Αναστολή πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας στη Λάρισα

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ

Δημοσίευση: 08 Ιουλ 2023 13:52

Στην αναστολή πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας μιας άνεργης γυναίκας στη Λάρισα οδήγησε χθες η αποφασιστική παρέμβαση σωματείων και μαζικών φορέων μετά από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Αποτέλεσμα της κινητοποίησης ήταν να επετεύχθη διακανονισμός μεταξύ

της άνεργης και της τράπεζας, σύμφωνα με τον οποίο διαγράφεται το 80% του χρέους (ένα μέρος του αρχικού δανείου και όλοι οι τόκοι) και το υπόλοιπο ποσό θα πληρωθεί με δόσεις μέσα στα επόμενα 7 χρόνια.
Η μαχητική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της «doValue», στην οποία συμμετείχαν δεκάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, αλλά και μαθητές.
Η συγκεκριμένη περίπτωση αφορά ένα δάνειο ύψους 30 χιλ. ευρώ που ελήφθη πριν 10 χρόνια, για το οποίο πλέον υπάρχουν αξιώσεις που φτάνουν τις 106 χιλ. ευρώ, υπογράμμισε ο κ. Σκόκας, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα σε όλους τους φορείς της πόλης να δημιουργήσουν ένα τείχος προστασίας για τους πολίτες που η πρώτη τους κατοικία βγαίνει στο σφυρί.
Ο ίδιος σε δηλώσεις του επισήμανε πως περισσότερα από 200 σπίτια έχουν προγραμματιστεί να βγουν στο σφυρί το επόμενο χρονικό διάστημα.
Τέλος, κατέληξε επισημαίνοντας τα εξής:
«Μπροστά στην επίθεση που κλιμακώνεται, με πολλούς πλειστηριασμούς να αφορούν πρώτες κατοικίες λαϊκών - εργατικών οικογενειών, τα εργατικά σωματεία και οι φορείς είναι αποφασισμένα να υπερασπιστούν καθεμία από αυτές, μαζικά, οργανωμένα, διεκδικητικά».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass