Υμνος στην πανσέληνο

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΒΕΛΙΚΑΣ

Δημοσίευση: 03 Αυγ 2023 13:05

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη
Υπό το φως ενός ολόγιομου φεγγαριού που καθρεπτίζονταν στα Αιγαιοπελαγίτικα νερά, ή αλλιώς κάτω από την πρώτη υπέροχη φετινή Αυγουστιάτικη πανσέληνο, σε έναν πανέμορφο χώρο με τη δική του μεγάλη ιστορία που κομμάτι κομμάτι η αρχαιολογική σκαπάνη μας αποκαλύπτει τα τελευταία χρόνια, πλήθος ανθρώπων ευτύχησε να ζήσει το βράδυ της Τρίτης μια εξαιρετική συναυλία με ωραία τραγούδια και σαγηνευτικές μελωδίες στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ «Με θέα το Αιγαίο» της Περιφέρειας Θεσσαλίας.


Στο Κάστρο της Βελίκας, με τη θάλασσα να απλώνεται μπροστά, απ’ άκρη σ’ άκρη, και με τη θέα των υπωρειών του νοτιοανατολικού Κισσάβου και του Μαυροβουνίου να σου γαληνεύει την ψυχή, η Σαββέρια Μαριολά και ο Παντελής Κυραμαριός, πλαισιωμένοι από τους μουσικούς τους, συμπλήρωσαν την οπτική μαγεία με την ακουστική απόλαυση κερδίζοντας δίκαια το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου που κατέκλυσε κάθε γωνιά του χώρου της συναυλίας.
Η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, Σταυρούλα Σδρόλια, μπροστά σε ένα μνημείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς που η αποκάλυψή του φέρει και την δική της προσωπική σφραγίδα, ήταν αυτή που πρωτοκαλωσόρισε το κοινό. «Εδώ» είπε «εκτελείται τα τελευταία χρόνια ένα σημαντικό έργο με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Είμαστε μπροστά σε ένα παλαιοχριστιανικό κάστρο της εποχής του Ιουστινιανού. Η εκδήλωση αυτή είναι μία από τις εκατοντάδες που γίνονται σε όλη την Ελλάδα στα σημαντικότερα αρχαία και βυζαντινά μνημεία. Εκδηλώσεις τις οποίες ενθαρρύνει το Υπουργείο Πολιτισμού με σκοπό ο κόσμος να χαρεί την πανσέληνο και παράλληλα τα ιστορικά μας μνημεία.
Ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας κι αυτός με τη σειρά του καλωσόρισε τον κόσμο, ενώ πριν από αυτόν ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας Βασίλης Πινακάς, μεταξύ άλλων, τόνισε «Σας μεταφέρω τους θερμούς χαιρετισμούς του περιφερειάρχη μας Κώστα Αγοραστού. Βρισκόμαστε εδώ στο Κάστρο της Βελίκας, έναν αρχαιολογικό χώρο ιστορικό μνημείο της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, για το οποίο η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτεί την ανάδειξή του και την αποκατάσταση των τειχών του με ένα εκατομμύριο ευρώ από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Στηρίζουμε τον πολιτισμό, και με την αγαστή συνεργασία και συνέργεια με την Εφορεία Αρχαιοτήτων, το Υπουργείο Πολιτισμού, τους Δήμους Αγιάς και Τεμπών, με τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ “Με θέα το Αιγαίο”, δημιουργούμε προστιθέμενη αξία για την ευρύτερη περιοχή, αναδεικνύουμε τα μνημεία μας και συνεχίζουμε να παράγουμε πολιτισμό».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass