Κτίριο ΕΦΚΑ στο οικόπεδο του πρώην ΙΚΑ

ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΙΚΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 03 Αυγ 2023 11:05

Ο Δήμος Λάρισας να σταματήσει κάθε προσπάθεια «υφαρπαγής» του οικόπεδου του πρώην ΙΚΑ και να συνταχθεί με τη διεκδίκηση συνταξιούχων και εργαζομένων να ανεγερθεί νέο σύγχρονο κτίριο του ΕΦΚΑ ζητά το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Λάρισας.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της «Η Διοίκηση του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Λάρισας καταγγέλλει την απαράδεκτη μεθόδευση σε βάρος των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων της πόλης και της περιοχής μας, με την παραχώρηση του οικοπέδου του πρώην ΙΚΑ στο κέντρο της πόλης (συμβολή Ασκληπιού & Ηπείρου) στον Δήμο Λαρισαίων και την ανταλλαγή με άλλο ιδιοκτησίας του Δήμου στην άκρη της πόλης.


Ήταν και είναι μια διαχρονική στόχευση από όλες τις κυβερνήσεις σε συνεργασία με την προηγούμενη και τη σημερινή δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων και τη διοίκηση του πρώην ΙΚΑ-νυν ΕΦΚΑ που στόχο έχει μόνο την εμπορευματική του αξιοποίηση (ανέγερση πάρκινγκ), καθώς αποτελεί φιλέτο μεγάλης αξίας.
Να θυμίσουμε ότι το 2010 αποφασίστηκε να ανεγερθεί σύγχρονο κτίριο που θα στέγαζε διοικητικές και υγειονομικές υπηρεσίες που θα εξυπηρετούσε συνταξιούχους και εργαζόμενους της πόλης και της περιοχής. Όμως αυτό δεν προχώρησε ποτέ, παρ’ ότι συντάχθηκε και μελέτη πολλών χιλιάδων ευρώ. Και βέβαια δεν στηρίχτηκε από καμία δημοτική αρχή. Αντί αυτού τον Νοέμβρη του 2013 ανακοινώθηκε ότι η διοίκηση του ΙΚΑ αποφάσισε να μην φτιάξει το νέο κτίριο του ΙΚΑ, αλλά να νοικιάσει το ιδιόκτητο οικόπεδό του σε επιχειρηματία για να γίνει εμπορικό πάρκινγκ, κάτι που δεν προχώρησε. Αντίστοιχα επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ και δια στόματος του υφυπουργού Εργασίας κ. Πετρόπουλου είχε ανακοινωθεί ότι το παραχωρεί στον Δήμο Λαρισαίων για να γίνει χώρος πρασίνου κ.α.
Και σήμερα η κυβέρνηση της Ν.Δ. με τη συγκατάθεση αλλά και ενέργειες της δημοτικής αρχής ολοκλήρωσε την άσχημη εξέλιξη για τους ασφαλισμένους και τη διεκδίκηση χιλιάδων συνταξιούχων και εργαζομένων για την ανέγερση νέου κτιρίου, «αρπάζοντας» στην ουσία ένα οικόπεδο που είναι περιουσία μας με στόχο την εμπορική αξιοποίηση.
Η Διοίκηση του Σωματείου Συνταξιούχων Ν. Λάρισας απαιτεί:
- 1. Να ακυρωθεί εδώ και τώρα η απόφαση για παραχώρηση του ιδιόκτητου οικοπέδου του ΙΚΑ στον Δήμο Λαρισαίων. Το οικόπεδο του ΙΚΑ, αποτελεί περιουσιακό στοιχείο των ασφαλισμένων και όχι της εκάστοτε κυβέρνησης ή της διορισμένης διοίκησης του και γι’ αυτό δεν μπορεί να το παραχωρεί όπου αυτή θέλει, αλλά ήταν υποχρεωμένη να υλοποιήσει παλιότερη απόφασή της για την ανέγερση του νέου κτιρίου του ΙΚΑ (νυν ΕΦΚΑ).
- 2. Να προχωρήσει άμεσα τη δημοπράτηση και κατασκευή ενός σύγχρονου κτιρίου που θα στεγάσει όλες τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ (διοικητικές, υγειονομικές), όπως είχε αποφασισθεί και εξαγγελθεί το 2010 από τη διοίκηση του ΙΚΑ, στο ιδιόκτητο οικόπεδο του ΙΚΑ στη συμβολή των οδών Ασκληπιού και Ηπείρου.
Ο Δήμος Λάρισας να σταματήσει κάθε προσπάθεια «υφαρπαγής» του οικόπεδου και να συνταχθεί με τη διεκδίκηση συνταξιούχων και εργαζομένων να ανεγερθεί νέο σύγχρονο κτήριο στο οικόπεδο που κατεδαφίσθηκε το παλιό. Γιατί πιστεύουμε ότι σ’ αυτό το σημείο εξυπηρετείται η μεγάλη πλειοψηφία των ασφαλισμένων και συνταξιούχων. Και όχι σε ένα κτίριο φτιαγμένο στην άκρη της πόλης.
Καλούμε, τις δημοτικές παρατάξεις να πάρουν θέση τώρα, να αντιταχθούν σε αυτή τη μεθόδευση σε βάρος του λαού της Λάρισας. Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να αντιταχθούμε σε μια τέτοια εξέλιξη» καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass