Το Συμβούλιο Εφετών αποφασίζει για τον Επιθεωρητή

«Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ» ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 25 Απρ 2023 15:10

Παρουσία του 62χρονου προφυλακισμένου Επιθεωρητή του ΟΣΕ, συνεδρίασε χθες

το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας προκειμένου να εξετάσει την προσφυγή του κατά του εντάλματος σύλληψης. Όπως είναι γνωστό, ο 62χρονος μετά την απολογία του στις 31 Μαρτίου κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος με την υπεράσπισή του να προσφεύγει κατά της διαδικασίας, ζητώντας επί της ουσίας να αφεθεί ελεύθερος. Στο πλαίσιο της προσφυγής, αντεισαγγελέας Εφετών έκανε δεκτό το αίτημα της αυτοπρόσωπης παρουσίας, με τον 62χρονο να παρουσιάζει και ο ίδιος χθες το μεσημέρι τις θέσεις του ενώπιον των Εφετών, ενώ επί της προσφυγής απορριπτικά εισηγήθηκε ο διευθύνων την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας, Σταμ. Δασκαλόπουλος. Η χθεσινή συνεδρίαση διήρκησε περίπου δύο ώρες, ενώ η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί έως τα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας. Ο συνήγορος του Επιθεωρητή, Γιάν. Γλύκας, σε δήλωσή του μεταξύ άλλων τόνισε πως «μετά το αναιτιολόγητο και μη δίκαιο ένταλμα προσωρινής κράτησης» ασκήσαμε προσφυγή, ενώ «έγινε αποδεκτό το αίτημά μας της αυτοπρόσωπης παρουσίας. Εκθέσαμε επί δίωρο όλα τα πραγματικά και νομικά ζητήματα, δώσαμε εξηγήσεις και αναμένουμε την κρίση του Δικαστικού Συμβουλίου. Η έκκλησή μου είναι να γίνει δεκτή η προσφυγή του και να γυρίσει στην οικογένειά του. Ο άνθρωπος αυτός είναι άδικα στη φυλακή».
Να σημειωθεί ότι παράλληλα ο εφέτης ανακριτής, Σωτ. Μπακαΐμης, συνεχίζει το έργο του, της διερεύνησης των συνθηκών της πολύνεκρης σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, εξετάζοντας στοιχεία και έγγραφα, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να του παραδοθεί και το πόρισμα των δικαστικών πραγματογνωμόνων.          

 Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass