Η Λάρισα πενθεί!

ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ

Δημοσίευση: 02 Μαρ 2023 13:20

Να μην ξημέρωνε ποτέ η χθεσινή μέρα… Μια ολόκληρη πόλη, μια ολόκληρη χώρα από χθες βυθίστηκε στο πένθος.

Η Λάρισα θρηνεί. Για εκείνους που χάθηκαν, για εκείνους που παλεύουν να κρατηθούν στη ζωή, για εκείνους που έζησαν τη φρίκη. Ανείπωτος πόνος, θλίψη, οδύνη, οργή και φόβος. Όχι χθες δεν ήρθε η άνοιξη αλλά η βαρυχειμωνιά. Η ψυχή πάγωσε και ο χρόνος σταμάτησε. Τίποτα δεν θύμιζε χθες την πολύβουη Λάρισα που όλοι έχουμε συνηθίσει. Κανείς δεν είχε όρεξη για κουβέντα. Και τι να πει άλλωστε κανείς; Μόνο σιωπή αρμόζει. Από τη μια στιγμή στην άλλη άλλαξαν τα πάντα. Ως ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας και ως ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης στις
οικογένειές τους ακυρώνεται κάθε διοργάνωση, κάθε εκδήλωση στη Λάρισα, ενώ χθες όλα τα καταστήματα εστίασης ήταν ανοιχτά αλλά «βουβά». Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Δισκοθετών Λάρισας (Σ.Ε.Δι.Λ.) και ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης Λάρισας (Σ.Ι.Κ.Α.Ε.Λ.) αποφάσισαν από κοινού για χθες να μην υπάρξει κανένα είδος αναπαραγωγής μουσικής (dj, live, ραδιόφωνo/spotify κ.α.) στα καταστήματα εστίασης του Νομού Λάρισας. Επίσης χθες έμειναν κλειστά και τα Δ.Ι.ΕΚ. Λάρισας. Λόγω του δυστυχήματος και του τριήμερου εθνικού πένθους ακυρώνονται ή αναβάλλονται για αργότερα στο σύνολό τους οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις κάθε είδους. Αναλυτικότερα:
Η Agrothessaly. Την αναβολή της 13ης Πανελλήνιας Έκθεσης για τη Γεωργία και την Κτηνοτροφία «AgroThessaly» αποφάσισε ο Δήμος Λαρισαίων και η ΔΕΘ-HELEXPO μετά την ανείπωτη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη και την κήρυξη τριήμερου εθνικού πένθους.
Η AgroThessaly, που ήταν προγραμματισμένη για το διάστημα 2 με 5 Μαρτίου αναβάλλεται για τις 9 με 12 Μαρτίου στον ίδιο χώρο στη Λάρισα (Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης). Η διοίκηση και οι εργαζόμενοι τόσο του Δήμου Λαρισαίων όσο και της ΔΕΘ-HELEXPO εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος.
-Η συνάντηση Αγροτικών Φορέων της ΝΔ. Με επιστολή χθες το πρωί, η Γραμματεία Αγροτικών Φορέων προέβη στην ακύρωση της εκδήλωσης που είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο αναφέροντας τα εξής: «Λόγω του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στη Λάρισα δεν θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των Αγροτικών Φορέων στη Λάρισα, ενώ θα ακυρωθεί και η εκδήλωση της Γραμματείας Αγροτικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας, που ήταν να πραγματοποιηθεί με βασικό προσκεκλημένο τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντά».
-Ο τελικός αγώνας ποδοσφαίρου του σχολικού πρωταθλήματος 2022. Τη Δευτέρα 6 Μαρτίου και ώρα 10 π.μ., στο στάδιο Αλκαζάρ θα γίνει ο τελικός αγώνας ποδοσφαίρου του σχολικού πρωταθλήματος 2022 που αναβλήθηκε χθες με απόφαση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.
-Οι εκδηλώσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.«Θερμά ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων της συγκλονιστικής σιδηροδρομικής τραγωδίας που κόστισε τη ζωή πολλών ανθρώπων, μεγάλο μέρος των οποίων ήταν φοιτητές και φοιτήτριες των Πανεπιστημίων μας. Θα συμβάλουμε με κάθε μέσο στην αντιμετώπιση της τραγωδίας. Λόγω εθνικού πένθους αναβάλλονται όλες οι δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το εκπαιδευτικό ίδρυμα.
-Ακυρώνεται επίσης η κοπή πίτας του Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων ν. Λάρισας που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα Πέμπτη.
Ν.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass