Εργαστήρι σταμπωτών το Νοσοκομείο «Boot»

ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 07 Μαϊ 2023 13:02

Μια ιδέα για αξιοποίηση του πρώην Νοσοκομείου της εταιρείας «Boot» επεξεργάζεται από χθες στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησαν τα μέλη του Συλλόγου «Λάρισα η πόλη μου», η οποία εντάσσεται στους Σαββατιάτικους περιπάτους που γίνονται στην πόλη εδώ και κάποια

χρόνια. Το συγκεκριμένο κτίσμα αποτέλεσε την πρώτη ιδιωτική νοσοκομειακή εγκατάσταση στην πόλη και έγινε μετά το 1936, έτος που ξεκίνησε η εν λόγω εταιρεία να εργάζεται πάνω στη δημιουργία της εξωτερικής κοίτης (ή αλλιώς ανακουφιστικής) του Πηνειού ποταμού, εξαιτίας των συνεχόμενων πλημμυρών. Το νοσοκομείο εξυπηρετούσε τις ανάγκες των εργαζόμενων στην εταιρεία, η οποία είχε αναπτύξει δραστηριότητες κατασκευαστικές σε όλη την Κεντρική Ελλάδα.
Τόσο τα μέλη του Συλλόγου «Λάρισα η πόλη μου» όσο και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων κ. Παναγιώτης Σάπκας, αλλά και η διευθύντρια του Λαογραφικού Μουσείου Λάρισα κ. Φανή Καλοκαιρινού συζήτησαν το ενδεχόμενο να διαμορφωθεί ο χώρος και να αξιοποιηθεί ως ένα εργαστήρι σταμπωτών στο μέλλον, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες. Πάντως, τη χθεσινή επίσκεψη την απόλαυσαν όλοι/-ες όσοι/-ες συμμετείχαν σ’ αυτήν και με σύμμαχο τον ωραίο καιρό έμαθαν πράγματα που δεν γνώριζαν για αυτό το κομμάτι της πόλης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass