«Τα ακροδεξιά κόμματα έχουν ημερομηνία λήξης»

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΕΠ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΗΣ ΝΔ ΗΛ. ΣΟΥΦΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ

Δημοσίευση: 28 Ιουν 2023 14:20

«Όλα τα ακροδεξιά κόμματα στην Ελλάδα από το 1977 έως και σήμερα είχαν ημερομηνία λήξης, το ίδιο θα γίνει και σήμερα, διότι και η δημοκρατία μας είναι σταθερή, αλλά και διότι η ρητορική τους δεν αντέχει στον 21ο αιώνα» σημειώνει ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Λάρισας της ΝΔ, Ηλίας

Σουφλιάς, κληθείς από την «Ε» να σχολιάσει την άνοδο της ακροδεξιάς.
Αναλυτικότερα, στη δήλωσή του ο κ. Σουφλιάς τονίζει πως «είναι ένα σοβαρό ερώτημα που χρήζει μιας αυστηρής αληθινής απάντησης, τι είναι η ακροδεξιά, ποιον εξυπηρετεί, γιατί ενισχύθηκε, τι ρόλο θα παίξει, τι διάρκεια θα έχει. Η ακροδεξιά και στη χώρα μας εκφράζει θέσεις σοβινιστικές, ακραίες και ίσως ολοκληρωτικές.
Πέρα από αυτούς που εκφράζει όμως, επίκαιρα στη χώρα μας εξυπηρέτησε και την αριστερά ως αντίπαλο δέος συσπείρωσης. Συντηρήθηκε και προβλήθηκε, ώστε το ακροατήριό της να συσπειρωθεί και να κόψει ψηφοδέλτια από άλλα κόμματα.
Θυμίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάστηκε με τους ΑΝΕΛ και κυβέρνησε για τέσσερα χρόνια. Τονίζω ότι η Νέα Δημοκρατία κάθισε στο σκαμνί τη Χρυσή Αυγή και όχι η αριστερά. Η Δημοκρατία δίνει το δικαίωμα σε όλους να εκφραστούν. Η Ελλάδα, δυστυχώς, δεν αποτελεί εξαίρεση στον δυτικό κόσμο, καθώς η ακροδεξιά εμφανίζει παντού αφηρημένη άνοδο, ταυτόχρονα, όμως, εμφανίζει πολιτικά παράδοξα όταν στο Κοινοβούλιο συμπλέουν αριστεροί και ακροδεξιοί ψηφίζοντας και άλλοτε καταψηφίζοντας τα ίδια νομοσχέδια.
Θέλω να τονίσω κλείνοντας ότι όλα τα ακροδεξιά κόμματα στην Ελλάδα από το 1977 έως και σήμερα είχαν ημερομηνία λήξης, το ίδιο θα γίνει και σήμερα, διότι και η δημοκρατία μας είναι σταθερή, αλλά και διότι η ρητορική τους δεν αντέχει στον 21ο αιώνα» καταλήγει ο κ. Σουφλιάς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass