Καλούνται για κατάταξη στον Στρατό Ξηράς

Δημοσίευση: 28 Ιουν 2023 14:29

Με εγκύκλιο διαταγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καλούνται να καταταγούν στον Στρατό Ξηράς οι στρατεύσιμοι με τη 2023 Δ’/ΕΣΣΟ, από 17 μέχρι 20 Ιουλίου 2023 (ενώ από 17 μέχρι 19 Ιουλίου 2023 θα παρουσιασθούν όσοι κατά το παρελθόν έτυχαν αναβολής κατάταξης για

λόγους υγείας), όπως παρακάτω:
α. Οι στρατεύσιμοι κλάσης 2025 (έτος γέννησης 2004) που είναι γραμμένοι ή είναι αδήλωτοι στα μητρώα αρρένων των Νομών Αργολίδας, Αρκαδίας, Άρτας, Αττικής (μόνο των δήμων αρμοδιότητας της Σ.Υ. Δυτικής Αττικής, της Σ.Υ. Ανατολικής Αττικής, καθώς και της Σ.Υ. Αθήνας με επώνυμο που αρχίζει από Μ έως και Ω), Αχαΐας, Βοιωτίας, Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Ηλείας, Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης (με επώνυμο που αρχίζει από Μ έως και Ω), Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κιλκίς, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λάρισας, Μαγνησίας, Πέλλας, Πιερίας, Ρεθύμνου, Ροδόπης (μόνο οι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Αρρένων Δ. Κομοτηνής), Σάμου, Φωκίδας, Χαλκιδικής και Χίου.
β. Οι στρατεύσιμοι των κλάσεων 2000 έως και 2025 (έτη γέννησης 1979 έως και 2004), από όλους τους Νομούς που υπέχουν υποχρέωση στράτευσης και είναι κατηγοριών πρώτης έως τετάρτης (Ι/1 έως και Ι/4), πλήρους ή μειωμένης θητείας, ανεξάρτητα αν έχουν τελειώσει ή όχι τη βασική ή ειδική εκπαίδευση και οι λόγοι της υποχρέωσής τους για κατάταξη δημιουργήθηκαν στο διάστημα από 1η Μαρτίου 2023 μέχρι 30 Απριλίου 2023.
γ. Οι στρατεύσιμοι των κλάσεων της παραγράφου 1β της παρούσας που έτυχαν αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας και οι λόγοι της υποχρέωσής τους για κατάταξη δημιουργήθηκαν στο διάστημα από 1η Μαΐου 2023 μέχρι 30 Ιουνίου 2023.
Οι καλούμενοι κατά την κατάταξή τους να έχουν μαζί τους:
α. Το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας, το Σημείωμα Κατάταξης, το Ατομικό Βιβλιάριο Νοσηλείας τους, αποδεικτικό του Αριθμού Φορολογικού τους Μητρώου (ΑΦΜ), τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ) (με πρώτο όνομα δικαιούχου του ίδιου του καλούμενου, προκειμένου να γίνει έναρξη της μισθοδοσίας τους), ακτινογραφία θώρακα, που θα συνοδεύεται από γνωμάτευση ακτινολόγου ή πνευμονολόγου ιατρού από οποιοδήποτε Δημόσιο ή Νομαρχιακό Νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας ή Στρατιωτικό Νοσοκομείο ή αντίστοιχης ειδικότητας, ιδιώτη ιατρού της Χώρας.
β. Αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου ανίχνευσης (τεστ PCR) του κορονοϊού Covid-19, το οποίο θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών, πριν από την ημέρα κατάταξής τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass