«Μήνυμα αποφασιστικής ενίσχυσης του ΚΚΕ»

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ Κ.Ε. ΔΗΜ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ – «ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΣ Ο ΛΑΟΣ, ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΤΟ ΚΚΕ, ΓΥΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΑ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ»

Δημοσίευση: 06 Μαϊ 2023 8:00

«Από αυτήν τη μεγάλη συγκέντρωση στέλνουμε μήνυμα αισιοδοξίας, ελπίδας, μήνυμα αποφασιστικής ενίσχυσης του ΚΚΕ» τόνισε ο γεν. γραμματέας της Κ.Ε. του Κομμουνιστικού Κόμματος, Δημ. Κουτσούμπας, μιλώντας χθες το βράδυ στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας.


Στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας, ο κ. Κουτσούμπας περιόδευσε χθες το μεσημέρι στην Αγιά, ενώ το βράδυ παρευρέθηκε στη συνεστίαση των Τ.Ο. Λάρισας και Υπαίθρου του ΚΚΕ. Η χθεσινοβραδινή συγκέντρωση στην Κεντρική πλατεία άνοιξε με χαιρετισμό που απηύθυναν ο βουλευτής Λάρισας και εκ νέου υποψήφιος Γ. Λαμπρούλης, τονίζοντας πως «πρόγραμμα εξουσίας-διακυβέρνησης που έχει στόχο την ανάπτυξη υπέρ του λαού καταθέτει μόνο το ΚΚΕ», και ο υποπτέραρχος και υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Αθήνας Γ. Παπακωνσταντίνου, σημειώνοντας ότι «Κυβέρνηση της ΝΔ και κόμματα του ευρωατλαντισμού, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, έχουν βαριές ευθύνες για τη μέχρι σήμερα εμπλοκή της Ελλάδας σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και πρόσφατα σε αυτόν της Ουκρανίας».
«Ναι, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, όλα τα μηνύματα από όλη την Ελλάδα αυτό λένε: Πως στις 21 Μαΐου ο λαός μας μπορεί να κάνει την έκπληξη, φέρνοντας το ΚΚΕ πολύ πιο ψηλά» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας για να προσθέσει πως «ο λαός μας μπορεί να γυρίσει την πλάτη στα εκβιαστικά διλήμματα, μπορεί να αχρηστεύσει τις παγίδες που του στήνουν, μπορεί να φτάσει στην κάλπη με κριτήριο τις δικές του ανάγκες».
Ο γραμματέας του ΚΚΕ αναφέρθηκε στην τραγωδία των Τεμπών για να σημειώσει πως «μετά το σύνθημα «ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ το έγκλημα αυτό έχει ιστορία», που φώναξαν χιλιάδες εργαζόμενοι και νέοι, σήμερα όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που αντιλαμβάνονται ότι υπεύθυνη για αυτήν την τραγωδία είναι η πολιτική που αντιμετωπίζει κρίσιμους τομείς για τη ζωή των ανθρώπων, όπως είναι και οι μεταφορές, οι συγκοινωνίες σαν πεδίο κερδοφορίας για το μεγάλο κεφάλαιο, τους επιχειρηματικούς ομίλους.
«Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΕΧΕΙ ΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΕΝΟΧΟΥΣ»
Το καταλάβαμε: Η τραγωδία στα Τέμπη, έχει αιτία και ενόχους! Είναι η πολιτική της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων για την «απελευθέρωση» των μεταφορών, για σιδηροδρομικές μεταφορές - εμπόρευμα, για λογαριασμό των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων».
Σε αυτήν την αντιλαϊκή κατεύθυνση, που καθορίζουν η πολιτική «απελευθέρωσης» της Ε.Ε. και η στρατηγική του κεφαλαίου, συμφωνούν σήμερα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΜέΡΑ25, όλα τα κόμματα του συστήματος. Γι’ αυτό λέμε: Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες αυταπάτες! Κανείς δεν πρέπει να παγιδευτεί ξανά από την προσφορά κάλπικων λύσεων σωτηρίας, από μία δήθεν «πιο προοδευτική κυβέρνηση» την επόμενη μέρα».
«Η τραγωδία στα Τέμπη ανέδειξε, όμως, και ένα μικρό κομμάτι, από αυτό που φοβούνται όλοι όσοι προβάλλονται ως «πανίσχυροι»:
Την τεράστια δύναμη που έχει τελικά ο λαός μας! Γιατί μόνο ο λαός σώζει τον λαό! Και αυτό το σύνθημα αποδείχθηκε ξανά απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας!
Ανέδειξε και την ορμή, την εφευρετικότητα, τη δύναμη της θέλησης, δεκάδων χιλιάδων εργαζόμενων και κυρίως νέων, σε όλη την Ελλάδα που βγήκαν στους δρόμους για να ζητήσουν δικαίωση για τους νεκρούς τους, για να κάνουν πράξη και δική τους υπόθεση το «Ποτέ ξανά», αλλά και για να διεκδικήσουν, να αγωνιστούν για όλα εκείνα που αργά και βασανιστικά γέμιζαν το ποτήρι της οργής και της αγανάκτησης εδώ και τόσα χρόνια».
«Το «Ποτέ ξανά» που βροντοφώναξε ο λαός και η νεολαία της Λάρισας, με τη συμμετοχή στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις με τα νέα ποιοτικά χαρακτηριστικά που αυτές είχαν, στην κάλπη έχει ένα ψηφοδέλτιο: Το ψηφοδέλτιο με το σφυροδρέπανο της περηφάνιας και της ανυπακοής. Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ».
«Μόνο έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για καλύτερες μέρες για τη νέα γενιά, για τον λαό μας. Το σύστημά τους φοβάται την αντισυστημική ψήφο στο ΚΚΕ, η νέα γενιά, όμως, μπούχτισε με το σύστημά τους! Γι’ αυτό, τώρα, πολλές νεανικές κόκκινες ψήφοι! Όσοι νέοι ψηφίζουν για πρώτη φορά, να ψηφίσουν αντισυστημικά, απέναντι στο σύστημα του κέρδους και της εκμετάλλευσης, να ψηφίσουν ΚΚΕ.
Ο λαός μας και ειδικά η νέα γενιά έχει φέτος μια μεγάλη ευκαιρία». Ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε καταλήγοντας ότι «αυτήν τη φορά, μετά τις εκλογές να μετρηθούν αυτοί και να βγουν λιγότεροι! Να μετρηθούμε εμείς και να βγούμε περισσότεροι. Γιατί είναι μόνοι τους και είμαστε όλοι μας».
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών στον νομό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass