Κατάρτιση για μικρές επιχειρήσεις

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΣΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ - ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΠΕΛΑΤΩΝ

Δημοσίευση: 19 Ιουλ 2023 13:00

Της Λένας Κισσάβου
Στήριξη στην αναβάθμιση των υπηρεσιών μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων της Λάρισας, με εκπαίδευση τόσο των επαγγελματιών όσο και του προσωπικού τους, θα παρέχει ο Δήμος Λαρισαίων.

Συγκεκριμένα, θα υλοποιήσει το Πρόγραμμα «Αναδιοργάνωση των επιχειρήσεων εντός της περιοχής παρέμβασης / Κατάρτιση επαγγελματιών και εργαζομένων στη Βιώσιμη, Πράσινη και Καινοτόμα Επιχειρηματικότητα», στο πλαίσιο του οποίου προβλέπεται η κατάρτιση επτακοσίων εργαζομένων σε τέσσερα αντικείμενα που αφορούν, μεταξύ άλλων, την ποιοτική εξυπηρέτηση, τις νέες τεχνολογίες με εφαρμογές στο εμπόριο και στις πωλήσεις, την καινοτομία στην οργανωτική συμπεριφορά κ.ά.
Σκοπός του προγράμματος είναι η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, που θα έχουν άμεση και θετική επίπτωση στο να αναπροσαρμόσουν τον τρόπο λειτουργίας τους οι επιχειρήσεις, να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα, να υιοθετήσουν πολιτικές που αφορούν στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και τα ΑμεΑ, να υιοθετήσουν τις αρχές της βιώσιμης κινητικότητας, να ενσωματώσουν σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία στην καθημερινή τους εργασία και να αξιοποιήσουν την πολιτιστική και τουριστική ταυτότητα που προσπαθεί να επιτύχει το ΣΒΑΑ Λάρισας.
Οι 700 καταρτιζόμενοι θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα και συγκεκριμένα οι ωφελούμενοι που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα κατάρτισης δικαιούνται εκπαιδευτικό επίδομα 5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης. Το εκπαιδευτικό επίδομα θα δοθεί από τον Δήμο Λαρισαίων.
ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ
Το πρόγραμμα αφορά εργαζόμενους επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται εντός των γεωγραφικών ορίων του ευρύτερου κεντρικό τομέα της πόλης, καθώς και των συνοικιών της.
Συγκεκριμένα, συμπεριλαμβάνονται οι συνοικίες Αγίου Αχίλλιου, Αγίου Νικολάου, Αγίου Κωνσταντίνου, Αγίων Σαράντα, όπου βρίσκεται το εμπορικό και διοικητικό κέντρο της πόλης και μεγάλο μέρος του πληθυσμού της, καθώς και οι συνοικίες του Σταθμού και της Νέας Σμύρνης.
Αναλυτικά η περιοχή παρέμβασης είναι η περιοχή που οριοθετείτε από τις οδούς: Γεωργιάδου, Αεροδρομίου, Σάκη Καράγιωργα, Λεωφόρος Καραμανλή, Βοιωτίας, Μυριβήλη, Σαπφούς, Μαρτάλη, Ηρώων Πολυτεχνείου, Ηπείρου, Ανθίμου Γαζή, Φαρμακίδου και Κενταύρων.
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
Για την επιλογή εκπαιδευτικού φορέα που θα αναλάβει την κατάρτιση των εργαζομένων, ο Δήμος Λαρισαίων προκήρυξε ανοιχτό, ηλεκτρονικό διαγωνισμό, με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας - τιμής. Οι δύο πλευρές θα υπογράψουν δημόσια σύμβαση παροχής υπηρεσίας με τίτλο: «Αναδιοργάνωση των επιχειρήσεων εντός της περιοχής παρέμβασης/ Κατάρτιση επαγγελματιών και εργαζομένων στη Βιώσιμη, Πράσινη και Καινοτόμα Επιχειρηματικότητα», συνολικής προϋπολογισθείσης αξίας 497.000 ευρώ, απαλλασσόμενο του ΦΠΑ.
Οι προσφορές υποβάλλονται από τους ενδιαφερομένους ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του ΕΣΗΔΗΣ, σε ηλεκτρονικό φάκελο του υποσυστήματος. Ως ημερομηνία και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίζεται η 11η/08/2023, ημέρα Παρασκευή και ώρα 15:00.
Ως ημερομηνία και ώρα ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών ορίζεται η 17η/08/2023, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00 π.μ. Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε τέσσερις μήνες από την υπογραφή της.
Η σύμβαση χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ταμείο ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ. Φορέας Χρηματοδότησης του Έργου είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία στηρίζει χρηματοδοτικά τις ΟΧΕ/ ΒΑΑ που εντάσσονται χωρικά στην αρμοδιότητά της, μέσω του Ε.Π. «Θεσσαλία 2014-2020».
4 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Προγραμματίζεται η υλοποίηση τεσσάρων εκπαιδευτικών προγραμμάτων κατάρτισης που θα οδηγεί σε πιστοποίηση των γνώσεων και των δεξιοτήτων, διάρκειας εκατό ωρών το καθένα για εργαζόμενους, συμπεριλαμβανομένων και των ιδιοκτητών επιχειρήσεων - αυτοπασχολούμενων, στους τομείς της βιώσιμης, πράσινης και καινοτόμου επιχειρηματικότητας.
Η διαδικασία επιλογής ωφελούμενων προς κατάρτιση γίνεται από τον Δήμο Λαρισαίων σύμφωνα με τα κριτήρια επιλογής που έχει ορίσει.
Ο κάθε ωφελούμενος θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που επιθυμεί. Hδιαδικασία της πιστοποίησης των καταρτισθέντων θα πραγματοποιηθεί, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των προγραμμάτων κατάρτισης.
Τα εκπαιδευτικά αντικείμενα κατάρτισης είναι τα παρακάτω:
* Σύγχρονες Τεχνικές Πωλήσεων - Επικοινωνίας και Εξυπηρέτησης Πελατών - Διαχείρισης Πελατειακών Σχέσεων.
* Ηλεκτρονικό Εμπόριο - Ηλεκτρονικές Συναλλαγές.
* Digital Marketing -Χρήση Τεχνικών και Εργαλείων Social Media Marketing.
* Πράσινη βιώσιμη και καινοτόμα επιχειρηματικότητα.
Μετά την παρακολούθησε των μαθημάτων, ακολουθούν εξετάσεις πιστοποίησης των αποκτηθέντων γνώσεων και δεξιοτήτων των συμμετεχόντων μέσω αξιολόγησης των γνώσεων και της ικανότητάς τους από διαπιστευμένους φορείς πιστοποίησης προσόντων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass