Σε πλήρη ετοιμότητα ο μηχανισμός για τις Πανελλαδικές

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ 5.193 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΩΝ ΓΕΛ ΚΑΙ 1.761 ΤΩΝ ΕΠΑΛ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Δημοσίευση: 31 Μαϊ 2023 13:05

Στη τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία για την ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων, με την περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας να ανακοινώνει ότι «το σύνολο του απαραίτητου προσωπικού στη Θεσσαλία είναι σε πλήρη ανάπτυξη και ετοιμότητα και περιμένει να υποδεχθεί τους υποψηφίους. Ο θεσμός των Πανελλαδικών Εξετάσεων είναι ο πλέον αδιάβλητος στη χώρα μας. Η ΠΔΕ Θεσσαλίας καλείται, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα Εξεταστικά Κέντρα και τα Βαθμολογικά Κέντρα, για μία ακόμα φορά, να συμβάλλει στην αποτελεσματική και ασφαλή διεξαγωγή τους, ακολουθώντας τις κείμενες διατάξεις για την αδιάβλητη και αξιόπιστη πραγματοποίησή τους».


Η αυλαία των εξετάσεων ανοίγει αύριο Πέμπτη για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ που διαγωνίζονται στα Νέα Ελληνικά και την Παρασκευή για τους υποψηφίους των ΓΕΛ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΔΕ Θεσσαλίας, συνολικά στις Πανελλαδικές παίρνουν μέρος 1.761 υποψήφιοι των ΕΠΑΛ της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε 14 Εξεταστικά Κέντρα (5 στη Μαγνησία, 2 στα Τρίκαλα, 2 στην Καρδίτσα και 5 στη Λάρισα) σε 31 ειδικότητες. Από τους 1.761 υποψηφίους οι 51 θα εξεταστούν προφορικά. Από τα Γενικά Λύκεια διαγωνίζονται συνολικά σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας 5.193 υποψήφιοι σε 72 Εξεταστικά Κέντρα (28 στη Λάρισα, 22 στη Μαγνησία, 9 στην Καρδίτσα και 13 στα Τρίκαλα).
Από το σύνολο των υποψηφίων, 72 μαθητές θα εξεταστούν προφορικά.
Η κατανομή των υποψηφίων ανά ομάδα προσανατολισμού έχει ως εξής:
α) Ανθρωπιστικές Σπουδές 25,53%.
β) Θετικές Σπουδές ( Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες) 19,64%.
γ) Θετικές Σπουδές (Επιστήμες Υγείας) 17,93%.
δ) Σπουδές Οικονομίας και Πληροφορικής 36,90%.
Οι εξετάσεις για τα ΕΠΑΛ ολοκληρώνονται στις 16 Ιουνίου, ενώ για τα ΓΕΛ στις 12 Ιουνίου. Οι Πανελλαδικές για τα Ειδικά Μαθήματα και Μουσικά Μαθήματα για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ ξεκινούν στις 17 και ολοκληρώνονται στις 29 Ιουνίου.
Η έναρξη της διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα ΤΕΦΑΑ ορίζεται το διάστημα από 14 έως 27 Ιουνίου, σε τρεις επιτροπές, Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων.
ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
Για την υποστήριξη μαθητών/-τριών της Γ’ Λυκείου και αποφοίτων/-τριών κατά την ιδιαίτερη αυτήν περίοδο των Πανελλαδικών Εξετάσεων και της ενίσχυσης των οικογενειών των υποψηφίων στον υποστηρικτικό τους ρόλο κατά το διάστημα αυτό λειτουργούν καθημερινά (κατά τις εργάσιμες ημέρες) τηλεφωνικές γραμμές ψυχολογικής υποστήριξης στα ΚΕΔΑΣΥ της ΠΔΕ Θεσσαλίας, από 8 π.μ.-2 μ.μ.
Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι (μαθητές/-τριες, γονείς κ.λπ.) μπορούν να απευθύνονται στο ΚΕΔΑΣΥ στο οποίο υπάγονται γεωγραφικά. Στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Λάρισας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας λειτουργεί γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης των υποψήφιων μαθητών/-τριών για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις από 1η-06-2023 μέχρι και 14-06-2023 στα τηλέφωνα: 2410-611.002, 2410-611.004, 2410-669.221 και email: kpylar@gmail.com.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass