ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ: Καλούμαστε πάλι σε αντίσταση

Δημοσίευση: 24 Οκτ 2014 1:08 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:38

«Σήμερα, για μια ακόμη φορά, καθώς τιμούμε και τα 73 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ, καλούμαστε να σταθούμε στο ύψος της ευθύνης μας, στο ύψος της δοξασμένης ιστορίας μας. Καλούμαστε πάλι σε αντίσταση και ανυπακοή για να μη χρεοκοπήσει ο λαός. Μπαίνουμε μπροστά στην πάλη για να πλατύνει το οργανωμένο λαϊκό κίνημα ενάντια στα μέτρα που παίρνει η συγκυβέρνηση και που οι παρατρεχάμενοι της δέχονται με ευχαρίστηση...»

Τα παραπάνω υπογραμμίστηκαν σήμερα στην εκδήλωση της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, που έγινε στην αίθουσα του ΕΚΛ και στην Πλατεία Τάκη Γαργαλιάνου, με την οποία τιμήθηκε η απελευθέρωση της Λάρισας. Ομιλητής ήταν ο ταμίας του ΔΣ της ΠΕΑΕΑ –ΔΣΕ κ. Αποστ. Πλιάτσικας, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε:

«…Σήμερα, τάχα στο όνομα της σωτηρίας του Λαού από την κρίση, στο όνομα της απαλλαγής από τους ξένους που δήθεν θέλουν το κακό της χώρας μας, συγκροτούν κάποιοι μορφώματα που ονομάζουν «νέο ΕΑΜ». Εναντίον τίνος; Δεν ξέρουν άραγε ότι η ντόπια και ξένη πλουτοκρατία, σε απόλυτη συμφωνία με τους ευρωλάτρεις έδεσαν τη χώρα μας στο άρμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εξακολουθούν να την κρατούν δέσμια με τα Μνημόνια και τα Μεσοπρόθεσμα; Δεν ξέρουν ότι λύση μέσα στο σύστημα αυτό δεν μπορεί να βρεθεί; Το γνωρίζουν πολύ καλά και φοβούνται και σήμερα τον ξεσηκωμό του λαού για αλλαγή όλου αυτού του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος που ζει από τις σάρκες του εργαζόμενου. Αν ο λαός ακούσει και πειστεί από τη φωνή των κομμουνιστών για την ανάγκη της λαϊκής εξουσίας και της λαϊκής οικονομίας, τότε οι μέρες τους θα είναι μετρημένες. Γι αυτό περιγράφουν τη νίκη χωρίς να μπαίνουν στα αίτια, γι αυτό οικειοποιούνται το όνομα του ΕΑΜ ξορκίζοντας το περιεχόμενο του. Γι αυτό κολακεύουν το λαό, ιδιαίτερα την ανυπομονησία και τις αυταπάτες, κρατώντας μια θολούρα, ενώ τον μισούν και τον φοβούνται παράφορα. Γι [αυτό μιλούν συνέχεια για τα λάθη του ΚΚΕ, για να αθωώσουν την τάξη τους, την αστική τάξη. Αυτοί εκτελούν ψύχραιμα και μεθοδικά την αποστολή τους, που είναι και τότε και τώρα, η χώρα περιείχε τις ίδιες βασικές τάξεις, που βρίσκονται σε ανειρήνευτο πόλεμο. Εμείς τιμούμε την δικιά μας, τιμούμε τους αλύγιστους της ταξικής πάλης..».

Στη συνέχεια, οι συγκεντρωθέντες μετέβησαν στην πλατεία Τάκη Γαργαλιάνου, όπου κατατέθηκαν στεφάνια από τους: ΚΚΕ, ΚΝΕ, Εργατικό Κέντρο Λάρισας, ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ. Παρέστησαν, ο πρόεδρος του ΕΚΛ Τάσος Τσιαπλές, το μέλος της ΠΕ Θεσσαλίας του ΚΚΕ Θανάσης Σερδένης, και αντιπροσωπεία της ΚΝΕ. Η χορωδία της ΠΕΑΕΑ τραγούδησε αντάρτικα τραγούδια και έψαλε τον εθνικό ύμνο.

Ε. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass