Με τιμές η επίσημη τελετή υποδοχής στην Περιφέρεια

ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΕΞΗΡΕ Ο Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: ΑΚΟΥΡΑΣΤΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Δημοσίευση: 14 Μαϊ 2023 13:10

Με τιμή και συγκίνηση υποδέχτηκε τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Μακάριο ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας στην ειδική πανηγυρική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε χθες στην έδρα της Περιφέρειας, στη Λάρισα.

Στην προσφώνησή του προς τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Μακάριο, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός αναφέρθηκε «στην εξέχουσα προσωπικότητα του υψηλού προσκεκλημένου, που εκφράζει ένα από τα πιο δυναμικά κομμάτια του ομογενειακού Ελληνισμού και βρίσκεται στη Λάρισα, την πρωτεύουσα πόλη της Περιφέρειάς μας. Είστε ένας άνθρωπος ο οποίος διακόνησε τη Θεσσαλία και το Πανεπιστήμιό της, καθώς διατελέσατε διδάσκων σε θέματα βιοηθικής σ’ αυτό. Βοηθήσατε τους νέους ιατρούς που αποτελούν καύχημα για τη Λάρισα και το Πανεπιστήμιο γενικότερα, να προβληματιστούν πάνω σε ζητήματα πολύτιμα για την πορεία του ανθρώπου στους καιρούς μας. Διότι η βιοηθική είναι μία επιστήμη διά της οποίας κρίνεται ο πολιτισμός μας. Όμως δεν σας υποδεχόμαστε εδώ μόνο για την επιστημονική σας κατάρτιση και προσφορά. Στο πρόσωπό σας βλέπουμε τους χιλιάδες Έλληνες, οι οποίοι μετανάστευσαν στο παρελθόν, μέσα σε δύσκολες για την πατρίδα μας συνθήκες, όχι για να λησμονήσουν την ελληνικότητά τους, αλλά για να τη διατρανώσουν με την εργατικότητα και τη φιλοτιμία τους. Με την πνευματικότητά σας, με την ακούραστη παρουσία σας απανταχού της πέμπτης ηπείρου, με τη στήριξή σας στο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο και στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο προσωπικά, με την αναμόρφωση της ποιμαντικής της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, με την ενίσχυση του έργου της, φιλανθρωπικού, κοινωνικού, εκπαιδευτικού, δείχνετε έναν πατριωτισμό που όλοι μας τον έχουμε ανάγκη. Καλώς ήλθατε λοιπόν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Σε έναν τόπο εύφορο και ευλογημένο ως προς τη γη του, αλλά και με ανθρώπους φιλοπρόοδους, αγωνιστές, δημιουργικούς, αξιόλογους. Η Θεσσαλία είναι η καρδιά της Ελλάδας όχι μόνο τοπικά, αλλά και σε ό,τι αφορά τη διάθεση για δημιουργία και προσφορά. Έχω την τιμή να είμαι ο αιρετός πρωτοστάτης σ’ αυτό το έργο. Και χαίρομαι και προσωπικά διότι μου δίδεται η ευκαιρία να εκφράσω τα συναισθήματα όλου του Θεσσαλικού λαού στο πρόσωπό σας! Δεχθείτε, σας παρακαλώ, αυτά τα συμβολικά δώρα ως μικρή ανάμνηση της επίσκεψής σας. Μεταφέρετε στην ομογένεια και στους πολλούς Θεσσαλούς ότι ο τόπος καταγωγής τους παλεύει με τη σειρά του να είναι μπροστά στον αγώνα για πρόοδο! Και θεωρούμε την επίσκεψή σας ως γέφυρα που δείχνει ότι “των Ελλήνων οι κοινότητες φτιάχνουν άλλον γαλαξία”! Καλώς ήρθατε!»
Στην αντιφώνησή του ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος εξέφρασε τη χαρά και τις πολλές ευχαριστίες του για τη μεγάλη τιμή της υποδοχής στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και ανέφερε: «Δεν μπορώ να μην τονίσω το σπουδαίο έργο που επιτελείται από τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό και τους συνεργάτες του για την ανάπτυξη της Θεσσαλίας, όχι μόνο σε επίπεδο οικονομίας και επιχειρηματικότητας αλλά και σε έργα υποδομής, στην υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων και έργα πολιτισμού. Ένας άνθρωπος με γνώση και όραμα για την ελληνική Περιφέρεια, αγάπη για την πατρίδα μας, ένας άνθρωπος που διαπνέεται από το ιδεώδες της Παιδείας, αλλά και βαθύτατο σεβασμό προς την Εκκλησία μας…».

ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΩΡΩΝ
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας προσέφερε στον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Μακάριο πένα με χαραγμένο το όνομά του, τιμητική πλακέτα και βιβλία για την ιστορία, τον πολιτισμό και τη λαογραφία της Θεσσαλίας. Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος προσέφερε στον περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό αρχιερατικό μπαστούνι με την ευχή «να διακονεί τον λαό της Θεσσαλίας για πολλά χρόνια, για τη δόξα της Πίστεως και του Γένους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass