Ενοχοι για τη θανατηφόρα ληστεία

ΚΡΙΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΟ Μ.Ο.Ε. ΠΕΝΤΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ 92ΧΡΟΝΟΥ

Δημοσίευση: 12 Ιαν 2023 15:10

Ένοχοι κρίθηκαν χθες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας και οι πέντε

κατηγορούμενοι για τον θάνατο 92χρονου Βολιώτη, μετά από ληστεία στο σπίτι του, στις 12 Απριλίου 2016. Ο 92χρονος συνταξιούχος τραπεζικός υπάλληλος βρέθηκε από τον εγγονό του στην αποθήκη έξω από τη μονοκατοικία του, φιμωμένος, δεμένος και νεκρός από τα χτυπήματα που είχε δεχθεί νωρίτερα, προκειμένου να ομολογήσει πού είχε τα χρήματα, που αποτέλεσαν και το κίνητρο της ληστείας, η οποία, ωστόσο, εξελίχθηκε σε ανθρωποκτονία. Μια «ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα», όπως τη χαρακτήρισε ο Εισαγγελέας της έδρας, σημειώνοντας ότι οι δράστες «χτύπησαν τον ηλικιωμένο με απάνθρωπο τρόπο, τον βασάνισαν», παρατηρώντας, επίσης, τη «σφοδρότητα και την πολλαπλότητα την χτυπημάτων», «δηλωτικά της πρόθεσης» των δραστών, με θύμα τον ανήμπορο ηλικιωμένο που αιφνιδιάσθηκε από την επίθεση, που δέχθηκε τα ξημερώματα εκείνης της ημέρας από τους ληστές, ενώ βρισκόταν στο σπίτι του. Το Μ.Ο.Ε. Λάρισας έκρινε ενόχους τους τρεις κατηγορουμένους για ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα και θανατηφόρα βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, επιβάλλοντας ποινή κάθειρξης 9 ετών, ενώ ως συνεργούς σε ληστεία έκρινε τους άλλους δύο συγκατηγορούμενους, που είχαν τον ρόλο του τσιλιαδιόρου, επιβάλλοντας σε αυτούς ποινή φυλάκισης 4 ετών.
Μετά και τη χθεσινή ποινή, θα εξεταζόταν το ενδεχόμενο αν ο πέμπτος κατηγορούμενος και πρώην υπαξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας απαιτούνταν να οδηγηθεί εκ νέου στις Φυλακές για να εκτίσει τυχόν υπόλοιπο της ποινής, καθώς στο μεσοδιάστημα είχε αποφυλακιστεί.
Αξίζει να διευκρινιστεί ότι από τους πέντε καταδικασθέντες, όλοι τους είναι κάτοικοι Βόλου, εκ των οποίων οι τρεις είναι Ρομά, ενώ μόνο ο ένας εκτίει ακόμη ποινή φυλάκισης από την περίοδο του εγκλήματος.
Στις απολογίες τους, οι δύο Ρομά επέμεναν ότι ο ρόλος τους ήταν αυτός του «τσιλιαδόρου», ενώ οι άλλοι τρεις (ο Ρομά, ο πρώην υπαξιωματικός και ο ιδιωτικός υπάλληλος) που καταδικάστηκαν και χθες για τη βίαιη ληστεία, παρουσίασαν αντιφατικά και αλληλοαναιρούμενα στοιχεία, ενώ αλληλοκατηγορήθηκαν, επίσης, για το ποιος τελικά χτύπησε θανάσιμα τον ανήμπορο ηλικιωμένο.
Ο Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή και των πέντε, όπως κατηγορούνται, με το Μ.Ο.Ε. να τους κρίνει ενόχους, επιβάλλοντας ποινές κάθειρξης στους τρεις και φυλάκισης στους άλλους δύο.
Υπενθυμίζεται πως οι τρεις Ρομά, ηλικίας 39, 57 και 63 χρονών, ο 34χρονος ιδιωτικός υπάλληλος και ο 41χρονος πρώην υπαξιωματικός αποφάσισαν να ληστέψουν τον 92χρονο μετά από μια πληροφορία, όπως αναφέρθηκε στην ακροαματική διαδικασία, σύμφωνα με την οποία ένα παιδάκι Ρομά πήγε στο σπίτι του 92χρονου να πει τα κάλαντα και έτσι έμαθαν πως ο άτυχος είχε χρήματα.Ο 92χρονος είχε βρεθεί νεκρός, δεμένος και φιμωμένος στην αποθηκούλα της αυλής της μονοκατοικίας από τον εγγονό του, ενώ οι δράστες είχαν αναστατώσει το σπίτι αναζητώντας χρήματα.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass