Τεράστιες οι τουριστικές δυνατότητες του νομού Λάρισας

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΦΕΤΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΝΙΚΟΣ ΣΑΡΟΥΚΟΣ -ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ Ν. ΑΓΧΙΑΛΟΥ -ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Δημοσίευση: 25 Απρ 2023 15:12

Του Κώστα Γκιάστα

Κι αν στον τουριστικό χάρτη της Ελλάδας ο νομός της Λάρισας δεν είναι στις υψηλές

θέσεις, οι άνθρωποι που βρίσκονται σε καίριες θέσεις εκτιμούν πως αυτό μπορεί να ανατραπεί, καθώς η περιοχή έχει τεράστιες δυνατότητες για την αύξηση του αριθμού των επισκεπτών. Ο κ. Νίκος Σαρούκος είναι ο προϊστάμενος Ελέγχου Επιθεώρησης και Τουριστικής Ανάπτυξης Θεσσαλίας Υπουργείου Τουρισμού και, ενόψει της καλοκαιρινής σεζόν, εξηγεί στην «Ε» τους λόγους που πιστεύει στον νομό της Λάρισας.
«Το κομμάτι των παραλιών του νομού Λάρισας, τόσο στον Δήμο Αγιάς όσο και στον Δήμο Τεμπών, έχει εξαιρετικά χαρακτηριστικά. Διαθέτει μια πεντακάθαρη ακτογραμμή, έχει ιαματικές πηγές, έχει το Δέλτα του Πηνειού για παρατήρηση, έχει ένα εκπληκτικό βουνό, όπως είναι ο Κίσσαβος για ποδηλατικό τουρισμό, έχει το καταφύγιο του ΕΟΣ και φυσικά διαθέτει πλήθος τοπικών προϊόντων εξαιρετικής ποιότητας. Έχει ακτινίδια, κάστανα, πράσινα μήλα, κεράσια και πολλά άλλα που, αν συνδυαστούν με την τοποθεσία, τότε ο κόσμος που θα έρχεται θα φεύγει διπλά ικανοποιημένος» λέει ο κ. Σαρούκος.
Όλα αυτά τα χρόνια όμως δεν βλέπουμε να συνδυάζονται στον απαιτούμενο βαθμό, ώστε να μπορούν να απογειώσουν τον τουρισμό της περιοχής. Ο λόγος για τον οποίο δεν συμβαίνει αυτό, σύμφωνα με τον κ. Σαρούκο, είναι σύνθετος. «Το πρώτο είναι πως επικρατεί μια μοιρολατρία από αρκετούς ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό. Φοβούνται να πιστέψουν στις πραγματικές δυνάμεις τους και δεν υπάρχει η απαιτούμενη εξωστρέφεια. Αυτό περνάει προς τα έξω. Το δεύτερο είναι πως δεν υπάρχει η απαιτούμενη εκπαίδευση. Για παράδειγμα, τόσα χρόνια και λίγοι έμαθαν τσέχικα ή πολωνικά για να αποκτήσουν προβάδισμα εφόσον δουλεύουμε με τέτοιους τουρίστες». Αναγνωρίζει ωστόσο πως υπάρχουν και εμπόδια για να υλοποιηθεί ο στόχος της ανάπτυξης. Όπως αυτό των συνεχόμενων οικονομικών κρίσεων, αλλά και της δυσκολίας εύρεσης προσωπικού. Για το τελευταίο λέει πως: «Είναι δύσκολο να βρίσκει κάποιος προσωπικό για 2-3 μήνες. Ελάχιστοι το επιλέγουν να το κάνουν κι αυτό χωρίς την απαιτούμενη εκπαίδευση. Γι’ αυτό λοιπόν επιμένω πως χρειάζεται να γίνουν ενέργειες εξωστρέφειας, με αποτέλεσμα να μεγαλώσει η τουριστική περίοδος που θα αποτελέσει επιπλέον κίνητρο για τους εργαζόμενους στον χώρο» υποστηρίζει ο κ. Σαρούκος. Για τη φετινή χρονιά είναι σχεδόν σίγουρος πως θα κινηθεί σε πολύ καλύτερα επίπεδα από την περσινή χρονιά και ίσως θα ξεπεράσει σε αριθμούς την τελευταία χρονιά πριν την κρίση της πανδημίας. Κλείνοντας ο προϊστάμενος της Τουριστικής Ανάπτυξης Θεσσαλίας, στάθηκε και στην έλλειψη τουριστικής σχολής Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή, η οποία ωστόσο θα στηριχθεί και θα προβληθεί όσο της αξίζει για να μπορέσουν να βγούν από αυτήν στελέχη που θα χρησιμοποιηθούν στον κλάδο και θα τον βοηθήσουν να αναπτυχθεί.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΓΧΙΑΛΟΥ
Σε λίγες ημέρες εν τω μεταξύ, και συγκεκριμένα στις 13 του Μάη, αρχίζουν οι πτήσεις από και προς το Αεροδρόμιο της Αγχιάλου, που είναι το αεροδρόμιο της Κεντρικής Ελλάδας. Αρχικά θα ξεκινήσουν οι πτήσεις για Παρίσι και Μόναχο και από αρχές Ιουνίου θα πάρουν σειρά Ντίσελντoρφ, Στουτγάρδη, Λονδίνο, Βιέννη, Μπρνο της Τσεχίας και Ηράκλειο. «Η φετινή σεζόν αναμένεται να είναι καλύτερη από την περσινή. Το 2022 ήταν λίγο πιο κάτω από πλευράς αριθμών από το 2019. Αυτό λοιπόν αναμένεται να μας θυμίσει εποχές προ πανδημίας και είναι ευχάριστο» αναφέρει ο αερολιμενάρχης Αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου Κώστας Ευσταθίου. Βέβαια από την πλευρά του ο κ. Σαρούκος εκτιμά πως πρέπει να γίνουν πολλά για αναπτυχθεί το εν λόγω αεροδρόμιο. Ο ίδιος μάλιστα κατέθεσε μια μελέτη για την ένταξή του, στις άγονες γραμμές για 4 χρόνια κάτι που θα εξεταστεί από την Επιτροπή Μεταφορών της Ε.Ε. Οι γραμμές είναι Ρόδος - Βόλος - Κέρκυρα και Σητεία - Βόλος.


«Βούλιαξε» από κόσμο η Λάρισα

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΩΘΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ  -ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

Μεγάλες διοργανώσεις έγιναν τις τελευταίες ημέρες στην ευρύτερη περιοχή και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γεμίσει η πόλη από κόσμο και κυρίως οικογένειες, αθλητές και συνοδούς τους. Η τελική φάση στο πρωτάθλημα Εφήβων μπάσκετ, αγώνες ποδηλασίας, αγώνες κολύμβησης, πρωτάθλημα τζούντο, ακόμη και αγώνες τηλεκατευθυνόμενων ανεμόπτερων ήταν διοργανώσεις που έφεραν κόσμο από όλα τα σημεία της Ελλάδας στην πόλη. «Ο αθλητικός τουρισμός έγινε πράξη αυτές τις ημέρες στην περιοχή της Λάρισας. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας πάντα είναι αρωγός σε τέτοιες διοργανώσεις που δεν περιορίζονται απλά στον αθλητισμό, αλλά παράλληλα στοχεύουν στο να τονώσουν την αγορά των πόλεων. Γεμίζουν τα ξενοδοχεία και τα καταστήματα εστίασης, ενώ η διαφορά φαίνεται ακόμη και στην αγορά» ανέφερε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στην «Ε» με αφορμή τις παραπάνω διοργανώσεις.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass