ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΙΚΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

«Τενεκέ Μαχαλάς», οικόπεδα και αδέσποτα στα βασικά

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2014 13:10 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:34

 

Ο γνωστός στους παλιότερους ως «Τενεκέ Μαχαλάς» και η οδός Τριπόλεως ήταν το πρώτο και σημαντικό θέμα που τέθηκε χθες το βράδυ στη συνέλευση των κατοίκων της συνοικίας Αγίου Κωνσταντίνου, που οργάνωσε το Διαμερισματικό Συμβούλιο της 3ης Δημοτικής Κοινότητας Λάρισας, στο πλαίσιο της επικοινωνίας του με τους πολίτες των συνοικιών. Το συμβούλιο ενημερώνεται για τα προβλήματα και ακούει προτάσεις για το τεχνικό πρόγραμμα του 2015 αλλά και για το 5ετές επιχειρησιακό πρόγραμμα 2015-2019.

Για το πρώτο θέμα της συνάντησης υπήρξε μεγάλη συζήτηση και ακούστηκαν και διαφορετικές απόψεις για τη μονοδρόμηση της Τριπόλεως, τα σκουπίδια κλπ. Ακόμα τέθηκε και το ζήτημα των εκτάσεων του ΑΟΟΑ, στην οδό Ιουστινιανού, απέναντι από το 5ο Λύκειο (ακολουθεί ξεχωριστό ρεπορτάζ της «Ε» για τα συγκεκριμένα ζητήματα). Οι θέσεις, που εκφράστηκαν για μια σειρά πολλών άλλων θεμάτων, είναι:

Η στάθμευση αυτοκινήτων που πωλούνται, από επιχείρηση κοντά στις γραμμές. Να πάει επιτροπή στην Τροχαία Λάρισας και να ζητήσει εφαρμογή του νόμου, με κλήσεις για παράνομη στάθμευση. Στην οδό Αρκαδίου να μπει φωτισμός και στην Κατσιρούμπα, να κατασκευαστούν πεζοδρόμια και να καθαριστούν οι δρόμοι. Στην οδό Κ. Κέρκυρα, υφίστανται δύο θέματα: να αξιοποιήσει ο Δήμος τον κοινόχρηστο χώρο, που απέκτησε και να κατασκευαστεί αγωγός και φρεάτια όμβριων. Η οδός Χριστοβασίλη να διανοιχτεί, αλλά να περνούν μόνο πεζοί, να καθαριστεί, μαζί και ο τρίγωνος χώρος πράσινου. Η διέλευση οχημάτων και κυρίως δικύκλων προκαλεί ανησυχία στους κατοίκους.

Η οδός Ξενοπούλου δεν έχει διέξοδο, να γίνει μονόδρομος η Ξενοπούλου ή η παράλληλη οδός Χατζηγιάννη. Το εγκαταλειμμένο τρίγωνο ιδιώτη στη διασταύρωση Βόλου και Ηρ. Πολυτεχνείου, είναι βρομότοπος, να το πάρει ο δήμος κι αν δεν γίνεται αυτό, να υποχρεωθεί ο ιδιοκτήτης να το καθαρίσει. Από το κέντρο μέχρι τις γραμμές της Βόλου, δεν υπάρχει ένα παγκάκι στη διαδρομή για να ξεκουράζεται ο κόσμος. Κοντά στη διασταύρωση Ηρ. Πολυτεχνείου και Καραγάτση, στην παλιά Ακαδημία, υπάρχει παρατημένο από τριετίας παλιό αυτοκίνητο- σκουπιδότοπος. Επίσης, να καθαρίζεται κάδος στο ύψος της παλιάς Ακαδημίας. Δεν υπάρχουν στις γειτονιές οδοκαθαριστές. Έχουν καταργηθεί από χρόνια και να καθαρίζονται συχνά οι κάδοι των σκουπιδιών.

Αδέσποτα σκυλιά: Για το θέμα απάντησε η αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Δέσποινα Αράπκουλε και αφορά γενικότερα: Τα σκυλιά, αφού παραλαμβάνονται από το κυνοκομείο του δήμου, υφίστανται όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, κυρίως για λύσσα και λεϊσμανίαση, χορηγούνται φάρμακα, πλένονται και αφήνονται και πάλι στο ίδιο μέρος, από όπου τα πήραν. Ο νόμος είναι αυστηρός. Τα αδέσποτα είναι το μισό πρόβλημα, το άλλα μισό είναι τα δεσποζόμενα, των οποίων οι κάτοχοι στις βόλτες τους, δεν έχουν μαζί τους, γάντια, νερό και σακούλα για το μάζεμα των περιττωμάτων.

Επίσης παρών ήταν και ο αντιδήμαρχος κ. Δ. Μαβίδης, που απάντησε σε ζητήματα που τέθηκαν: Το 90% των εκτάσεων που πρέπει να αποκτηθούν προς όφελος του συνόλου, είναι υποχρέωση άλλων, όχι του δήμου. Να τα καταγράψει ο δήμος, να τα αξιολογήσει και σιγά- σιγά να μπαίνει επισπεύδων. Για τα μεγάλα έργα που γίνονται (Καράγιωργα, Σανδράκη, λεωφόρος Καραμανλή κλπ.) είναι λάθος που έγιναν ή γίνονται απουσία του δήμου. Μπορεί δηλαδή να αποτελούν «φράγμα» στην επικοινωνία συνοικιών. Επενέβη και η κ. Δ. Αράπκουλε που συμφώνησε και πρόσθεσε ότι δεν προβλέφτηκε να μπει εξ αρχής πράσινο. Για να γίνει αυτό, θα χρειαστούν επιπλέον έξοδα από τον δήμο, καθυστερήσεις κι άλλα. Τη συζήτηση άνοιξε ο πρόεδρος του 3ου Διαμερίσματος κ. Κ. Ζέβλας, παρουσία του δημοτικού συμβούλου κ. Κ. Τσιαούση και συμβούλων του Διαμερίσματος.

Ε. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass