«Σκοτώνουν» τα δέντρα με αλάτι

ΑΓΝΩΣΤΟΙ «ΕΚΑΨΑΝ» ΜΙΑ «GINKGO BILOBA» ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΜΙΑΟΥΛΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 19 Ιουλ 2023 13:05

Εν μέσω καύσωνα και σε μια εποχή που ο κώδωνας του κινδύνου για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής έχει σημάνει συναγερμό, κάποιοι Λαρισαίοι δεν έχουν καταλάβει το μέγεθος του προβλήματος και καταστρέφουν το πράσινο κεφάλαιο της πόλης μας.

Άγνωστος ή άγνωστοι έριξαν μεγάλη ποσότητα αλατιού σε ένα δέντρο «Ginkgo Biloba», που βρίσκεται σε πεζοδρόμιο στην οδό Μιαούλη, και ακολούθως έριξαν μεγάλη ποσότητα νερού για να το απορροφήσει το ριζικό του σύστημα και να ξεραθεί.
Υπάλληλοι της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων βρέθηκαν χθες μπροστά σε αυτό το απίστευτο γεγονός, έκπληκτοι από την ανθρώπινη μανία απέναντι στο πράσινο της πόλης και πιο συγκεκριμένα σε ένα δέντρο!
Όπως δήλωσαν οι ίδιοι στην «Ε», το δέντρο έχει γίνει και παλαιότερα στόχος.
Πιο συγκεκριμένα, κάποιοι προσπάθησαν να το καταστρέψουν κόβοντας τα κλαδιά του και αφήνοντας μόνο τον κορμό.
Σταδιακά, όμως, το δέντρο ανέκαμψε και τελικά ξαναέβγαλε φύλλωμα, γεγονός που, όπως αποδεικνύεται, κάποιους ενόχλησε και προχώρησαν στη λύση του αλατιού για να το αφανίσουν μια και καλή! Ήδη οι πρώτες ξηράνσεις στο φύλλωμα είναι εμφανείς.
Συγκεκριμένα, για την πρώτη απόπειρα καταστροφής του δέντρου μας είπαν: «Πριν καιρό, τo δέντρο, μετά από αυτοψία της Διεύθυνσης Πράσινου, διαπιστώθηκε ότι ήταν κλαδεμένο αυστηρά και χωρίς τεχνογνωσία, και σίγουρα όχι από συνεργεία του Υπηρεσίας. Παρότι η πρώτη προσπάθεια να το καταστρέψουν δεν πέτυχε, μιας και το δέντρο έβγαλε καινούργια βλαστάρια, επανήλθαν με πιο άγριες διαθέσεις.». Η Υπηρεσία Πρασίνου κατέβαλε χθες προσπάθειες να σώσει το δέντρο, απομακρύνοντας το αλάτι που βρισκόταν στη δεντροδόχο και αφαιρώντας μεγάλη ποσότητα χώματος το οποίο είχε απορροφήσει το αλάτι, με την ελπίδα να ανακάμψει ξανά κι αυτήν τη φορά.
«Έριξαν αλάτι και το «έπνιξαν» μέχρι θανάτου»! ήταν η χαρακτηριστική φράση υπαλλήλου της Υπηρεσίας Πρασίνου.
Με αφορμή αυτό το γεγονός η Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων απευθύνει έκκληση στους πολίτες «να γίνουν τα μάτια της Υπηρεσίας, ώστε να σταματήσουν αυτές οι εγκληματικές πράξεις».
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass