Γ. Κόκουρας: Αναμένουμε την επιχορήγηση των ΔΕΥΑ

ΤΟ ΝΕΡΟ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ

Δημοσίευση: 12 Απρ 2023 8:16

Το ψηφισθέν Νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το νερό με τίτλο «Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων και διεύρυνση του αντικειμένου της με αρμοδιότητες επί των υπηρεσιών ύδατος και της

διαχείρισης αστικών αποβλήτων, ενίσχυση της υδατικής πολιτικής» απασχόλησε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Τυρνάβου.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο δήμαρχος Τυρνάβου, πρόεδρος της ΔΕΥΑ και εκπρόσωπος της νέας Δημοτικής Κίνησης Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας τοποθετήθηκε ως εξής: Είναι ξεκάθαρο πως είμαστε κατά οποιουδήποτε ελέγχου τόσο των οικονομικών των ΔΕΥΑ, όσο και της τιμολογιακής πολιτικής των ΔΕΥΑ. Από την άλλη, βέβαια, είμαστε θετικά διακείμενοι στην ύπαρξη ελέγχου της ποιότητας του νερού. Παράλληλα, θεωρούμε σημαντική τη ρητή αναφορά στο δημόσιο χαρακτήρα του νερού. Άλλωστε, οφείλουμε να επισημάνουμε πως η ΔΕΥΑ Τυρνάβου έχει δώσει βαρύτητα στην ποιότητα του νερού, με συνεχείς ελέγχους, ενώ συγχρόνως έχει νοικοκυρεμένα οικονομικά, ενδεικτικά πριν την ενεργειακή κρίση δεν είχε οφειλές. Καθιστούμε, λοιπόν, σαφές προς κάθε κατεύθυνση πως είμαστε υπέρ του δημοσίου χαρακτήρα του νερού. Το νερό είναι και θα παραμείνει δημόσιο, κοινωνικό αγαθό. Τέλος, είχαμε τη δυνατότητα να αναφερθούμε και στο φλέγον ζήτημα του ενεργειακού κόστους που ταλανίζει όλες τις ΔΕΥΑ. Η Κυβέρνηση, όπως ενίσχυσε σημαντικά τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τους Δήμους, έτσι πρέπει να ενισχύσει και τις ΔΕΥΑ. Εξάλλου, υπενθυμίζουμε πως έχει ψηφιστεί νομοσχέδιο που δίνει τη δυνατότητα στο Κράτος να επιχορηγήσει τις ΔΕΥΑ, αλλά ακόμα δεν έχει υπάρξει χρηματοδότηση. Συμπερασματικά, η νυν δημοτική αρχή θα συνεχίσει άοκνα την προσπάθεια για διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της ΔΕΥΑΤ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της, με παροχή υψηλότατης ποιότητας νερού, με εν γένει άριστη παροχή υπηρεσιών προς κάθε συνδημότη και κάθε συνδημότισσα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass