράτες. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι κάτι το διαφορετικό. Να έχει προτάσεις και πρόγραμμα αγωνιστικό και διεκδικητικό», κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο το πλησίασε περισσότερο απ’ όλους ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Στη Λάρισα είναι εγγεγραμμένα περίπου 1.250 μέλη, από τα οποία «ελπίζουμε να ψηφίσει το 50%-60%. Αν γίνει αυτό, τότε είμαστε πολύ ικανοποιημένοι» είπε ο κ. Ζωγράφος σημειώνοντας πως «οι εποχές δεν είναι ίδιες».
Ως γραμματέας της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τα μέλη να έρθουν να ψηφίσουν και τους φίλους να εγγραφούν και να ψηφίσουν. «Χρειαζόμαστε τη μαζική συμμετοχή. Αυτό διότι απέναντί μας έχουμε μια κυβέρνηση που λειτουργεί ανεξέλεγκτα, και όλα αυτά ενώ περιμένουμε δύσκολο χειμώνα».
Η εκλογή του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ θα διεξαχθεί στις 10 Σεπτεμβρίου και εφόσον υπάρξει δεύτερος γύρος αυτός θα γίνει στις 16 Σεπτεμβρίου. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη του κόμματος και όσοι/-ες γίνουν μέλη του κόμματος την ημέρα της πρώτης εκλογικής διαδικασίας (10 Σεπτεμβρίου), όπως έγινε και στις 15/5/2022. Να σημειωθεί ότι στον β’ γύρο των εκλογών δεν θα μπορεί κάποιος να εγγραφεί μέλος και να ψηφίσει, παρά μόνο όσοι εγγράφηκαν μέλη μέχρι την πρώτη Κυριακή.
ΠΟΥ ΨΗΨΙΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Στον νομό Λάρισας θα υπάρχουν 8 σημεία όπου μπορούν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να ψηφίσουν. Στην πόλη της Λάρισας αυτό θα γίνει στο 1ο Γυμνάσιο. Για τις περιοχές Γιάννουλη και Φαλάνη θα στηθεί κάλπη στο 1ο Δημοτικό Γιάννουλης, για τον Δήμο Κιλελέρ στη Νίκαια και για τους Δήμους Φαρσάλων, Τυρνάβου, Ελασσόνας και Αγιάς η εκλογική διαδικασία θα γίνει στα γραφεία του κόμματος. Τέλος, για τον Δήμο Τεμπών κάλπη αναμένεται να στηθεί στο παλιό Ειρηνοδικείο του Συκουρίου. Όσοι επιθυμούν και έχουν δικαίωμα να το κάνουν, θα μπορούν από τις 8 το πρωί ως και τις 8 το βράδυ.
ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
Η «Ε» ζήτησε την άποψη του βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., κ. Βασίλη Κόκκαλη, τόσο με αφορμή τη λήξη των εργασιών του συνεδρίου όσο και των επικείμενων εσωκομματικών εκλογών.
«Έγινε ένας εσωκομματικός διάλογος και όλοι οι υποψήφιοι παρουσίασαν τις διαφορετικές τους θέσεις τους. Αυτό είναι δείγμα δημοκρατικής υγείας» είπε για το Συνέδριο και προχώρησε στο θέμα των εκλογών. «Οι εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής δεν αφορούν μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «αφορούν όλη την κοινωνία διότι η επόμενη ημέρα των εκλογών πρέπει να βρει τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. χωρίς ταμπέλες και συνθήματα, αλλά με αξιόπιστες και ρεαλιστικές απαντήσεις στα μείζονα προβλήματα της κοινωνικής πλειοψηφίας».  Για το θέμα του Συνεδρίου και των επικείμενων εκλογών τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Σωκράτης Φάμελλος, λέγοντας πως «ολοκληρώσαμε το Συνέδριο για την έγκριση των υποψηφιοτήτων με ποιοτικό διάλογο. Αυτό που έχει σημασία για όλους μας είναι να αυξήσουμε τη συμμετοχή στην εκλογή την επόμενη Κυριακή», εξηγώντας πως υπάρχει η δυνατότητα να γραφτούν και νέα μέλη εκείνη την ημέρα και να ψηφίσουν για πρόεδρο. «Η εκλογή νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν αφορά μόνο το κόμμα μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν είναι αυτοσκοπός. Σκοπός μας είναι να ζουν καλύτερα οι Έλληνες και οι Ελληνίδες και να είναι πιο δυνατή η πατρίδα μας» σημείωσε.
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass