Μεγάλο και ισορροπημένο το έργο σε συνοικίες και κέντρο

* ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ * ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΧΘΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ 60 ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ 4 ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ -ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Δημοσίευση: 28 Απρ 2023 15:02

Οι πρώτοι εξήντα υποψήφιοι της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» για τις τέσσερις κοινότητες

της πόλης, ενόψει των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου, ανακοινώθηκαν χθες, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης-Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα.
Ο δήμαρχος Λαρισαίων και επικεφαλής της «Συμπαράταξης», Απόστολος Καλογιάννης, σε ομιλία του, αναφέρθηκε στο έργο της Δημοτικής Αρχής κατά τη διάρκεια των δύο θητειών που ασκεί τη διοίκηση του Δήμου, τονίζοντας ότι «έχει επιτελεσθεί και δρομολογηθεί ένα τεράστιο έργο στη Λάρισα, έργο ισόρροπο για τις συνοικίες και το κέντρο».
Ο δήμαρχος ευχήθηκε καλό αγώνα στους πρώτους υποψήφιους της «Συμπαράταξης», συμπληρώνοντας ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν και άλλες ανακοινώσεις υποψηφίων για τις εκλογές του Οκτωβρίου.
Σε ό,τι αφορά τη σύνθεση των πρώτων εξήντα ονομάτων, αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειονότητα τους είναι γυναίκες (52%), ενώ το 40% των υποψηφίων που ανακοινώθηκαν κατέρχονται ως υποψήφιοι για πρώτη φορά, δίνοντας έτσι και το στίγμα της ανανέωσης για το ψηφοδέλτιο της «Συμπαράταξης». Στην ομιλία του ο κ. Καλογιάννης επικεντρώθηκε στο έργο που έχουν επιτελέσει Δήμος Λαρισαίων και η ΔΕΥΑΛ στις συνοικίες της πόλης. Ειδικότερα, ανέφερε ότι «ο σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής από το 2014 μέχρι και σήμερα αφορούσε και αφορά παρεμβάσεις τόσο στο κέντρο όσο και στις συνοικίες της πόλης».
Τόνισε ότι, όταν ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου, υπήρχαν συνοικίες πολλών ταχυτήτων, με κάποιες να βρίσκονται σε καλή κατάσταση και συνοικίες με περισσότερα προβλήματα, σχεδόν εγκαταλελειμμένες, που είχαν να δουν έργο εδώ και δεκαετίες. «Επιλογή μας ήταν να ξεκινήσουμε από τις περιοχές που είχαν τα περισσότερα προβλήματα», δήλωσε ο δήμαρχος υπογραμμίζοντας ότι έγινε ιεράρχηση και προτεραιοποίηση των παρεμβάσεων.
Ενδεικτικά, ανάφερε τα εξής: «Κατασκευή πλατείας στη συνοικία Αγίου Γεώργιου, κατασκευή πλατείας στη συνοικία Τούμπας, ολοκλήρωση των διαδικασιών που αφορούν στην εξεύρεση έκτασης για την πλατεία στον Ιπποκράτη, για να κλείσει και αυτή η εκκρεμότητα, η υποχρέωση του Δήμου προς τους κατοίκους του Ιπποκράτη. Ανέγερση νέου σύγχρονου Βρεφονηπιακού και Παιδικού Σταθμού στην Ανθούπολη. Ανέγερση νέου σύγχρονου σχολείου στη συνοικία της Τούμπας του 24ου Δημοτικού Σχολείου (το έργο είναι σε εξέλιξη).
Ολοκλήρωση του Ανοιχτού Δημοτικού Κολυμβητηρίου στην περιοχή της Νέας Πολιτείας. Απόκτηση 216 στρεμμάτων του πρώην ΕΘΙΑΓΕ.
Ολοκλήρωση του κτιρίου στην οδό Γαριτσίου στη συνοικία Αβέρωφ για τη λειτουργία του Πολιτιστικού Κέντρου Ευπαθών Ομάδων.
Νέες σύγχρονες παιδικές χαρές σε όλες τις συνοικίες. Μεγάλες εργολαβίες για την κατασκευή και συντήρηση πεζοδρομίων κυρίως στις συνοικίες. Από τη ΔΕΥΑΛ πραγματοποιείται ένα πολύ μεγάλο έργο στις συνοικίες της πόλης, στο πλαίσιο της αντικατάστασης του παλιού δικτύου ύδρευσης. Αφορά στη βελτίωση της ποιότητας του νερού, τη μείωση των βλαβών και των απωλειών, αλλά και ασφαλτόστρωση των δρόμων των συνοικιών που πραγματοποιούνται έργα. Τέτοια έργα έχουν γίνει, μέσα στα χρόνια της θητείας μας, στις συνοικίες: Χαραυγή, Αγιους Σαράντα, στην οδό Βόλου, Αμπελόκηπους, στην οδό Φαρσάλων, στη συνοικία Σιδηροδρομικού Σταθμού, Ιπποκράτη, Αγιο Γεώργιο, στη συνοικία Παπασταύρου, Νέα Σμύρνη, Ανθούπολη, Λαχανόκηπους».
Καταλήγοντας στην ομιλία του, ο κ. Απ. Καλογιάννης αναφέρθηκε στην πορεία προς τις εκλογές, στέλνοντας διάφορα μηνύματα προς πολλές κατευθύνσεις: «Ενόψει των δημοτικών εκλογών κάποιοι θα επιχειρήσουν να πλήξουν τη Δημοτική Αρχή σε διάφορα επίπεδα. Τα έχουμε ξαναζήσει και στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Και επειδή δεν μπορούν να μας πλήξουν στο επίπεδο των έργων θα στραφούν σε άλλα θέματα και στον πρόσωπο του δημάρχου. Κάποιες πρώτες προσπάθειες τις έχουμε ήδη δει.
Οι περισσότεροι Λαρισαίοι αναγνωρίζουν τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε στην πόλη, σε δύσκολες συνθήκες λόγω των συνεχών διαδοχικών κρίσεων και δείχνουν καθημερινά την εμπιστοσύνη τους σ’ αυτήν τη μεγάλη και σπουδαία ομάδα της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» που δίνει καθημερινές μάχες, για τα μεγάλα και τα μικρά, που έχει αλλάξει την πόλη».ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΗΝ 1η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
Περιλαμβάνει τις συνοικίες: Παπασταύρου, Ιπποκράτης, Αγ. Αθανάσιος (δυτ. Καραθάνου), Φιλιππούπολη, Αγ. Θωμάς, Λιβαδάκι, Νεάπολη.
ΑΠΡΙΛΗ ΣΟΦΙΑ-ΜΕΣΙΤΡΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ, ΒΕΛΗΣΣΑΡΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΓΕΡΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ, ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ-ΔΙΑΣΩΣΤΡΙΑ ΕΚΑΒ, ΓΚΑΤΣΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-ΔΙΔΑΚΤΟΡΑΣ ΓΕΩΠΟΝΟΣ, ΓΚΟΥΣΙΑΡΗ ΓΚΛΕΤΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ-ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΑΪΟΣ-ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, ΖΑΧΑΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΓΡΑΦΙΣΤΑΣ, ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ-ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΗΣ, ΜΠΟΥΛΟΥΜΠΑΣΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΝΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΞΕΠΑΠΑΔΑΚΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ-ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ, ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ, ΣΕΛΗΝΗΣ ΜΑΡΙΟΣ-ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ, ΤΣΙΟΥΡΓΚΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ, ΦΛΩΡΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΧΡΥΣΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ-ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ.ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ
ΣΤΗ 2η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
Περιλαμβάνει τις συνοικίες: Αγ. Νικόλαος, Αγ. Αχίλλιος, Αμπελόκηποι, μέρος του Αγ. Κωνσταντίνου, Αγ. Αθανάσιος, Αγ. Σαράντα.
ΑΓΡΑΦΙΩΤΗ ΕΛΕΝΗ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ, ΒΛΑΧΟΥΤΣΙΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ, ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΡΑΦΑΕΛΑ ΘΕΟΛΟΓΙΑ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΓΚΑΛΕΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΓΚΟΥΝΕΛΑ ΣΟΦΙΑ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΓΚΟΥΝΤΟΥΜΑΝΗ ΜΠΟΚΟΤΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ-ΣΧΟΛΙΚΗ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ, ΔΟΥΒΛΕΤΟΓΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ, ΖΕΥΓΑΡΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ-DISC JOCKEY, ΜΑΝΤΖΑΝΗ-ΜΠΟΥΡΟΥΤΖΙΚΑ ΑΓΛΑΪΑ-ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, ΜΕΡΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ (ΙΩΑΝΝΑ)-ΕΜΠΟΡΟΣ, ΡΑΜΑΙΣΟΦΙΑ ΡΙΖΕΛΑ-ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, ΣΑΡΑΚΑΤΣΙΑΝΟΥ ΒΑΪΑ-ΛΟΓΙΣΤΡΙΑ, ΤΣΙΟΥΜΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ, ΦΟΥΡΤΟΥΝΑ ΗΛΕΚΤΡΑ-ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΟΣ, ΧΑΝΤΖΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ, ΧΑΤΖΗΓΡΙΒΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ.ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΗΝ 3η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
Περιλαμβάνει τις συνοικίες: Νέα Σμύρνη, ΑΤΑ, μέρος του Αγ. Κωνσταντίνου, Λαχανόκηποι, Αγ. Γεώργιος και τους οικισμούς: Κουλούρι, Αμφιθέα.
ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ, ΖΕΒΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ, ΚΑΤΣΟΥΡΑ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ-ΛΟΓΙΣΤΡΙΑ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ, ΚΑΜΠΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ-ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΠΑΛΕΤΟΥ, ΚΑΠΕΤΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΚΙΒΡΑΚΙΔΟΥ-ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΕΥΤΥΧΙΑ (ΕΦΗ)-ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ, ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ, ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΜΠΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ, ΝΑΤΣΗΣ ΓEΩΡΓIΟΣ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ, ΠΑΝΑΡΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ-ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, ΣΤΡΑΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ, ΤΖΙΟΤΖΙΟΥ ΑΝΝΑ—ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΧΑΤΖΟΥΛΗ ΕΙΡΗΝΗ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΙΑ.ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ
ΣΤΗΝ 4η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
Περιλαμβάνει τις συνοικίες: Νεράιδα, Ηπειρώτικα, Νέα Πολιτεία, Ανθούπολη, Χαραυγή, Τούμπα, Πυροβολικά, Αβέρωφ, Σταθμός.
ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΒΑΪΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΙΩΑΝΝΟΥ ΧΑΪΔΩ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΚΑΛΑΜΑΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ, ΚΟΛΟΥΣΙΟΥ ΕΛΕΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ, ΜΠΑΜΠΟΥΚΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ-ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ, ΝΤΟΥΛΑΒΕΡΗ ΑΡΙΑΔΝΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ, ΡΑΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ, ΣΚΑΦΙΔΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΣΚΕΝΔΕΡΙΔΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΣΤΟΓΙΑΝΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΤΣΙΑΝΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΑΡΙΑ-ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass