Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2023 14:10

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών άνω των 3,5 τόνων
ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

Από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώθηκε πως για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων

και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά την περίοδο εορτασμού της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων. Τα μέτρα ισχύουν αύριο Παρασκευή 2 Ιουνίου, από ώρα 16:00 έως 22:00, και το Σάββατο 3 Ιουνίου, από ώρα 08:00 έως 13:00, για το ρεύμα εξόδου, όπως και τη Δευτέρα 5 Ιουνίου, από ώρα 16:00 έως 23:00, για το ρεύμα εισόδου.
Σημειώνεται πως ενόψει του εορταστικού τριημέρου η Ελληνική Αστυνομία λαμβάνει αυξημένα μέτρα τροχαίας, κατά το διάστημα από 2 έως 6 Ιουνίου, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, σύμφωνα με τον Στρατηγικό Σχεδιασμό του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη και αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων.

 

Φεστιβάλ Νεολαίας στη Λάρισα
ΑΠΟ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Για ακόμα μία χρονιά το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων, διοργανώνει Φεστιβάλ Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, από τις 12 έως τις 14 Ιουνίου, στην Κεντρική πλατεία (πλατεία Σάπκα) της Λάρισας. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μουσική, κινηματογραφικές προβολές, workshops, ομιλίες κ.α. Ενόψει λοιπόν του 3ου Φεστιβάλ, το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας απευθύνει πρόσκληση σε νέους και νέες να συνδράμουν στο εγχείρημά του και να δηλώσουν συμμετοχή στην παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/1G3yVefVxnHlfkaI6wAp61xv1Ga7SFKY4ksvP6sTpTtI/edit.

 

Οι φίλοι της Πινακοθήκης εκδράμουν...

ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΑΙΓΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ ΤΑΦΩΝ ΣΤΗ ΒΕΡΓΙΝΑ

Το νέο Μουσείο των Αιγών και το Μουσείο των Βασιλικών Τάφων στη Βεργίνα θα επισκεφτεί ο Σύλλογος Φίλων Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας Μουσείου Λάρισας την Κυριακή 18 Ιουνίου. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου: «Ο Σύλλογός μας προσπαθεί να ανταποκρίνεται στις νέες πολιτιστικές προκλήσεις. Το νέο Μουσείο των Αιγών που ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Δεκέμβριο του 2022 είναι μία από αυτές. Ο Σύλλογός μας διοργανώνει επίσκεψη (περιλαμβάνει ξενάγηση) σε δύο Μουσεία, στο νέο Μουσείο των Αιγών και στο Μουσείο των Βασιλικών τάφων στη Βεργίνα. Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Ιουνίου με ώρα αναχώρησης από τη Λάρισα στις 8.30 π.μ. από την Πινακοθήκη (και επιστροφή στην Πινακοθήκη). Μετά την επίσκεψη στα Μουσεία θα ακολουθήσει γεύμα στη Βεργίνα. Το κόστος της επίσκεψης κατ’ άτομο είναι 20 ευρώ. Στο κόστος δεν περιλαμβάνονται τα εισιτήρια των Μουσείων που είναι 15 ευρώ και για τα δύο Μουσεία (εισιτήριο 8 ευρώ πληρώνουν οι άνω των 65 ετών, ενώ οι κάτω των 25 δεν πληρώνουν εισιτήριο, όπως και οι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι με τέκνα κάτω των 25, εφόσον έχουν σχετικό πιστοποιητικό από τον Δήμο, καθώς και οι γονείς από μονογονεϊκές οικογένειες με το σχετικό πιστοποιητικό).
Οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορεί να αναζητούν πληροφορίες με mail στο katsigrasmuseumfriends@gmail.com το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 2 Ιουνίου.

 

Η λειτουργία των γραφείων του Συλλόγου Νεφροπαθών

Από τον Σύλλογο Νεφροπαθών Λάρισας ανακοινώθηκε ότι τα γραφεία του Συλλόγου θα είναι ανοιχτά για τα μέλη του και το κοινό κάθε Πέμπτη από τις 11 το πρωί μέχρι τις 13.30. Τα γραφεία βρίσκονται στη Μεγάλου Αλεξάνδρου 7 (στοά) και τηλεφωνικά 6977-235.042 ή στο email: sul.nefrop.lar@gmail.com

 

Αρχισαν οι εγγραφές στο Κέντρο «ΧΑΡΑ ΙΙ»
Ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας ενημερώνει ότι γίνονται δεκτές αιτήσεις για το πρωινό τμήμα πρώιμης παρέμβασης του Κέντρου Ημέρας «Χαρά ΙΙ» για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού, ηλικίας από 2 ετών έως 4 ετών, για το νέο σχολικό έτος 2023-2024. Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν. Οι ενδιαφερόμενοι/-ες για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθυνθούν στα γραφεία του Συλλόγου, καθημερινά, 9 π.μ. - 4 μ.μ., τηλ. 2410-613.112 (εσωτ. 3) ή στο Κέντρο Ημέρας «Χαρά ΙΙ», καθημερινά 2 μ.μ. - 3 μ.μ., τηλ. 2410-670.535.

 

Απονομή πτυχίων από Ερυθρό Σταυρό
Τελετή απονομής πτυχίων και προαγωγών των εθελοντών του Τομέα Υγείας, του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας και του Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών θα πραγματοποιήσει το Περιφερειακό Τμήμα Λάρισας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Ιουνίου και ώρα 6 μ.μ. στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, με το Περιφερειακό Τμήμα Λάρισας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού να απευθύνει κάλεσμα στους συμπολίτες να δώσουν το «παρών» στην εκδήλωση.

 

Εκδρομή στη Φότσα της Βοσνίας
Μετά από αίτημα πολλών Λαρισαίων που συμμετείχαν στη συλλογή της ανθρωπιστικής βοήθειας που μεταφέρθηκε το 1993 στο Βελιγράδι και οικογενειών που φιλοξένησαν ορφανά παιδιά από τη Σερβική Βοσνία, ο π. Ρίζος Κομήτσας διοργανώνει εκδρομή στις 3 Ιουλίου με επιστροφή στις 7 Ιουλίου στην πόλη Φότσα της Βοσνίας, όπου κατοικούν οι οικογένειες των παιδιών. Η εκδρομή περιλαμβάνει επίσκεψη στο Σεράγεβο και το Βελιγράδι, όπου θα δεχθεί την αποστολή ο Πατριάρχης της Σερβίας και μετάβαση στον Άγιο Σάββα και το μνημείο όπου θανατώθηκε ο Ρήγας Φεραίος στον Δούναβη ποταμό. Όποιος/-α ενδιαφέρεται, να επικοινωνήσει με τον π. Ρίζο Κομήτσα στο τηλέφωνο 6936-814.700.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass