«Ελεύθεροι με όρους οι ανήλικοι»

ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΟΤΙ ΒΙΑΣΑΝ ΤΗΝ 22ΧΡΟΝΗ - ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ Η ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ - «ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΥΝΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ» ΔΗΛΩΣΕ Ο ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2023 14:10

«Εμφανείς κακώσεις που να τεκμηριώνουν κατά αδιάσειστο τρόπο τον βιασμό,

δεν προκύπτουν» τόνισε χθες ο ιατροδικαστής Λάρισας, Χρ. Κραββαρίτης, μετά και την εξέταση της 22χρονης Λαρισαίας, η οποία είχε καταγγείλει στην ΕΛ.ΑΣ. ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από 5 Ρομά του οικισμού του Τυρνάβου. Χθες επίσης, μετά την απολογία τους στη Β’ Ανακρίτρια και με τη σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών, οι τέσσερις συλληφθέντες ανήλικοι Ρομά αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους. Στους τρεις πρώτους, ηλικίας 15 και 17 ετών, επιβλήθηκαν οι όροι της ανάθεσης της υπεύθυνης επιμέλειας στην Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων Λάρισας και της απαγόρευσης της προσέγγισης της 22χρονης, ενώ στον 14χρονο και τέταρτο κατηγορούμενο δεν επιβλήθηκε κανένας όρος.
Όπως είναι γνωστό, έπειτα από την καταγγελία της 22χρονης Λαρισαίας, την περασμένη Κυριακή και από αστυνομικούς του Τμήματος Τυρνάβου συνελήφθησαν οι τέσσερις ανήλικοι, οι οποίοι αρνήθηκαν εξαρχής την κατηγορία, κάνοντας ωστόσο λόγο για ερωτική συνεύρεση με τη συναίνεση της 22χρονης.
Αναλυτικότερα, η 22χρονη κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού στην περιοχή «Τούμπα» του Τυρνάβου από 5 συνολικά δράστες, ενώ ο έκτος, ο 14χρονος, βιντεοσκοπούσε τις πράξεις τους. Μετά την ταυτοποίησή τους συνελήφθησαν τέσσερις ανήλικοι και τέσσερις από τους γονείς τους, για παραμέληση εποπτείας, οι οποίοι γονείς αφέθηκαν ελεύθεροι.
Σε βάρος των τριών ανηλίκων, από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών ασκήθηκε δίωξη, όχι για το αδίκημα του ομαδικού βιασμού, αλλά για το -επίσης κακουργηματικού χαρακτήρα- αδίκημα της κατάχρησης ανήμπορου προς αντίσταση σε γενετήσιες πράξεις από περισσότερους δράστες, καθώς η καταγγέλλουσα -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- φέρεται να αντιμετωπίζει πρόβλημα νοητικής υστέρησης.
Σε βάρος του 14χρονου και τέταρτου συλληφθέντα ασκήθηκε δίωξη για συνέργεια στην πράξη της κατάχρησης, αλλά και για το αδίκημα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων, αφού, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται να βιντεοσκοπούσε με το κινητό του τις πράξεις των άλλων πέντε. Βίντεο που, σύμφωνα με άλλες πηγές, φαίνεται να «διακινήθηκε» σε τρίτους, ωστόσο θα πρέπει να διευκρινιστεί πως στα κινητά τηλέφωνα που κατέσχεσε η ΕΛ.ΑΣ. τέτοιο υλικό δεν βρέθηκε.


ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Οι τρεις ανήλικοι, όπως και στην ΕΛ.ΑΣ., έτσι και χθες, ενώπιον της Ανακρίτριας ομολόγησαν -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- πως υπήρξε συνουσία, αρνούμενοι ωστόσο ότι βίασαν την 22χρονη, λέγοντας πρόσθετα ότι όλα έγιναν με τη συναίνεσή της. Ενώ ο 14χρονος επανέλαβε πως δεν βιντεοσκοπούσε τα πεπραγμένα των άλλων πέντε και πως έπαιζε κάποιο παιχνίδι στο κινητό του.
Μετά την απολογία τους, με τη σύμφωνη γνώμη της Β’ Ανακρίτριας και της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών, οι τρεις πρώτοι κατηγορούμενοι (15 και 17 ετών) αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού τους επιβλήθηκαν οι όροι της ανάθεσης της υπεύθυνης επιμέλειας στην Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων Λάρισας και της απαγόρευσης της προσέγγισης της 22χρονης. Στον 14χρονο λόγω ανηλικότητας δεν επιβλήθηκε κανένας όρος και επίσης αφέθηκε ελεύθερος.

«ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ»
Στο πλαίσιο της διερεύνησης των καταγγελλόμενων, το Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου παρήγγειλε ιατροδικαστική εξέταση την οποία διενήργησε χθες ο ιατροδικαστής Λάρισας, Χρ. Κραββαρίτης. Ο οποίος σε δηλώσεις του στα Μέσα Ενημέρωσης σημείωσε πως «εξετέλεσα μετά από παραγγελία του Α.Τ. Τυρνάβου την ιατροδικαστική εξέταση 22χρονης, προκειμένου να εξακριβωθεί αν έχουν τελεστεί εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας. Η υπόθεση είναι αρκετά σοβαρή, πρέπει να συναξιολογήσουμε πάρα πολλές παραμέτρους και αυτήν τη στιγμή θα ήταν σκόπιμο να μην πω κάτι που θα μπορούσε να εκληφθεί ως μια γρήγορη προσέγγιση. Καλά θα ήταν να αναμένουμε όλα τα αποτελέσματα και από συναφείς επικουρικές ειδικότητες».
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου πως η 22χρονη κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού, ο κ. Κραββαρίτης τόνισε πως «η έννοια του βιασμού έχει πάρα πολλές παραμέτρους, υπάρχει βιασμός με την άσκηση σωματικής βίας, αλλά υπάρχουν και πολλές φορές περιπτώσεις τελέσεως συνουσίας χωρίς να υπάρχει εμφανή τουλάχιστον μακροσκοπικά άσκηση σωματικής βίας. Ο βιασμός είναι βιασμός σύμφωνα με τις παραμέτρους που επιβάλλει το νομικό πλαίσιο. Στο πλαίσιο της εμφάνισης κακώσεων που να τεκμηριώνουν κατά αδιάσειστο τρόπο τον βιασμό αυτόν δεν προκύπτει. Όμως υπάρχουν παράμετροι οι οποίοι συναξιολογούνται και ενδεχομένως να είναι εκείνοι που θα δώσουν το αποτέλεσμα που θα μας διαφωτίσει».             

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass