Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2023 14:12

Εκδήλωση για την Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Το Τμήμα Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας με αφορμή

τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη οργανώνει εκδήλωση την Τετάρτη 14 Ιουνίου στις 7 μ.μ.στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Θεοφράστου και Καλλισθένους 27).

 

Αύριο Ζαχαράκη και Χαρδαλιάς στον Ν. Λάρισας

Κλιμάκιο της ΝΔ αποτελούμενο από την πρ. υφ/γό Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη και τον συντονιστή της προεκλογικής εκστρατείας και πρ. υφ/γό Άμυνας κ. Νίκο Χαρδαλιά, θα επισκεφθεί τον Ν. Λάρισας αύριο Κυριακή 11 Ιουνίου προκειμένου να ενισχύσουν τον προεκλογικό αγώνα του κόμματος. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που καταρτίστηκε, από τις 9 το πρωί θα επισκεφτεί διαδοχικά την Ελασσόνα, στις 10.15 το Λιβάδι, στις 11.45 τον Αμπελώνα, στις 12.30 το Μακρυχώρι, ενώ από τις 13.30 θα έχει συνάντηση στη Λάρισα στο ξενοδοχείο «Imperial» με τα τωρινά στελέχη του κόμματος και αμέσως μετά με παλαιά στελέχη. Το απόγευμα στις 17.30 θα επισκεφθεί τη Γιάννουλη, στις 18.30 τη Νίκαια και στις 19.15 τα Φάρσαλα. Την προηγούμενη ημέρα, το Σάββατο 10 Ιουνίου, το κομματικό κλιμάκιο θα επισκεφθεί τη Μαγνησία.


Συνέλευση και εκλογές Χρυσοχόων

Την Πέμπτη 15 Ιουνίου στις 19:00 στα γραφεία του Συλλόγου Αργυροχρυσοχόων - Ωρολογοποιών Ν. Λάρισας (Ιουστινιανού 18) θα γίνει η εκλογοαπολογιστικη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου. Όπως διευκρινίζεται από τον Σύλλογο «η κατάθεση υποψηφιοτήτων για το ψηφοδέλτιο «Όραμα και Δημιουργία» θα γίνεται στον πρόεδρο του Συλλόγου Δημήτρη Ρόπλο και επικεφαλής ψηφοδελτίου έως τη Δευτέρα 12 Ιουνίου και ώρα 20:00, Παπαναστασίου 14. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2410-258.537. Οι εκλογές θα γίνουν την Παρασκευή 16 Ιουνίου από 14:30 έως 22:00. Η παρουσία των μελών τόσο στη Γενική Εκλογο-Απολογιστικη Συνέλευση όσο και στις εκλογές στις 16 Ιουνίου 2023 κρίνεται απολύτως απαραίτητη» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Περιοδείες και ομιλίες υποψηφίων του ΚΚΕ Λάρισας

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα των οργανώσεων Λάρισας του ΚΚΕ ενόψει της νέας εκλογικής μάχης, με συγκεντρώσεις, συσκέψεις, περιοδείες και εξορμήσεις υποψηφίων βουλευτών, ως εξής: Αύριο Κυριακή 11 Ιουνίου: Στις 10:00 ο Περικλής Καζαντζίδης θα περιοδεύσει σε χωριά στη Νίκαια. Στις 10:00 ο Θανάσης Αθανασιάδης θα περιοδεύσει σε χωριά στο Κιλελέρ. Στις 11:30 ο Γιώργος Λαμπρούλης θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην Κεντρική πλατεία στη Φαλάνη. Στις 11:00 η Μαρία Κωστή θα μιλήσει σε συγκέντρωση στους Γόννους στην Κεντρική πλατεία. Στις 11:00 η Κική Καρυώτη θα μιλήσει σε σύσκεψη γυναικών στον Τύρναβο, στο αναψυκτήριο στην Τούμπα. Μεθαύριο Δευτέρα 12 Ιουνίου: Στις 20:30 ο Στέλιος Τσικριτσής θα μιλήσει στο χωριό Μηλέα Ελασσόνας. Την Τρίτη 13 Ιουνίου: Στις 10:30 ο Θανάσης Αθανασιάδης θα περιοδεύσει στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Στις 11:00 ο Γιώργος Λαμπρούλης και η Μαρία Κωστή θα μιλήσουν στα Φάρσαλα. Στις 21:00 ο Γιώργος Λαμπρούλης και ο Στέλιος Τσικριτσής θα μιλήσουν σε συγκέντρωση στην Κεντρική πλατεία του Τύρναβου.

 

Η ΕΛ.ΑΣ. τιμά τους απόστρατους

Αύριο Κυριακή 11 Ιουνίου στις 10 το πρωί και στον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου Λάρισας, θα τελεσθεί δοξολογία για τον εορτασμό της «Ημέρας Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας». Στη συνέχεια θα παρατεθεί μικρή δεξίωση στο Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας.


Πανηγυρίζει Ι.Ν. Αγίων Πάντων στο Χαρίσειο

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίων Πάντων, ο οποίος βρίσκεται εντός του Χαρίσειου Ιδρύματος σύμφωνα με το κάτωθι πρόγραμμα: Σήμερα Σάββατο 10 Ιουνίου, 7.00 έως τις 9.30 π.μ., θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία, στις 7.00 μ.μ., θα τελεσθεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος και αυριο Κυριακή 11 Ιουνίου, 7.30 έως 10.30 π.μ. περίπου, θα τελεσθεί ο Όρθρος, η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και το Ύψωμα των Αγίων Πάντων.

 

Λειτουργία για την εορτή του κ. Ιερώνυμου

Ἀπό τήν Ἱερά Μητρόπολη Λαρίσης καί Τυρνάβου ἀνακοινώθηκε πωςλόγῳ τῶν Συνεδριάσεων τῆς Διαρκοῦς Ἱερᾶς Συνόδου τήν ἑπόμενη ἑβδομάδα, των ονομαστηρίων τοῦ Μακαριωτάτου Ἀρχιεπισκόπου Ἀθηνῶν καί πάσης Ἑλλάδος Κ. κ. Ἱερωνύμου, καθώς καί τοῦ Πανελληνίου Συνεδρίου Στελεχῶν Ἱερῶν Μητροπόλεων, τό ὁποῖο διοργανώνει ἡ Ἱερά Σύνοδος στήν πόλη τῶν Ἀθηνῶν, ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης καί Τυρνάβου κ. Ἱερώνυμος δέν θά ἑορτάσει τά ὀνομαστήριά του τήν 15η Ἰουνίου. Ἀντί ἄλλου θά τελεσθεῖ Θεία Λειτουργία ἐπί τῇ ἑορτῇ τοῦ Ὁσίου καί Θεοφόρου Πατρός ἡμῶν Ἱερωνύμου τοῦ Πενταγλώσσου, στόν Ἱερό Μητροπολιτικό Ναό Ἁγίου Ἀχιλλίου Λαρίσης. Τά Γραφεία τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως τήν 15η Ἰουνίου θά παραμείνουν κλειστά.


Επίδειξη Α’ Βοηθειών στην Ελασσόνα

Επίδειξη Πρώτων Βοηθειών θα πραγματοποιηθεί από το τμήμα του Ερυθρού Σταυρού Ελασσόνας σήμερα Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 και ώρα 10 το πρωί έως 12 το μεσημέρι στην Κεντρική πλατεία Ελασσόνας.


Εκλογές στον Σύλλογο Οικοπεδούχων Πολυδενδρίου

Ο Οικιστικός Σύλλογος Οικοπεδούχων Πολυδενδρίου Αγιάς «Ανατολική Ρωμυλία» προγραμματίζει την Κυριακή 18 Ιουνίου, στις 11:00 π.μ., εκλογική Γενική Συνέλευση στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Φιλιππούπολης.

 

Σε εξέλιξη οι εγγραφές στο Κέντρο «ΧΑΡΑ ΙΙ»

Ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας ενημερώνει ότι γίνονται δεκτές αιτήσεις για το πρωινό τμήμα πρώιμης παρέμβασης του Κέντρου Ημέρας «Χαρά ΙΙ» για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού, ηλικίας από 2 ετών έως 4 ετών, για το νέο σχολικό έτος 2023-2024. Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν. Οι ενδιαφερόμενοι/-ες για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθυνθούν στα γραφεία του Συλλόγου, καθημερινά, 9 π.μ. - 4 μ.μ., τηλ. 2410-613.112 (εσωτ. 3) ή στο Κέντρο Ημέρας «Χαρά ΙΙ», καθημερινά 2 μ.μ. - 3 μ.μ., τηλ. 2410-670.535.

 

Τιμάται ο νεομάρτυρας Αγιος Γεώργιος Τυρναβίτης

 Η πόλη του Τυρνάβου θα εορτάσει και θα τιμήσει το διήμερο 10 και 11 Ιουνίου τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου του Νεομάρτυρος του Τυρναβίτου, ο οποίος μαρτύρησε στην πόλη του Τυρνάβου, σύμφωνα με το κάτωθι λατρευτικό πρόγραμμα: Σήμερα Σάββατο 10 Ιουνίου, στις 7.00 μ.μ. το απόγευμα, θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Γεδεών, πολιούχου Τυρνάβου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου μετά Αρτοκλασίας, Θείου Κηρύγματος και Λιτανεύσεως της Ιεράς Εικόνος του Αγ. Γεωργίου του Νεομάρτυρος, πέριξ του Ιερού Ναού με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Τυρνάβου και παρουσία μορφωτικών και πολιτιστικών συλλόγων της πόλεως.
Αύριο Κυριακή 11 Ιουνίου, το πρωί, θα τελεστεί ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου και όλων των ιερέων της πόλεως του Τυρνάβου. Αύριο Κυριακή 11 Ιουνίου, στις 7.00 μ.μ. το απόγευμα, θα τελεστεί ο μεθέορτος Εσπερινός. Σημείωση: Η μνήμη του Αγίου Γεωργίου του Νεομάρτυρος του Τυρναβίτου τιμάται κάθε χρόνο την 1η Κυριακή του Ιουνίου, αλλά φέτος λόγω της εορτής της Πεντηκοστής μεταφέρθηκε την 2η Κυριακή του Ιουνίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass