Η έκθεση φέρνει το βιβλίο πιο κοντά στον πολίτη...

ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ, ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΧΘΕΣ ΣΤΟ «ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ» ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2023 14:12

«Περπατήστε ανάμεσα στα βιβλία, ξεφυλλίστε τα, διαλέξτε τυχαία μια σελίδα και... ακούστε την.

Κάτι έχει να σας πει». Με αυτό το μήνυμα αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του η Έκθεση Βιβλίου της Λάρισας που θα ξεκινήσει από την Τρίτη 6 Ιουνίου μέχρι την Πέμπτη 15 Ιουνίου στην πλατεία Ταχυδρομείου.
Πρόκειται για την 22α Έκθεση, την οποία διοργανώνουν η Ένωση Βιβλιοπωλών Λάρισας «Φίλων ο Λαρισαίος» και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λάρισας, και τα εγκαίνιά της αναμένεται να πραγματοποιηθούν την επόμενη Πέμπτη 8 Ιουνίου. Χθες, μάλιστα, παρατέθηκε και σχετική συνέντευξη Τύπου στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο και όπως τονίστηκε από όλους η συγκεκριμένη έκθεση βιβλίου είναι ένας τρόπος να έρθει ο πολίτης κοντά στο βιβλίο.
Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων κ. Πάνος Σάπκας ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η έκθεση αποτελεί για τη Λάρισα έναν θεσμό «στον οποίο συνεχίζουμε να πιστεύουμε θερμά κι ας έχουν αλλάξει τα πράγματα. Στον καιρό μου η βόλτα σε ένα βιβλιοπωλείο ή σε μια βιβλιοθήκη ήταν γιορτή. Σήμερα, δυστυχώς, οι αγορές των βιβλίων γίνονται ηλεκτρονικά και ίσως και καθόλου. Η Έκθεση είναι ένας τρόπος να έρθει το βιβλίο κοντά στον πολίτη. Να τονίσουμε πως οι διά ζώσης επαφή με το βιβλίο και τον βιβλιοπώλη, τον άνθρωπο που θα σε βοηθήσει να βρεις αυτό που ψάχνεις, είναι αναντικατάστατη και βεβαίως να τιμήσουμε την πνευματική παραγωγή και την ανθεκτικότητα του εκδοτικού χώρου που σε πείσμα των δυσκολιών συνεχίζει να τη στηρίζει».
Επίσης, ο κ. Σάπκας διευκρίνισε ότι: «Το βιβλίο είναι ένα μέσο αφύπνισης και αντίστασης στη σημερινή αλλοτρίωση της κοινωνίας που κινδυνεύει να χαθεί η επαφή, η επικοινωνία και η συλλογικότητα. Γι’ αυτό δημιουργήσαμε και τη λογοτεχνική γωνία. Γι’ αυτό διοργανώνουμε και το Φεστιβάλ Ποίησης, κάνουμε εκδηλώσεις και προγράμματα φιλαναγνωσίας για μικρούς και μεγάλους εδώ στη Δημοτική Βιβλιοθήκη «Αλέξης Μπατζανούλης». «Η ουσία της ζωής είναι στις λέξεις» έγραψε για την αξία της ανάγνωσης ο Βασίλης Αλεξάκης. «Βάζω στις λέξεις πυρκαγιά να φωτίσω το σκοτάδι μου», αναφέρει σ’ ένα ποίημά του ο Κωστής Μοσκώφ. Καλώ τους Λαρισαίους και τις Λαρισαίες να επισκεφτούν την έκθεση και πρέπει να ξέρουν πως το βιβλίο είναι μια σταθερή αξία στη ζωή μας» κατέληξε ο κ. Σάπκας. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Βιβλιοπωλών Λάρισας κ. Πέλος Τσιάρας ανέφερε ότι «η αγάπη του κόσμου για την Έκθεση Βιβλίου της πόλης μας αποδεικνύεται κάθε χρόνο με μαζική προσέλευση. Η οικονομική, κοινωνική και επιδημιολογική κρίση που εδραιώθηκε τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας πιστεύουμε ότι πρέπει να μας δυναμώσει, ώστε να ενισχύσουμε την προσπάθειά μας για ανάπτυξη του πολιτισμού, που κατά μεγάλο μέρος επιτυγχάνεται μέσα από τα βιβλία. Χιλιάδες τίτλοι βιβλίων δίνουν το «παρών» στο κεντρικότερο σημείο της πόλης συγκεντρώνοντας τις τέχνες, τη φιλοσοφία, την ιστορία, τη λογοτεχνία, το παραμύθι και πολλές άλλες κατηγορίες σε ένα μεγάλο ράφι. Εμείς, οι βιβλιοπώλες, είμαστε κοντά στους φίλους του βιβλίου, να τους ενημερώνουμε και να τους συμβουλεύουμε στις επιλογές τους». Στην έκθεση συμμετέχουν τα βιβλιοπωλεία «PROSPERUS» (Πελοπίδας Τσιάρας), «Καλτσάς» (Αχιλλέας Καλτσάς), «Άνεμος» (Παναγιώτης Ιωαννίδης), «Πρίσμα» (Δημήτριος Σανής) και τo «Παλαιοβιβλιοπωλείο» (Ντίνος Δερβένης).
Οι ώρες λειτουργίας είναι 10.00 – 14.00 και 18.00 – 22.00 τις καθημερινές και το Σαββατοκύριακο.
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass