Ενοχος ο εργοδότης για ασέλγεια σε ανήλικη

ΕΙΧΕ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ, ΕΝΩ ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΑΣ – ΟΑΕΔ ΒΟΛΟΥ

Δημοσίευση: 12 Ιαν 2023 15:22

Ένοχος κατά πλειοψηφία για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση,

όπως και για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας με θύμα πρόσωπο που εξαρτάται εργασιακά από τον δράστη, κρίθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας ένας 52χρονος Βολιώτης, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών και 6 μηνών.
Ο 52χρονος ελεύθερος επαγγελματίας, σύμφωνα και με το κατηγορητήριο, ως εργοδότης εκμεταλλεύθηκε το γεγονός ότι ενώ η 16χρονη πήγε στο μαγαζί του για πρακτική εκπαίδευση, στο πλαίσιο των σπουδών της στη Σχολή Μαθητείας της ΕΠΑΣ – ΟΑΕΔ Βόλου, εκείνος προχώρησε στις γενετήσιες πράξεις.
Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε με την ενήλικη σήμερα κοπέλα να ξεσπά σε λυγμούς, όταν ο Εισαγγελέας της έδρας περιέγραψε τις κατηγορίες που έλαβαν χώρα από τον χειμώνα του 2017 έως το φθινόπωρο του 2018 στον Βόλο, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, όπου ταξίδευε ο 52χρονος παίρνοντας μαζί του και τη 16χρονη, προκειμένου να παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια.
Στην κατάθεσή της -κεκλεισμένων των θυρών- η παθούσα σημείωσε, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες, πως «δεν ήξερα πώς να αντιδράσω» και πως «δεν καταλάβαινε τι είχε γίνει», περιγράφοντας τις αντιδράσεις της όταν ο 52χρονος, δημιουργώντας ένα κλίμα εμπιστοσύνης, εκδήλωσε τις ερωτικές του επιθυμίες. Στο πλαίσιο της δίκης κατέθεσαν αρκετοί μάρτυρες, ενώ ο 52χρονος στην απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι δεν γνώριζε ότι η σπουδάστρια του ΟΑΕΔ ήταν ανήλικη. Ο Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του και το ΜΟΔ τον έκρινε ένοχο για τις κατηγορίες, με βάση τις οποίες παραπέμφθηκε, επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης 4 ετών και 6 μηνών με αναστέλλουσα δύναμη, ενώ του αναγνωρίστηκε και ελαφρυντικό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass