«Τιμή σε εκείνους που φυλάγουν Θερμοπύλες»

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΤΗΣ 337 Μ. ΤΗΣ 110 Π.Μ. ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ

Δημοσίευση: 12 Μαϊ 2023 14:12

Με τη φράση από το ποίημα του Κων. Καβάφη «Τιμή σ’ εκείνους όπου στην ζωή των

ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες» ο αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Γ. Φασούλας ολοκλήρωσε τον χαιρετισμό που απηύθυνε χθες στην εκδήλωση μνήμης με αφορμή την απώλεια του σμηναγού Παντελή Παρασκευά και του υποσμηναγού Στέφανου Σαρρή, των δύο πεσόντων αεροπόρων της 337 Μοίρας της 110 Πτέρυγας Μάχης.
Η επιμνημόσυνη δέηση τελέσθηκε χθες το πρωί στο Μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων, στο 2ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Ανατολής - Αγιάς, μνημείο που κατασκευάσθηκε στη μνήμη των δύο πιλότων, του Παντελή Παρασκευά και του Στεφάνου Σαρρή, οι οποίοι στις 2 Μαΐου 1984 και κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εκπαιδευτικής πτήσης κατέπεσαν με αεροσκάφος F 4E της 337 ΜΠΚ της 110 Π.Μ., σε δύσβατη χαράδρα του Κισσάβου δύο 2 χλμ. Βορειοανατολικά της Ανατολής στη θέση «Διαβολόρεμα», με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους.
Όπως είναι γνωστό, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών την ημέρα του δυστυχήματος, όπως και του δύσβατου της περιοχής, αλλά και της έλλειψης εμφανών στοιχείων εντοπισμού, όπως πυρκαγιά, εκρήξεις, συντρίμμια κ.λπ., το αεροσκάφος F4E εντοπίστηκε τυχαία μετά από έξι μήνες από διερχόμενους κυνηγούς. Το αποτέλεσμα ήταν να μην εντοπισθούν ποτέ οι σοροί των δύο πιλότων της 337 ΜΠΚ.
Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, ο ΑΤΑ Γ. Φασούλας απηύθυνε χαιρετισμό, ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων. Στην τελετή παρευρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Κων. Καλαμπάκας, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, ο δήμαρχος Αγιάς Αντ. Γκουντάρας, ο υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς Θ. Χατζηγεωργίου, ο διοικητής των Π.Υ. Θεσσαλίας Νίκ. Μητσογιάνης, ο ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας της ΕΛ.ΑΣ. Θ. Καραΐσκος, ο διοικητής της 110 Π.Μ. Δημ. Ντόλας, ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας Αγ. Χαρακόπουλος, ο επίτιμος Α/ΓΕΑ Βασ. Κλόκοζας, ο πρόεδρος της ΕΑΑΑ Βασ. Παπαδόπουλος, αντιπροσωπείες αξιωματικών του Αρχηγείου και της 110 Πτέρυγας Μάχης, διατελέσαντες διοικητές της 337 Μοίρας, καθώς και οικογένειες των πεσόντων αεροπόρων της 337 Μοίρας.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass