«Εμπρακτη η στήριξή μας στην ύπαιθρο»

ΚΕΛΛΑΣ: ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ, ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΕΝΙΠΕΑ ΚΑΙ ΦΑΡΣΑΛΑ

Δημοσίευση: 12 Απρ 2023 8:18

«Όλα αυτά τα χρόνια η συνεργασία μας υπήρξε άριστη και αποτελεσματική. Ανταπέδωσα με σεβασμό, εκτίμηση και αγώνα την εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπό μου. Μετέφερα τη φωνή και την αγωνία σας και καταφέραμε θετικά αποτελέσματα για τον Ενιπέα, τα Φάρσαλα και τους

ανθρώπους τους. Μαζί συνεχίζουμε και μετά την 21η Μαΐου». Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, από το Ευύδριο Φαρσάλων, συζητώντας με κατοίκους της περιοχής, ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας Χρήστος Κέλλας.
Ο Λαρισαίος πολιτικός, αναφέρθηκε στην κρισιμότητα της εκλογικής αναμέτρησης της 21ης Μαΐου, τονίζοντας την ανάγκη «ο τόπος να συνεχίσει να έχει στο τιμόνι του έναν άξιο ηγέτη, όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κατάφερε σε εποχή αλλεπάλληλων κρίσεων να κρατήσει τη χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά».
ΕΜΠΡΑΚΤΗ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΑΣ
Ο κ. Κέλλας υπενθύμισε τις παρεμβάσεις του για τη στήριξη της επαρχίας Φαρσάλων, κάνοντας, αρχικά, αναφορά στην αντιμετώπιση προβλημάτων που ανέκυψαν από τον «Ιανό»: Με παρέμβασή μου, τον Οκτώβριο του 2020, στον τότε υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, προκειμένου να επιλυθούν τα όποια γραφειοκρατικά ζητήματα προέκυψαν για την καταβολή αποζημιώσεων, εγκρίθηκε η πίστωση ποσού 26 εκατ. ως προκαταβολή για τους πληγέντες παραγωγούς από τον «Ιανό», με τους βαμβακοπαραγωγούς να λαμβάνουν ενίσχυση 100 ευρώ/στρ., 110 ευρώ για τον αραβόσιτο και 30 ευρώ για τη μηδική, ενώ για την αποζημίωση του ζωικού κεφαλαίου κατεβλήθησαν συνολικά 1,4 εκατ. Μετά από συνεργασία με τον Μάκη Βορίδη, συμφωνήσαμε και να δρομολογήσουμε την εγκατάσταση και λειτουργία του ΚΕΠ, στο παλιό Δημαρχείο του Ενιπέα».
ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ
Μεγάλο μέρος της συζήτησης του Χρήστου Κέλλα με τους κατοίκους του Ευυδρίου, αφιερώθηκε στην αγροτική παραγωγή, με τον Λαρισαίο πολιτικό να σημειώνει: «Η στήριξη του πρωτογενούς τομέα αποτελεί βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης της ΝΔ. Αξιοποιούμε όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, παρέχοντας ενισχύσεις σε προϊόντα που χτυπήθηκαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Καταβάλαμε αποζημιώσεις ρεκόρ από τον ΕΛΓΑ σε πληγέντες, από την κλιματική κρίση, παραγωγούς.  Από το Ευύδριο, που ο Αγροτικός Συνεταιρισμός του αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, για τη δυναμική, την εξωστρέφεια και τη στήριξη που παρέχει στα μέλη του, υπενθυμίζω τα κίνητρα που δώσαμε για τη στήριξη των συλλογικών σχημάτων κι όσων συμμετέχουν σε αυτά. Στο πλαίσιο αυτό νομοθετήσαμε να περάσουν τα περιουσιακά στοιχεία ανενεργών Συνεταιρισμών και Ενώσεων, σε δραστήριους και υγιείς Συνεταιρισμούς».
Ο κ. Κέλλας αναφέρθηκε και σε μία σειρά από αντιπλημμυρικά, αρδευτικά και υδρευτικά έργα, στην επαρχία Φαρσάλων, με στόχο την προστασία της αγροτικής παραγωγής από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και την ορθολογική διαχείριση του νερού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass