Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 07 Μαϊ 2023 13:09

Εκδήλωση της Περιφέρειας για την «Ημέρα της Ευρώπης»
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας-Europe Direct και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, με αφορμή την «Ημέρα της Ευρώπης», μεθαύριο Τρίτη 9 Μαΐου στις 11 π.μ. στο κέντρο «Φρούριο» Λάρισας διοργανώνουν εκδήλωση

βράβευσης σχολείων της Θεσσαλίας που διακρίθηκαν σε ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά τα σύνολα «Βig Βand» και «Μusic Αrte» του Μουσικού Σχολείου Λάρισας.


*Εορτασμός της λήξης Β’ Παγκοσμίου Πολέμου
Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων Εορτασμού της Ημέρας Λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που θα πραγματοποιηθούν μεθαύριο Τρίτη 9 Μαΐου στη Λάρισα. Ειδικότερα στις 10.00 θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφάνων από Ανώτατες Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές, πολιτικά κόμματα, εκπροσώπους των αντιστασιακών οργανώσεων και τις πολιτικές νεολαίες, καθώς και όποιον εκπρόσωπο νομικού προσώπου ή άλλου φορέα θελήσει να τιμήσει την εορτή αυτή. Θα ακολουθήσει ενός λεπτού σιγή και η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.


*Ημέρα Μνήμης για τη Σκαμνιά
Ο Σύλλογος των Απανταχού Σκαμνιωτών διοργανώνει εκδήλωση μνήμης με αφορμή τη συμπλήρωση ογδόντα χρόνων από τις 20 Απριλίου 1943, ημέρα της ολοσχερούς καταστροφής του χωριού από τους Γερμανούς κατακτητές. Για την ημέρα μνήμης σήμερα, μετά τη Θεία Λειτουργία θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στην εκκλησία του σημερινού χωριού, ενώ θα γίνουν σχετικές ομιλίες που θα μεταφέρουν τη μνήμη του Ολοκαυτώματος.


Δέηση υπέρ πεσόντων αεροπόρων της 337 Μ.
Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων Αεροπόρων της 337 Μοίρας της 110 Πτέρυγας Μάχης, θα τελεσθεί στην Ανατολή του Δήμου Αγιάς, την ερχόμενη Πέμπτη 11 Μαΐου στις 11 το πρωί. Η δέηση θα γίνει παρουσία του αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας, αντιπτεράρχου Γ. Φασούλα.
Ομιλία για την τραγωδία των Τεμπών
Ομιλία της συγγραφέως Αικατερίνης Πετροπούλου και του δικηγόρου Αστερίου Χατζημίχου με θέμα «Κώμα, κόμμα ή κόμα; -Τα θύματα των Τεμπών» θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα 8 Μαΐου στις 7 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο «Κλου» στη Λάρισα. Συντονίζει η πρόεδρος της ΕΛΟΣΥΛ Δήμητρα Μπαρδάνη. Είσοδος ελεύθερη.


*Οικογιορτή στο Αισθητικό Αλσος
Το ερχόμενο Σάββατο 13 και Κυριακή 14 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η Οικογιορτή που διοργανώνει ο Δήμος Λαρισαίων, στον χώρο του Αισθητικού Αλσους. Η φετινή διοργάνωση έχει ως κεντρικό θέμα: «Νερό - Δημόσιο αγαθό». Οι επισκέπτες θα μπορούν να προμηθευτούν δωρεάν σπόρους και φυτά παραδοσιακών ποικιλιών, καθώς και αρωματικά φυτά από το φυτώριο του Δήμου και τους χορηγούς.
Θα έχουν επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουν ιδιαίτερα ποιοτικά προϊόντα μικρών παραγωγών στην «Αγορά οικοτεχνίας - χειροτεχνίας».
Παράλληλα μια σειρά από εκπαιδευτικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους σχετικές με τον άξονα της Οικογιορτής, θα αναπτυχθούν στον ίδιο χώρο, από δομές του Δήμου, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

 

*Αρκούδα εντοπίστηκε σε σκοπευτήριο στην Αιγάνη

Εγκλωβισμένη από το σκοπευτήριο ΩΡΙΩΝ στην Αιγάνη εντοπίστηκε νωρίς χθες το απόγευμα μια αρκούδα, η οποία, άγνωστο πώς, βρέθηκε στην περιοχή της Αιγάνης του Δήμου Τεμπών. Την εγκλωβισμένη αρκούδα εντόπισαν, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», περιπολούντες αστυνομικοί του Τμήματος Τεμπών, ενώ για την απελευθέρωσή της κλήθηκαν να μεταβούν στη Λάρισα μέλη της οικολογικής οργάνωσης «Αρκτούρος».

 

*Εκδήλωση αποφοίτησης σπουδαστών με υποτροφίες

Εκδήλωση αποφοίτησης των 12 σπουδαστών που έλαβαν υποτροφίες πλήρους φοίτησης, ως απόφοιτοι του Λυκείου Δομενίκου, το οποίο επλήγη από τον σεισμό στις 3ης Μαρτίου 2021, θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα 8 Μαΐου στις 12:00 στο Γυμνάσιο-Λύκειο Δομενίκου. Την εκδήλωση οργανώνουν το Λύκειο Δομενίκου, ο Δήμος Ελασσόνας και το ΙΕΚ ΑΚΜΗ Λάρισας.

 

*Γιορτή Κτηνοτροφίας στο Αργυροπούλι

Στις 13 και 14 Μαΐου 2023 θα πραγματοποιηθεί η Γιορτή Κτηνοτροφίας στο Αργυροπούλι που διοργανώνει ο Δήμος Τυρνάβου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την υποστήριξη των Τοπικών Συλλόγων του Αργυροπουλίου. Η Γιορτή θα περιλαμβάνει ημερίδα με θέματα κτηνοτροφίας, εδέσματα τοπικής κουζίνας, εμφάνιση παραδοσιακών χορευτικών, παραδοσιακό γλέντι, με στόχο την προβολή των τοπικών προϊόντων, την ψυχαγωγία κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής και γενικότερα την προβολή της κουλτούρας της περιοχής.

 

*Η Ομάδα Συνεργασίας του ΣΕΟ εκδράμει

Η Ομάδα Συνεργασίας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού διοργανώνει ημερήσια εκδρομή την Τρίτη 23 Μαΐου στην Αμαλιάπολη (Μιτζέλα) Μαγνησίας. Θα προηγηθεί επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους στο Σέσκλο και το Διμήνι Μαγνησίας. Η αναχώρηση θα γίνει από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας στις 8.30 π.μ. Τηλέφωνα επικοινωνίας 2410-250.907 και 6937-478.294.

 

*Η «Υπαίθριος Ζωή» πάει Μάλτα

Ο Σύλλογος «Υπαίθριος Ζωή» Λαρίσης, στις 14 Μαΐου το βράδυ (και έως 17 Μαΐου) θα πραγματοποιήσει εκδρομή στη μέση της Μεσογείου, στο μικρό, αλλά ιστορικό και πανέμορφο νησί της Μάλτας. Πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητούν στα γραφεία του Συλλόγου (Μανδηλαρά 5β), από Δευτέρα έως Παρασκευή, τηλ. 2410-250.818, κιν. 6977-947.910, κ. Δέσποινα Ραούλη.


*Aιμοδοσία πυροσβεστών

Η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λάρισας σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας (1ος Π.Σ. Λάρισας) την Τετάρτη 17 Μαΐου και ώρες από 08:00 έως 13:00.

 

*«Γιορτή της Ανοιξης» σήμερα  στα Φάρσαλα

Ο Δήμος Φαρσάλων σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Φαρσάλων ΔΗΚΕΦΑ (Κέντρο Κοινότητας και τα ΚΔΑΠ) και την Κινητή Μονάδα του ΚΕΘΕΑ - Έξοδος διοργανώνουν σήμερα τη 2η «Γιορτή της Άνοιξης». Η γιορτή φέτος, πέρα από το μήνυμα της ανανέωσης και της αναγέννησης του πνεύματος, που θα εκφραστεί μέσα από τις δράσεις των μικρών παιδιών των ΚΔΑΠ, αλλά και τη συμμετοχή του Γεωπονικού Τμήματος του ΕΠΑΛ Φαρσάλων, όπου οι μαθητές και οι μαθήτριές του θα μοιράσουν σε όλους λουλούδια, θα εκπέμψει και ένα ακόμα σημαντικό μήνυμα, αυτό της πρόληψης των εξαρτήσεων μέσω της τέχνης. Η Κινητή Μονάδα του ΚΕΘΕΑ με τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Φαρσάλων θα παρουσιάσουν τις δράσεις τους. Η Γιορτή θα πραγματοποιηθεί στον εξωτερικό χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Φαρσάλων στις 5 μ.μ.

 

*Συνέλευση πολιτικών συνταξιούχων του Δημοσίου

Τη Γενική Συνέλευσή του για την εκλογή νέου Δ.Σ., Ε.Ε. και αντιπροσώπων πραγματοποιεί ο Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου Ν. Λάρισας.
Η Συνέλευση έχει προγραμματιστεί να γίνει την ερχόμενη Πέμπτη 11 Μαΐου στις 10:00 π.μ. στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λάρισας. Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Συνέλευση θα γίνει στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα οριστικά στις 18 Μαΐου, ημέρα Πέμπτη, με οποιονδήποτε αριθμό παρόντων μελών. Αιτήσεις για υποψηφιότητες το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 10 Μαΐου από τις 11.00 μέχρι τις 13.30 στα γραφεία του Συλλόγου (Μεγ. Αλεξάνδρου 7). Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι εκλογή Προεδρείου και Εφορευτικής Επιτροπής, οικονομικός απολογισμός 2022, προϋπολογισμός 2023, έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής, απολογισμός πεπραγμένων από τον πρόεδρο του απερχομένου Δ.Σ., τοποθετήσεις εκπροσώπων παρατάξεων, κριτική πεπραγμένων τοποθετήσεις, δευτερολογία προέδρου, παρουσίαση υποψηφίων και αρχαιρεσίες από 13.30 έως 19.30.


*Αιμοδοσία του Συλλόγου Δασκάλων στο 6ο Δημοτικό

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας» θα πραγματοποιήσει την τακτική αιμοδοσία των μελών του, την Tετάρτη 10 Μαΐου και από ώρα 9 π.μ. έως 12:30 μ.μ., στον χώρο του 6ου Δημοτικού Σχολείου (Πλησίον ΓΝΛ).

 

*Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγ. Χριστοφόρου

Αύριο Δευτέρα 8 Μαΐου το απόγευμα και ώρα 18:30, θα ψαλεί μέγας Εσπερινός, καθώς επίσης και την Τρίτη 9 Μαΐου το πρωί ώρα 07:30 θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας στο εκκλησάκι του Αγίου Χριστοφόρου στο αμαξοστάσιο του Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας (όπισθεν γηπέδου Αλκαζάρ, θέση Σκοπευτηρίου).

 

Ημέρα Μνήμης Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
ΘΑ ΤΙΜΗΘΕΙ ΣΤΙΣ 14 ΜΑΪΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου θα πραγματοποιηθεί στις 14 Μαΐου στις 10:45 π.μ. στο Μνημείο για τις Αλησμόνητες Πατρίδες (Αμμοχώστου και Λευκίππου). Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας τονίζεται πως στις επετειακές εκδηλώσεις περιλαμβάνεται γενικός σημαιοστολισμός Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών καταστημάτων, ενώ στην επετειακή εκδήλωση στο μνημείο θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Λάρισας και θα κατατεθούν στεφάνια από πολιτικές, στρατιωτικές αρχές, φορείς και συλλόγους.

 

Εορτάζει ο Ι.Ν. Της Του Θεού Σοφίας

Ο Ιερός Ναός Της Του Θεου Σοφιας Λάρισας πανηγυρίζει την εορτή της Μεσοπεντηκοστής. Αναλυτικότερα το πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών έχει ως εξής: Μεθαύριο Τρίτη 9 Μαΐου στις 7 μ.μ. θα τελεσθεί μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, ενώ την Τετάρτη 10 Μαΐου το πρωί (07:00-10:00 π.μ.) θα τελεσθεί Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 

Τιμάται ο Αγ. Ιωάννης στον Πλατύκαμπο

Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος από εκπρόσωπο της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 6:30 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Πλατυκάμπου για την εορτή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου. Το πρωί της Δευτέρας, στις 7:30 θα τελεσθεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος, επίσης από εκπρόσωπο της Μητροπόλεως.

 

Πανηγυρίζει η Ι.Μ. Αγ. Ιωάννου Θεολόγου στο Ζάρκο

Η Ιερά Μονή Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου - Ζάρκου πανηγυρίζει τη μνήμη του προστάτη Αγίου της, στις 8 Μαΐου. Σήμερα στις 18.30 θα ψαλεί μέγας πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα. Αύριο Δευτέρα 8 Μαΐου από τις 7 έως και τις 10 π.μ. θα ψαλεί Όρθρος και θα τελεσθεί αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 18.00 θα ψαλεί Εσπερινός και παράκληση στον άγιο.

 

Εκλογές σήμερα στον Εξωραϊστικό «Οι Αμυγδαλιές»

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση και αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. της Διοικούσας Επιτροπής του Εξωραϊστικού Συλλόγου Νέας Πολιτείας με την επωνυμία «Οι Αμυγδαλιές». Η Συνέλευση που περιλαμβάνει απολογισμό πεπραγμένων, προγραμματισμός για τη νέα χρονιά, συζήτηση και πρότασης θα γίνει στο Κέντρο Ανοιχτή Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) Νέας Πολιτείας από τις 10:00 έως τη 1 το μεσημέρι.

 

Σήμερα η Συνέλευση της Π.ΟΜ.Α.μεΑ.

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Π.ΟΜ.Α.μεΑ.) Θεσσαλίας θα διενεργήσει την ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση σήμερα τις 10 το πρωί σε αίθουσα του ξενοδοχείου Domotel Xenia Volos. Αντικείμενο της γενικής συνέλευσης πέραν από την έγκριση των πεπραγμένων και των οικονομικών στοιχείων, θα είναι η χάραξη της στρατηγικής του αναπηρικού κινήματος για το τρέχον έτος, η ανάδειξη προβλημάτων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο που ταλανίζουν τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους.

 

Συνάντηση οικοπεδούχων Πολυδενδρίου

Συνάντηση θα πραγματοποιήσουν οι οικοπεδούχοι του οικισμού «Ανατολικής Ρωμυλίας Πολυδενδρίου» σήμερα στις 11 π.μ. στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Φιλιππούπολης «Ι. Κράγιας» (οδός Χατζημιχάλη, στον 2ο όροφο). Το θέμα συζήτησης είναι η εξέλιξη των εργασιών του οικισμού. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την ομάδα οικοπεδούχων, στα τηλέφωνα: 6944-270.477 και 6932-725.976.

 

Ομιλίαστη ΓΕΧΑ

Ομιλία με θέμα «Φως Χριστού… στο Κονγκό της Αφρικής» θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 6 μ.μ. στην αίθουσα της ΓΕΧΑ (οδός Μανδηλαρά 14), από τον Αρχιμανδρίτη π. Χριστοφόρο Μυτιλήνης, ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως Πατρών. Την εκδήλωση οργανώνει ο Σύλλογος Ορθόδοξης Εξωτερικής Ιεραποστολής «Απόστολος Βαρνάβας».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass