Νέο τελεσίγραφο από αγρότες

ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ - ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ

Δημοσίευση: 11 Απρ 2023 14:06

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε») Του Νίκου Γουργιώτη

Με τα νεύρα τεντωμένα και την απογοήτευση στα ύψη για την ανακολουθία -μέχρι και

χθες τουλάχιστον - υποσχέσεων για οικονομικές ενισχύσεις σε διάφορα προϊόντα και πληρωμών των ενισχύσεων αυτών σε ημερομηνίες που άλλαξαν ως τώρα ουκ ολίγες φορές, παραγωγοί της Αγιάς συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι χθες στο κέντρο της κωμόπολης σε έκτακτη ενημερωτική σύσκεψη από την ΕΟΑΣνΛ, μετά και την άρνηση, σύμφωνα με τον πρόεδρό της κ. Ρίζο Μαρούδα, του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης να συναντήσει εκπροσώπους της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων στα Τρίκαλα, όπως ο ίδιος -λένε- είχε συμφωνήσει μαζί τους.
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε, την προσεχή Τρίτη 18 Απριλίου, να πραγματοποιηθεί στην Αγιά ευρεία αγροτική σύσκεψη, όπου θα εκτιμηθούν οι ως τότε εξελίξεις και αναλόγως θα παρθούν αποφάσεις. Αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, δηλώνουν πανέτοιμοι να αναλάβουνε αμέσως πολύμορφες αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Οι αγρότες απαιτούν εδώ και τώρα να τους δοθούν οι οικονομικές ενισχύσεις που τους έταξε η Κυβέρνηση όλον τον χειμώνα. Η κατάσταση πια είναι με μια λέξη για πολύ κόσμο τραγική. Πάρα πολλά κτήματα παραμένουν ακαλλιέργητα, με τους παραγωγούς να μην μπορούν ούτε απ’ έξω να περάσουν από καταστήματα γεωργικών εφοδίων.
Η ΕΟΑΣνΛ, οι Αγροτικοί Σύλλογοι και Συνεταιρισμοί του Δήμου Αγιάς, προχώρησαν στην ακόλουθη ανακοίνωση:
«Τη Δευτέρα 10 Απριλίου ήταν να γίνει προγραμματισμένη συνάντηση αντιπροσωπείας της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, κυρίως από τους νομούς με δενδρώδεις και αμπελουργικές καλλιέργειες, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γεωργαντά στα Τρίκαλα. Συνάντηση την οποία ακύρωσε με ευθύνη του ο υπουργός σήμερα το πρωί κι ενώ οι αντιπροσωπείες από τους διάφορους νομούς είχαν ήδη ξεκινήσει για τα Τρίκαλα.
Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η Κυβέρνηση δεσμευμένη στον δημοσιονομικό χώρο εξυπηρέτησης των επιχειρηματικών ομίλων δεν είναι σε θέση να τηρήσει ούτε τις υποσχέσεις για ορισμένα ξεροκόμματα στους αγρότες που έχουν μείνει χωρίς εισόδημα και δεν μπορούν να συνεχίσουν την καλλιεργητική δραστηριότητά τους.
Γίνεται φανερό ότι οι υποσχέσεις του Φλεβάρη δόθηκαν από την Κυβέρνηση για να κερδίσει χρόνο και τώρα που έφτασε η ώρα της πληρωμής αρνούνται να καλύψουν όλες τις δεσμεύσεις τους ή επιλέγουν την πολιτική τού διαίρει και βασίλευε δίνοντας κάλυψη για το ίδιο προϊόν σε κάποιον νομό, ενώ αρνούνται να τα δώσουν σε κάποιον άλλο νομό.
Για αυτόν τον λόγο ο υπουργός κ. Γεωργαντάς θα μείνει στη συνείδηση των αγροτών ως ο Υπουργός του «είπα-ξείπα». Στην ίδια ρότα κινούνται και οι κυβερνητικοί βουλευτές στους αντίστοιχους νομούς που διαδίδουν ότι η Κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της εφησυχάζοντας τους αγρότες. Τα ψέματα τελείωσαν, κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Όποιος δεν είναι μαζί μας και δεν υποστηρίζει τα αιτήματα επιβίωσης των αγροτών, τότε είναι εναντίον μας όσο και αν μας καλοπιάνουν για ψηφοθηρικούς λόγους. Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας και οι Αγροτικοί Σύλλογοι της Αγιάς δεν θα ανεχτούμε άλλο αυτόν τον εμπαιγμό. Η υπομονή μας εξαντλήθηκε!».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass