«Επιβίωσε» δικαστικά ο 29χρονος αγρότης

ΚΡΙΘΗΚΕ ΑΘΩΟΣ ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΕΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΓΕΝΕΤΗΣΙΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΒΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ 16ΧΡΟΝΗΣ

Δημοσίευση: 06 Μαϊ 2023 14:06

Αθώος κρίθηκε χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας

ένας 29χρονος αγρότης, γνωστός από τηλεοπτικό παιχνίδι, από τα Φάρσαλα, ο οποίος παραπέμφθηκε κατηγορούμενος για παράνομη βία και για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας 16χρονης. Περασμένα μεσάνυχτα της 3ης Δεκεμβρίου 2021, ο 29χρονος βρισκόταν στην Κεντρική πλατεία Φαρσάλων, όπου γυμναζόταν, όπως αναφέρθηκε χθες στο Δικαστήριο, προκειμένου να λάβει μέρος σε τηλεοπτικό παιχνίδι επιβίωσης όταν -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- εξανάγκασε την ανήλικη σε πράξεις παρά τη θέλησή της, με την υπόθεση να λαμβάνει τη δικαστική οδό, όταν ο πατέρας της ανήλικης υπέβαλε μήνυση, με τον 29χρονο να συλλαμβάνεται. Όπως κατέθεσε χθες η 16χρονη, ο 29χρονος «με έπιασε από την κουκούλα, με τράβηξε, με έσυρε σε ένα παγκάκι, ξάπλωσε μπρούμυτα και μου είπε «ανέβα να με τρίψεις», «να με κάνεις μασάζ»» και πως στη συνέχεια «έσπρωξε το γόνατό μου πάνω στο μόριό του». Ενώ απαντώντας σε ερώτηση της Προέδρου γιατί κανένα από τα 5 παιδιά της παρέας δεν αντέδρασε όταν έβλεπαν να τη σέρνει, όπως καταγγέλθηκε, τόσα μέτρα, η ανήλικη σημείωσε πως «οι συνομήλικοι δεν είπαν τίποτα γιατί τον φοβόντουσαν». «Όταν γύρισα σπίτι ήμουν χαμένη» τόνισε η 16χρονη, περιγράφοντας έτσι το σοκ που υπέστη από τη συμπεριφορά του 29χρονου. «Κατέρρευσε ψυχολογικά» τόνισε στην κατάθεσή του ο πατέρας της ανήλικης, περιγράφοντας τις επιπτώσεις στο παιδί του, τόσο στην καθημερινότητά του όσο και στη σχολική της ζωή. Ένας 19χρονος που υπήρξε ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες εκείνης της βραδιάς διέψευσε με την κατάθεσή του τα όσα νωρίτερα κατέθεσε η ανήλικη. Ο 19χρονος σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως ο κατηγορούμενος «ευγενικά ζήτησε από τη 16χρονη, αν μπορούσε» να του κάνει μασάζ, ότι δεν άσκησε βία πάνω της και μάλιστα τόνισε πως φεύγοντας η ανήλικη «ευχήθηκε καλή επιτυχία» στον 29χρονο, με αφορμή τη συμμετοχή του στο τηλεπαιχνίδι.
Ο 29χρονος στην απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες, παρουσίασε εντελώς διαφορετικά τα γεγονότα εκείνης της βραδιάς, ενώ στο ερώτημα της Προέδρου για ποιον λόγο η 16χρονη να προβεί στην καταγγελία, απάντησε λέγοντας πως «δεν ξέρω για ποιον λόγο το έκανε, τι σκέφθηκε και το κατήγγειλε», για να διευκρινίσει πως «εγώ πιστεύω ότι ίσως να ήθελε δημοσιότητα» ενόψει και της συμμετοχής του στο τηλεοπτικό παιχνίδι. Η Πρόεδρος παρεμβαίνοντας σημείωσε πως «αφού δεν ήσασταν «διάσημος» τότε…».
Η Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του 29χρονου και για τα δύο αδικήματα, εστιάζοντας στο γεγονός ότι η καταγγέλλουσα ήταν ανήλικη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο 29χρονος «δεν έπρεπε να έχει καμία επαφή» με τη 16χρονη. Η Πρόεδρος του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, μετά και τις αγορεύσεις των συνηγόρων και των δύο πλευρών, ανακοίνωσε την αθώωση του 29χρονου για όλες τις πράξεις.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass