Σε ΦΕΚ οι αποφάσεις για ενισχύσεις σε αγροτικά προϊόντα

ΠΟΣΟ 28,1 ΕΚΑΤ. ΓΙΑ ΒΕΡΙΚΟΚΑ, ΝΕΚΤΑΡΙΝΙΑ ΚΑΙ ΡΟΔΑΚΙΝΑ

Δημοσίευση: 11 Απρ 2023 14:08
Φωτ. αρχείου Φωτ. αρχείου

Δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δύο αποφάσεις με τις οποίες προβλέπεται

η χορήγηση ενισχύσεων ήσσονος σημασίας, αλλά και για βροχοπτώσεις ύψους 28,1 εκατ. ευρώ στους παραγωγούς ροδάκινου. Συγκεκριμένα, για τις εμπορικές απώλειες λόγω βροχοπτώσεων το ύψος της ενίσχυσης έχει καθοριστεί σε 80 ευρώ ανά στρέμμα καλλιέργειας για τα επιτραπέζια ροδάκινα, βερίκοκα και νεκταρίνια και σε 65 ευρώ ανά στρέμμα καλλιέργειας για τα ροδάκινα μεταποίησης, σε Ημαθία, Πέλλα, Λάρισα, Φλώρινα και Κοζάνη. Το συνολικό ύψος της ενίσχυσης ανέρχεται σε 11.966.075 ευρώ. Δικαιούχοι είναι όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στον τομέα της παραγωγής επιτραπέζιων ροδάκινων, βερίκοκων, νεκταρινιών και ροδάκινων μεταποίησης, οι οποίοι έχουν υποβάλει ενιαία αίτηση ενίσχυσης για το έτος 2022, διαθέτουν τουλάχιστον ένα παραγωγικό δέντρο ανά ποικιλία και διατηρούν τουλάχιστον ένα στρέμμα καλλιέργειας ανά ποικιλία. Σε ό,τι αφορά τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (de minimis) ορίζονται στα 70 ευρώ ανά στρέμμα καλλιέργειας νεκταρινιών, βερίκοκων, επιτραπέζιων ροδάκινων και ροδάκινων μεταποίησης, με το συνολικό ύψος της χρηματοδότησης να ανέρχεται σε 16.118.690 ευρώ.
Δικαιούχοι της κρατικής ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis) για την παρούσα απόφαση ορίζονται οι γεωργοί που διαθέτουν αγροτεμάχια των ποικιλιών νεκταρινιών, βερίκοκων, επιτραπέζιων ροδάκινων και ροδάκινων μεταποίησης στις ΠΕ Ημαθίας, Κοζάνης, Λάρισας, Κιλκίς, Πιερίας, Πέλλας και Φλώρινας, οι οποίοι έχουν υποβάλλει ενιαία αίτηση ενίσχυσης για το έτος 2022, διαθέτουν τουλάχιστον ένα παραγωγικό δέντρο ανά ποικιλία και διατηρούν τουλάχιστον ένα στρέμμα καλλιέργειας ανά ποικιλία.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass