Αλματώδης η πρόοδος της οδοντιατρικής επιστήμης

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Η 30ή ΠΑΝΘΕΣΑΛΛΙΚΗ ΟΔΟΝΤΟΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2023 14:14

Με ενδιαφέροντα οδοντιατρικά θέματα που αφορούν την εξέλιξη των

εφαρμοζόμενων τεχνικών και των χρησιμοποιούμενων υλικών ξεκίνησαν χθες στη Λάρισα στο ξενοδοχείο Imperial οι τριήμερες εργασίες της 30ής Πανθεσσαλικής Οδοντοστοματολογικής Συνόδου με θέμα: «Η Οδοντιατρική στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης». Τη σύνοδο συνδιοργανώνουν οι Οδοντιατρικοί Σύλλογοι Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας και Μαγνησίας και η Στοματολογική Εταιρεία Θεσσαλίας και στη διάρκεια του τριημέρου καταξιωμένοι καθηγητές στο πλαίσιο της διά βίου επιμόρφωσης όλων των οδοντιάτρων αναπτύσσουν θέματα που αφορούν τις εξελίξεις και τις τεχνολογίες αιχμής στην οδοντιατρική επιστήμη που τα τελευταία χρόνια σημειώνονται αλματώδης πρόοδος
Ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής Απόστολος Τσολάκης, αναπλ. καθηγητής ΕΚΠΑ, σημειώνει ότι «η επικράτηση της τρισδιάστατης ψηφιακής τεχνολογίας στην άσκηση της οδοντιατρικής, τόσο των σκληρών όσο και των μαλακών ιστών, και η τεχνητή νοημοσύνη συμβάλλουν καθοριστικά στον εντοπισμό, τη διάγνωση, αλλά και τη θεραπευτική προσέγγιση τόσο των συγκλεισιακών δυσαρμονιών όσο και των ασθενειών της στοματικής κοιλότητας. Τέλος, η αναγέννηση των ιστών μέσω της εκβιομηχανικής διαχείρισης των ιστών (tissue engineering) υπόσχεται ένα ζοφερό μέλλον στην οδοντιατρική επιστήμη».
Έτσι, συμπληρώνει, στο πλαίσιο της 30ής Πανθεσσαλικής Οδοντοστοματολογικής Συνόδου, «προσπαθήσαμε να συγκεράσουμε τις νέες τεχνολογίες αιχμής με τη σύγχρονη επιστημονική και κλινική γνώση και εμπειρία». Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Ευστάθιος Κουτσογιάννης σημειώνει σε μήνυμα χαιρετισμό του τα εξής: «Η Οδοντοστοματολογική Σύνοδος Θεσσαλίας αναμφισβήτητα πλέον αποτελεί επιτυχημένο θεσμό με μακρά ιστορία 20 χρόνων. Έχουμε και φέτος δημιουργήσει ένα αξιόλογο επιστημονικό πρόγραμμα με καταξιωμένους καθηγητές, αλλά και με πολύ ενδιαφέροντα οδοντιατρικά θέματα, προσπαθώντας να καλύψουμε όσο το δυνατόν
περισσότερες πτυχές της οδοντιατρικής επιστήμης». Στη διάρκεια της 30ής Συνόδου παρουσιάζονται θέματα, όπως η ολιστική αντιμετώπιση της τερηδόνας, τεχνικές αποκατάστασης μεγάλων ελλειμμάτων σκληρών οδοντικών ιστών, τεχνικές ελάχιστης παρέμβασης για την αντιμετώπιση της τερηδόνας σε παιδιά, η αποκατάσταση της σύγκλεισης με την προσθετική, σύγχρονες τεχνικές προσθετικής αποκατάστασης, η τρισδιάστατη διαγνωστική απεικόνιση, η ορθοδοντική θεραπεία σύνθετων οδοντιατρικών προβλημάτων με μίνι-εμφυτεύματα, η ψηφιακή αποτύπωση, η αντικειμενική αξιολόγηση του στοματογναθικού συστήματος, η οδοντογενής ιγμορίτιδα, ο πόνος στη γλώσσα και οι παθήσεις των σιελογόνων αδένων, σύγχρονες απόψεις για την περιοδοντική νόσο, τα εμφυτεύματα και τη περιεμφυτευματίτιδα. Στο πρόγραμμα συμπεριελήφθηκαν τρία πρακτικά σεμινάρια ως επιβεβαίωση της θεωρητικής θεματολογίας της Συνόδου. Τις εργασίες της Συνόδου παρακολουθούν οδοντίατροι, οδοντοτεχνίτες, φοιτητές και φοιτήτριες. Σήμερα Σάββατο το πρόγραμμα περιλαμβάνει εισηγήσεις από τις 9.30 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, ενώ αύριο Κυριακή οι εργασίες ξεκινούν στις 9 το πρωί και ολοκληρώνονται το μεσημέρι με στρογγυλό τραπέζι.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass