«Ο ΣΥΡΙΖΑ μοναδική αξιόπιστη δύναμη»

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΗΥΘΥΝΕ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ – ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗ ΝΔ ΓΙΑ ΚΡΥΦΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2023 14:18

Κάλεσμα στους προοδευτικούς πολίτες να υπερψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως τη μοναδική

αξιόπιστη δύναμη, ώστε να μην εφαρμοστεί το αντιλαϊκό πρόγραμμα της ΝΔ, απηύθυνε χθες από τη Λάρισα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξης Τσίπρας. Μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτών στο εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα, ο κ. Τσίπρας άσκησε έντονη κριτική στη ΝΔ με αφορμή τα προβλήματα, κάνοντας λόγο για «κρυφή ατζέντα στη δημόσια υγεία», αλλά και στο ΠΑΣΟΚ για το μέτωπο κατά ΣΥΡΙΖΑ «αντί για μέτωπο κατά της δεξιάς», ενώ αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα τόνισε πως «δεν θα γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωμα της Δεξιάς, ούτε κόμμα διαμαρτυρίας» ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει «να αποτελεί τον πυλώνα της προοδευτικής παράταξης του τόπου».
«Είμαστε και θα είμαστε μαζί σας μέχρι να σβήσει ο ήλιος» είπε χαρακτηριστικά, «θα είμαστε για πάντα μαζί στις επάλξεις, γιατί «επιτρέπεται να πέσεις, αλλά επιβάλλεται να σηκωθείς» και είμαστε όρθιοι», τόνισε, λέγοντας σε «όσους τρέφουν φρούδες ελπίδες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια φωτοβολίδα» ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ώριμο τέκνο της ανάγκης της κοινωνίας και ήρθε για να στηρίξει τα λαϊκά στρώματα».
Με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Πνευματικού, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως αυτή η δήλωση δεν ήταν «ατυχής», ούτε «η κακιά στιγμή», αλλά φανέρωσε την κρυφή ατζέντα της ΝΔ, που δεν είναι άλλη από το να μετατρέψει τον χώρο της υγείας σε ένα πεδίο κερδοσκοπίας και αισχροκέρδειας, βορά στα ιδιωτικά συμφέροντα.
«Αυτή είναι η κρυφή ατζέντα της ΝΔ για τη δημόσια υγεία» είπε ο κ. Τσίπρας, παραπέμποντας σε συζήτηση στη Βουλή, όπου ο κ. Μητσοτάκης είχε εξαγγέλλει τη στρατηγική της ΝΔ για συμπράξεις του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα στον χώρο της υγείας. «Δεν τους ενδιαφέρει η δημόσια υγεία», τόνισε χαρακτηριστικά, παρά να μετατραπεί σε ένα ακόμα εμπόρευμα κερδοσκοπίας και συμφερόντων, όπως και άλλα αγαθά, η ενέργεια, η παιδεία και το νερό.

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΝΔ»
Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε πρόγραμμα – απάτη το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ, σημειώνοντας πως όταν ο κ. Μητσοτάκης προσκλήθηκε από τον ίδιο, ώστε να κοστολογηθούν τα δύο προγράμματα, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, «το έβαλε στα πόδια» και προσθέτοντας ότι «το έβαλε στα πόδια, γιατί το πρόγραμμα της ΝΔ είναι μια απάτη». «Ξέρετε, ποια από τα μέτρα έχουν εγγραφεί στο μεσοπρόθεσμο; Μόνο ένα. Καμία από τις εξαγγελίες του δεν έχει εγγραφεί στο μεσοπρόθεσμο. Το προγραμματικό πρόγραμμα της ΝΔ δεν προβλέπει ούτε παροχές, ούτε μειώσεις φόρων, ούτε αυξήσεις μισθών. Προβλέπει διάλυση του ΕΣΥ, του κοινωνικού κράτους, μεγαλύτερη ακρίβεια και λεηλασία εισοδήματος».
Το σχέδιο της ΝΔ «είναι η λεηλασία του εισοδήματος και της κοινωνίας και από την άλλη είναι το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ». «Δίνουμε έναν δύσκολο, αλλά κρίσιμο αγώνα» είπε αναφερόμενος στο αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα για να εμφανιστεί αισιόδοξος για την κάλπη της 25ης Ιουνίου.
Υπενθυμίζοντας ότι οι εκλογές διεξάγονται με την ενισχυμένη αναλογική, τόνισε πως αν δεν ανατραπούν οι συσχετισμοί, η ΝΔ δεν θα έχει απλώς αυτοδυναμία, αλλά παντοδυναμία, με αρνητικά αποτελέσματα για το σύνολο της κοινωνίας και της ίδιας της δημοκρατίας.
«Δεν θα γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωμα της Δεξιάς, ούτε κόμμα διαμαρτυρίας» υπογράμμισε, για να καλέσει τους προοδευτικούς πολίτες να υπερψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μπει ένα φρένο στο αντιλαϊκό και αντικοινωνικό σχέδιο της ΝΔ.
«Κάθε ψήφος που δεν θα πάει στη ΝΔ, αλλά δεν θα κατευθυνθεί στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ψήφος που ενισχύει τον σχεδιασμό της ΝΔ για παντοδυναμία και συνέχιση της κοινωνικής λεηλασίας». Να σημειωθεί πως πριν την ομιλία ο κ. Τσίπρας περπατώντας σε κεντρικούς πεζόδρομους συνομίλησε με πολίτες, ενώ το βράδυ επισκέφθηκε τον Τύρναβο.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass