Διαγωνισμός για τη λειτουργία «Κέντρου Εργασίας» στον Δήμο Λαρισαίων

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΕΩΣ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ - ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2023 14:08

Ο Δήμος Λαρισαίων προκήρυξε ανοιχτό, ηλεκτρονικό διαγωνισμό,

με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά, για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης παροχής υπηρεσίας, για τη λειτουργία «Γραφείου Στήριξης Μικροεπιχειρηματικότητας», συνολικής προϋπολογισθείσης αξίας 157.900 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%). Παράλληλα προκήρυξε διαγωνισμό για τη λειτουργία «Γραφείου διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης στην περιοχή παρέμβασης (Κέντρο Εργασίας-Job Center) για την προώθηση της κοινωνικοοικονομικής ένταξης των άνεργων μελών ευπαθών νοικοκυριών που υπόκεινται σε κοινωνικές διακρίσεις» συνολικής προϋπολογισθείσης αξίας 220.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%).
Για τις δύο παραπάνω προκηρύξεις προσφέρεται ελεύθερη, πλήρης, άμεση και δωρεάν ηλεκτρονική πρόσβαση στα έγγραφα της σύμβασης στον ειδικό, δημόσια προσβάσιμο, χώρο “ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί” της πύλης www. promitheus. gov.gr, Α/Α Συστήματος ΕΣΗΔΗΣ 175794, καθώς και στην ιστοσελίδα του Δήμου Λαρισαίων www.larissa. gov.gr
στη διαδρομή: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ.
Ως ημερομηνία και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών και για τους δύο διαγωνισμούς ορίζεται η 02/06/2023, ημέρα Παρασκευή και ώρα 15:00. Ως ημερομηνία και ώρα ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών ορίζεται η 09/06/2023, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:00 π.μ.

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Πρόκειται για δύο αλληλένδετες υπηρεσίες, με ομάδα στόχου τους άνεργους της πόλης μας, οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014 - 2020. Πιο αναλυτικά, οι στόχοι δημιουργίας των δύο υπηρεσιών έχουν ως ακολούθως:
«ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΙΚΡΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ»
Αφορά στη συγκρότηση, στελέχωση και λειτουργία για διάστημα 9 μηνών, Γραφείου Στήριξης Μικροεπιχειρηματικότητας στον Δήμο Λαρισαίων, το οποίο θα παρακολουθεί την τοπική ανάπτυξη και τις τοπικές εξελίξεις, θα εντοπίζει τα «κενά» στην αλυσίδα του επιχειρείν και πώς αυτές μπορούν να αξιοποιηθούν στην περιοχή παρέμβασης του ΣΒΑΑ Λάρισας. Θα υποστηρίξει τουλάχιστον 150 άνεργους που θέλουν να ιδρύσουν τη δική τους επιχείρηση ή να αυτοαπασχοληθούν, με συμβουλευτικές υπηρεσίες για πρακτικά θέματα, υπηρεσίες καθοδήγησης, επιδοτήσεων και χρηματοδοτήσεων, δικτύωσης, μάρκετινγκ και εξεύρεσης πελατών ή συνεργατών. Προωθούνται κατά προτεραιότητα οι πρωτοβουλίες ανέργων που εντάσσονται στη λογική της συνεργασίας ως ομάδα για τη δημιουργία καινοφανών και νεοφυών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Το «Γραφείο διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης -Κέντρο Εργασίας (JobCenter), για την προώθηση της κοινωνικοοικονομικής ένταξης των άνεργων μελών ευπαθών νοικοκυριών που υπόκεινται σε κοινωνικές διακρίσεις», είναι μια κοινωνική δομή. Το έργο αφορά στην παροχή ειδικά διαμορφωμένου χώρου στην πόλη της Λάρισας και κατά προτεραιότητα στην περιοχή παρέμβασης ΣΒΑΑ, που θα λειτουργήσει ως Κέντρο Εργασίας για 9 μήνες, καθώς και τη στελέχωσή του με ειδικό επιστημονικό προσωπικό, που θα παρέχει ένα πλέγμα ενεργειώνολοκληρωμένης παρέμβασης, με στόχο την υποστήριξη τουλάχιστον 150 ανέργων ατόμων.
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass