Άρχισε πρακτική εφαρμογή της διαμεσολάβησης

Δημοσίευση: 24 Οκτ 2014 1:26 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:38

 

Σε άλλο στάδιο μπήκε ο θεσμός της διαμεσολάβησης που προωθούν από κοινού ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας και το Επιμελητήριο Λάρισας, με το πρώτο βήμα που έγινε σήμερα, σε αίθουσα του Επιμελητηρίου, πρακτικής εφαρμογής του. Ουσιαστικά επρόκειτο για σεμινάριο, με θέμα «Ο δικηγόρος στη διαμεσολάβηση, ως νομικός παραστάτης των μερών», που παρακολούθησαν δικηγόροι και επιχειρηματίες.

Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου κ. Δημ. Κατσαρός, τόνισε ιδιαίτερα τη στήριξη που παρέχει το Επιμελητήριο, που είναι ισότιμος εταίρος στην προσπάθεια. Είπε ακόμη ότι θα γίνει προσπάθεια για πιλοτική εφαρμογή του στη Λάρισα, με μικρές υποθέσεις και ξεκίνησε η προεργασία. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Δημ. Αδάμ υπογράμμισε ότι η διοίκηση και τα μέλη του Επιμελητηρίου, πιστεύουν ότι είναι χρήσιμος ο θεσμός στον επιχειρηματικό κόσμο και στα 18.000 μέλη του φορέα. Η διαμεσολάβηση είναι λύση σε αρκετές περιπτώσεις. Αρκετές περιπτώσεις αφορούν τα οικονομικά και κάποιος διαμεσολαβητής, θα μπορούσε να βρει τη λογική λύση μεταξύ των δύο πλευρών.    

Το θέμα του σεμιναρίου, ανέπτυξαν οι : Ιωάννα Αναστασοπούλου, δικηγόρος-διαμεσολαβήτρια, πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας, επικεφαλής της εκπαιδευτικής ομάδας του CEDR στην Ελλάδα, Μαρίνα Αρσενοπούλου , Δημήτριος Θεοχάρης, Ευανθία Μπεκίρη,    δικηγόροι-διαμεσολαβητές, μέλη της εκπαιδευτικής ομάδας του CEDR στην Ελλάδα.

Ε. Ρ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass