ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Ποδηλατοπορία στη Ζωοδόχο Πηγή

Δημοσίευση: 06 Οκτ 2014 13:00 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:02

 

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε άλλη μια δραστηριότητα των Ενεργών Πολιτών Φαρσάλων. Η ποδηλατοπορεία στο χωριό Ζωοδόχος Πηγή, με αφετηρία τον Βοτανικό Κήπο (Δασαρχείο) στην είσοδο της πόλης, απόστασης 12 χιλιομέτρων, ήταν πολύ ευχάριστη, αφού δόθηκε η ευκαιρία στους 70 περίπου ποδηλάτες, μικρούς και μεγάλους να απολαύσουν την ωραία διαδρομή, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και στη συνέχεια να ενημερωθούν από το δημοτικό σύμβουλο και πρώην αντιδήμαρχο Φαρσάλων κ. Σπύρο Τσιάμπα, για το ιστορικό μνημείο του χωριού.

Οι ποδηλάτες αφού πραγματοποίησα]ν δύο στάσεις κατά τη διάρκεια της διαδρομής (στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Φαρσάλων και στο εργοστάσιο "Επίλεκτος") επισκέφθηκαν στην είσοδο του χωριού Ζωοδόχος Πηγή την Οθωμανική Βρύση με την αραβική γραφή που έχει κτιστεί το 1600 μ.Χ. και στη συνέχεια τον ιερό ναό των Αγίων Αναργύρων που είναι διατηρητέο μνημείο του 18ου αιώνα.

Κατόπιν επέστρεψαν και πάλι στον Βοτανικό Κήπο στην είσοδο της πόλης που είναι δημιούργημα των Ενεργών Πολιτών. Μια ακόμη ποδηλατοεξόρμηση στις ομορφιές και τα ιστορικά μνημεία της επαρχίας Φαρσάλων ολοκληρώθηκε και όλοι περιμένουν το κάλεσμα το συλλόγου για μια νέα εξόρμηση, σε έναν άλλο προορισμό με ορθοπεταλιές.

Ο Σύλλογος των Ενεργών Πολιτών ευχαριστεί τον κ. Σπύρο Τσιάμπα για την ενημέρωση, την Τροχαία Φαρσάλων για την οδική ασφάλεια και τον κ. Φώτη Λεοντόπουλο για την τεχνική υποστήριξη καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass