ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥΣ

Δύσκολο να βγουν από την πόρτα του σπιτιού τους…

* Δύο παραδείγματα καθημερινής τρέλας στο αδιαχώρητο της τσιμεντούπολης, όπου κυριαρχεί η ανευθυνότητα

Δημοσίευση: 19 Οκτ 2014 13:25 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:29

 

«Έχει διαδικασία να πάμε με τα μικρά παιδιά μου το πρωί στον παιδικό σταθμό. Παίρνω και χαρτί κουζίνας μαζί μου, αφού για να βγούμε από την οικοδομή πρέπει να πιάσω και να σπρώξω τον βρόμικο κάδο των σκουπιδιών που μας φράζει την είσοδο. Το παιδικό καρότσι δεν χωράει, το φράγμα των κάδων και των παρκαρισμένων αυτοκινήτων πάνω στο στενό πεζοδρόμιο, είναι αδιαπέραστο. Μετά ξανασπρώχνω τον κάδο στη θέση του, να μην κλείνει κι ο δρόμος…».

Την καθημερινή της περιπέτεια διηγείται νεαρή Λαρισαία μητέρα. Το δρομάκι της Ογλ, σ΄ αυτό το μικρό κομμάτι που ενώνει τη Νικηταρά με την 31ης Αυγούστου, είναι στενό. Κι ακόμη στενότερο το πεζοδρόμιο. Περίοικοι όμως βρίσκουν τρόπο να παρκάρουν πάνω του τα αυτοκίνητά τους. Αδιαφορία για τους υπόλοιπους, ανευθυνότητα; Το βέβαιο είναι ότι ο Δήμος οφείλει να επιβάλει την ελεύθερη πρόσβαση των ανθρώπων στα σπίτια τους. Κορίνες ή μεταλλικά πασαλάκια ίσως θα μπορούσαν να αποτρέψουν την αυθαίρετη στάθμευση.

Κι αφού δεν περνάει το καρότσι, ο καθείς φαντάζεται τι ακροβατικά πρέπει να κάνουν οι διασώστες του ΕΚΑΒ αν χρειαστεί να περάσουν φορείο με άρρωστο άνθρωπο. «Συνέβη κι αυτό πέρυσι», λέει η ίδια Λαρισαία. «Δυσκολεύτηκαν πάρα πολύ όταν χρειάστηκε να έρθει ασθενοφόρο να πάρει κάποιον από την οικοδομή μας…»

ΚΙΝΔΥΝΟΣ

Σημειωτέον ότι στο μικρό αυτό τμήμα της Ογλ βρίσκονται εγκατεστημένοι έξι κάδοι απορριμμάτων, ολόκληρος σιδηρόδρομος. Πρέπει να καλύπτονται και οι ανάγκες της παρακείμενης Φειδίου, του στενού πεζοδρόμου όπου δεν μπορεί να μπει απορριμματοφόρο. Επιβαρύνεται όμως η Ογλ. Και πάνω από τους κάδους, οι φυλλωσιές μεγάλων δέντρων. Αν για οποιονδήποτε λόγο πάρει κάποιος φωτιά, θ΄ αρπάξουν και τα δέντρα και θα κινδυνέψουν κι οι πολυκατοικίες να γίνουν παρανάλωμα. Μόλις προχθές, μαζί με κάδο λίγο πιο πέρα, κάηκε κι ένα ποδήλατο που ήταν κλειδωμένο παραδίπλα.

ΚΑΙ ΣΥΝΟΙΚΙΑΚΑ

Ανάλογα προβλήματα και μακριά από το βαρυφορτωμένο κέντρο. Στην απλοχωριά της Νεάπολης, στη μεγάλη πλατεία, στο ευρύτατο πεζοδρόμιο της οδού Β΄ Σώματος Στρατού. Οι καφετέριες παρήκμασαν και έκλεισαν, ο χώρος απελευθερώθηκε. Και δόθηκε αμέσως για παρκάρισμα. Διαφόρου μεγέθους οχήματα ανεβαίνουν ολόκληρα στο πεζοδρόμιο και σταθμεύουν με ασφάλεια, μέρα-νύχτα. Εις βάρος όμως των περιοίκων. «Όταν χρειάστηκε να έρθει ασθενοφόρο για να πάρει τον άντρα μου που είχε πρόβλημα, δυσκολευτήκαμε πάρα πολύ…» λέει Λαρισαία. «Δεν μπορούμε να βγούμε από το σπίτι μας. Ο Δήμος δεν έφτιαξε το φαρδύ πεζοδρόμιο για πάρκινγκ. Κάτι πρέπει να γίνει…».

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass