«ΑΦΟΡΗΤΗ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΔΥΣΟΣΜΙΑΣ», ΛΕΝΕ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Φωνή διαμαρτυρίας ...από το χαντάκι!

Δημοσίευση: 11 Οκτ 2014 13:35 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:15

 

«Μένουμε δίπλα στο χαντάκι... Η βρομιά και η δυσοσμία κάνει τη ζωή μας αφόρητη!», είναι η φωνή απόγνωσης δεκάδων κατοίκων στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου Λάρισας, που τα σπίτια τους βρίσκονται κατά μήκος της αποστραγγιστικής τάφρου, η οποία διαπερνά και πολλές άλλες συνοικίες της πόλης.

«Υπάρχουν μέρες που δεν μπορούμε, όχι μόνο να ανοίξουμε τα παράθυρα των σπιτιών μας, αλλά και να κυκλοφορήσουμε στους γύρω δρόμους της περιοχής, από τη βρόμα που αναδύεται από το αυλάκι», τονίζουν, αναδεικνύοντας ένα χρόνιο περιβαλλοντικό πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή τους και δεν έχει δοθεί ποτέ λύση μέχρι σήμερα.

Αν και υποστηρίζουν ότι κάθε χρόνο ο Δήμος Λαρισαίων, μεριμνά για τον καθαρισμό της κοίτης του χαντακιού, με ειδικό μηχάνημα αποψίλωσης του πρασίνου, παρόλα αυτά, το βάθος των πέντε μέτρων σχεδόν της τάφρου από την επιφάνεια του δρόμου, δεν καθιστά εύκολο τον καθαρισμό του συνόλου της πλούσιας βλάστησης, με αποτέλεσμα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να δημιουργείται και πάλι το ίδιο πρόβλημα.

Όπως υποστηρίζουν η πυκνή βλάστηση είναι το μικρότερο πρόβλημα μπροστά σε αυτό που δημιουργούν τα στάσιμα νερά της τάφρου, όλο τον χρόνο, πιθανόν λόγω απουσίας κλίσης σε ορισμένα σημεία, που δεν βοηθούν την έξοδό τους προς τον Πηνειό ποταμό.

«Απελπιστικές είναι οι συνθήκες που επικρατούν τους καλοκαιρινούς μήνες. Μας «τρώνε» τα κουνούπια, ενώ Δεν μπορούμε να ανασάνουμε από τη δυσοσμία, ειδικά όταν το θερμόμετρο δείχνει υψηλές θερμοκρασίες», τονίζουν και καταλήγουν: «... δεν μπορούμε να ζήσουμε στα ίδια μας τα σπίτια».

Την κατάσταση αυτή επιβαρύνει και η συμπεριφορά πολιτών της Λάρισας, που πετούν τα σκουπίδια τους στο χαντάκι, σαν να είναι σκουπιδότοπος. Αυτό το κάνουν περνώντας με τα αυτοκίνητά τους δίπλα από την τάφρο και πετώντας τις σακούλες σκουπιδιών μέσα σε αυτή. Το πιο πιθανόν είναι να μην κατοικούν στην περιοχή για να καταλάβουν το μέγεθος της ασυνείδητης πράξης τους, που επιβαρύνει με το χειρότερο τρόπο την υγεία συμπολιτών τους.

«Ο χώρος είναι προσιτός στον καθένα να ρίξει ό,τι άχρηστο και βρόμικο. Και το κάνει με την πρώτη ευκαιρία», αναφέρουν οι κάτοικοι.

Τη λύση ζητούν; Μας λένε: «Όπως η Αθήνα κάλυψε τον Κηφισό και άλλα μεγάλα χαντάκια, έτσι και η πόλη μας να καλύψει το χαντάκι αυτό. Δεν είναι σωστό, για μια σύγχρονη πόλη, όπως θέλει να λέγεται η Λάρισα να έχει τέτοια προβλήματα.

Η περιφέρεια σε συνεργασία με τον Δήμο, να φροντίσουν να λύσουν το πρόβλημα αυτό που χρόνια τώρα μας ταλανίζει, για να βρούμε εμείς και οι οικογένειές μας την ησυχία μας».

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass