Αναστέλλουν την αποχή για τα ΜΑΠ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΕ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ -«ΜΕΧΡΙ 31 ΜΑΪΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΤΑ Μ.Α.Π. ΤΟΥ 2022» ΔΕΣΜΕΥΘΗΚΕ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑΝ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοσίευση: 12 Μαϊ 2023 13:43

Αναστέλλουν την αποχή από την εργασία τους, που πραγματοποίησαν και δεύτερη μέρα χθες οι εργαζόμενοι στις Υπηρεσίες Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων, διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή Μέσων Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) από τον Δήμο Λαρισαίων.


Την αναστολή των κινητοποιήσεών τους ανακοίνωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Λαρισαίων κ. Δημήτρης Χατζίκος, μετά από δέσμευση του αντιδημάρχου Οικονομικών, Θαν. Αδαμόπουλου, ότι «τα Μ.Α.Π. του 2022 θα καταβληθούν σε χρήμα, μέχρι τις 31 Μαΐου, στους εργαζόμενους».
Στο πλαίσιο της συνέντευξης, ο κ. Χατζίκος ανέφερε ότι ο Δήμος Λαρισαίων δεν έχει καταβάλει τα Μ.Α.Π. του 2022 και του 2023 στους εργαζόμενους που τα δικαιούνται (στις Υπηρεσίες Πρασίνου, Καθαριότητας και Τεχνικές Υπηρεσίες) και τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα που απειλούν την υγεία των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι, περισσότερο στην Υπηρεσία Καθαριότητας και Πρασίνου, εργάζονται σε δύσκολες συνθήκες και όταν δεν έχουν Μέσα Προστασίας αναγκάζονται να βάζουν από την τσέπη τους για να τα προμηθευτούν.
Εδώ και δύο χρόνια δεν έχουν δοθεί τα προβλεπόμενα Μέσα Προστασίας των Εργαζομένων (Μ.Α.Π.) από τον Δήμο Λαρισαίων.
Πάρα πολλές φορές ο Σύλλογος Εργαζομένων έχει έρθει σε επαφή με τους αρμόδιους αντιδημάρχους και τον Δήμαρχο για το εν λόγω θέμα, με την τελευταία φορά να είναι τον περασμένο Φεβρουάριο, όποτε μας υποσχέθηκαν ότι στο άμεσο μέλλον θα δώσουν τα χρήματα που αναλογούν στους εργαζόμενους για τα Μ.Α.Π. του 2022, όπως προβλέπει ο νόμος.
Οι εργαζόμενοι έχουν πάρει παπούτσια, μπουφάν, φόρμες… κ.ά. από το υστέρημά τους με τον πενιχρό μισθό που παίρνουν και οι περισσότεροι από αυτούς μπορεί να παίρνουν και κάτω από τον βασικό μισθό.
Καλέσαμε πριν το Πάσχα τον αντιδήμαρχο Οικονομικών και τις Υπηρεσίες του Δήμου να βγάλουν τις καταστάσεις των εργαζομένων που δικαιούνται Μ.Α.Π. και μας υποσχέθηκαν ότι μετά το Πάσχα θα έχουν τακτοποιηθεί και θα περάσει η απόφαση από Δημοτικό Συμβούλιο. Όμως, μέχρι σήμερα δεν έγινε τίποτα! Την 1η-1-2023 έπρεπε να είχαμε πάρει τα Μ.Α.Π. του 2023 και ο Αντιδήμαρχος μάς είπε ότι εκκρεμεί ο διαγωνισμός προμήθειας των Μ.Α.Π.».
Σύμφωνα με το έγγραφο που στάλθηκε στους εργαζόμενους από το γραφείο του αντιδημάρχου Οικονομικών, για τις Υπηρεσίες που έχουν αποστείλει στοιχεία η έκδοση των καταστάσεων για την καταβολή των Μ.Α.Π. σε χρήμα θα γίνει έως και την 31η Μαΐου, ενώ στις Υπηρεσίες που δεν έχουν αποστείλει τα στοιχεία θα σταλεί σχετικό έγγραφο για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία, προκειμένου να εκδοθούν τα σχετικά εντάλματα πληρωμής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass