«Πράσινο» φως για το υπόγειο πάρκινγκ στην Ασκληπιού

*Καλείται να δώσει το Δ.Σ. Λαρισαίων στη συνεδρίαση της Τρίτης

Δημοσίευση: 19 Αυγ 2023 14:29

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων θα κληθεί να βάλει την τελική σφραγίδα στα σχέδια της Δημοτικής Αρχής για δημιουργία κοινόχρηστου χώρου, τριώροφου υπόγειου χώρου στάθμευσης, παιδικής χαράς και ενός διώροφου κτιρίου κάλυψης 100 τ.μ. και συνολικής δόμησης,

με χρήση «Info Point_ Start Up» για νέους, στο νεοαποκτηθέν οικόπεδο του Δήμου στο κέντρο της πόλης επί των οδών Ασκληπιού 43 και Ηπείρου.
Πρόκειται για το οικόπεδο που ανήκε στον Ασφαλιστικό Φορέα ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) και περιήλθε στην κατοχή του Δήμου Λαρισαίων, μετά από συμφωνία των δύο πλευρών που επιτεύχθηκε πρόσφατα.
Να υπενθυμίσουμε ότι η συμφωνία αφορά στην ανταλλαγή του εν λόγω οικοπέδου με ένα αντίστοιχο οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου Λαρισαίων, περικλειόμενο από τις οδούς Χρ. Γιάγκου - Κων. Ταμπασούλη - 4ου Συντάγματος Πεζικού – Μουσών, εμβαδού 7.096,29 τ.μ.
Το έργο που προγραμματίζει να υλοποιήσει η Δημοτική Αρχή Λάρισας στο οικόπεδο της οδού Ασκληπιού, θα συζητηθεί αναλυτικά στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 22 Αυγούστου, όπου το σώμα θα κληθεί να αποδεχθεί ή όχι, τα ακόλουθα (σύμφωνα με την εισήγηση που έχει κατατεθεί από τον αντιδήμαρχο Ντίνο Διαμάντο):
«Α. Τη μοναδικότητα του ακινήτου ιδιοκτησίας e-ΕΦΚΑ επί των οδών Ασκληπιού 43 και Ηπείρου, εμβαδού 2.069,00 τ.μ., στο Ο.Τ.811Α (ΚΑΕΚ 310810714011) για την υλοποίηση του εγκεκριμένου σχεδίου πόλης και τη δημιουργία κοινόχρηστου χώρου, 3/ορόφου υπόγειου χώρου Στάθμευσης, παιδικής χαράς και ενός 2/ορόφου κτιρίου κάλυψης 100,00 τ.μ. και συνολικής δόμησης (θα μειωθεί από το 75% του Σ.Δ. του Δήμου Λαρισαίων) με χρήση Info Point_ Start Up για νέους.
Β. Την ωφέλεια του Δήμου Λαρισαίων από τη διαμορφούμενη συμφωνία με τον e-ΕΦΚΑ όπως τελικά διαμορφώθηκε.
Γ. Τη συμφωνία με τον e-ΕΦΚΑ για απαλλοτρίωση του οικοπέδου ιδιοκτησίας του επί των οδών Ασκληπιού 43 και Ηπείρου στο Ο.Τ. 811Α (ΚΑΕΚ 310810714011) μέσω τροποποίησης του Σχεδίου Πόλης με χρήσεις 3/ορόφου υπόγειου χώρου χρήσης στάθμευσης, διαμόρφωση Κοινόχρηστου Χώρου πρασίνου και παιδικής χαράς στην επιφάνεια του οικοπέδου και ενός 2/ορόφου κτιρίου κάλυψης 100,0 τ.μ. και συνολικής δόμησης 200,0 τ.μ. με χρήση InfoPoint_ StartUp για νέους, με ανταλλαγή με δημοτικό οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου Λαρισαίων στο Ο.Τ. 626Γ (ΚΑΕΚ 310810468001) και τη χρήση του εκδιδόμενου Τίτλου Μεταφοράς Συντελεστή Δόμησης (ΤΜΣΔ) του βαρυνόμενου ακινήτου σε ποσοστό 25% από τον e-ΕΦΚΑ και 75% από τον Δήμο Λαρισαίων.
Δ. Την υλοποίηση του έργου της περίφραξης του προσφερόμενου στον e- ΕΦΚΑ οικοπέδου ιδιοκτησίας του Δήμου Λαρισαίων με δαπάνες του Δήμου Λαρισαίων για να εξασφαλιστεί η προστασία της νομής και κατοχής του και με δεδομένο ότι το προς απαλλοτρίωση από τον Δήμο Λαρισαίων οικόπεδο του e- ΕΦΚΑ ήδη διαθέτει περίφραξη.
Ε. Την εξουσιοδότηση στο Τμήμα Νομικής Υποστήριξης του Δήμου Λαρισαίων να επιληφθεί των νομικών θεμάτων που απαιτούνται και να προχωρήσει στις εκ του νόμου ενέργειες για την υλοποίηση των απαιτούμενων διαδικασιών για την υλοποίηση της απόφασης σε συνεργασία με τον οριζόμενο Νομικό εκπρόσωπο του e-ΕΦΚΑ».
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass