Ογκολογική Κλινική μόνο με τη... διευθύντρια!

ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΜΕΝΕΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ - ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΟΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΣΤΟ ΓΝΛ - Γ. ΚΑΡΑΒΑΝΑ: ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ

Δημοσίευση: 12 Ιαν 2023 15:08

Δεν στέγνωσε το μελάνι της απόφασης του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου,

Γρηγόρη Βλαχάκη, με την οποία τοποθετεί τη διευθύντρια Παθολογίας Ογκολογίας, Γεωργία Λαμπροδήμου, στη Διεύθυνση του Ογκολογικού Τμήματος, και τα προβλήματα υποστελέχωσης, που ανέδειξε η παραίτηση του πρώην διευθυντή, Αθ. Αθανασιάδη, θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και τη λειτουργία της Κλινικής.
Ανεξάρτητα από τον αριθμό των γιατρών που υπηρετούν, η νέα διευθύντρια της Κλινικής είναι η μοναδική γιατρός που προσφέρει μόνιμα τις υπηρεσίες της και καλείται να λειτουργήσει ένα τμήμα, που εξυπηρετεί πάνω από 4 χιλιάδες ογκολογικούς ασθενείς ετησίως.
Στο πλευρό της νέας διευθύντριας προσφέρει υπηρεσίες μία ακόμα γιατρός, που μετακινείται δύο φορές την εβδομάδα από το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, ενώ δύο ακόμα γιατροί, που είχαν δηλώσει ανεμβολίαστοι, επέστρεψαν στις θέσεις τους και ετοιμάζονται να μετακινηθούν σε άλλα Τμήματα, εξαιτίας των κυβερνητικών αποφάσεων για τους όρους και τις προϋποθέσεις της επιστροφής τους.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το εφαρμοζόμενο πρωτόκολλο, η επιστροφή των γιατρών, των νοσηλευτών, των διοικητικών υπαλλήλων και του λοιπού προσωπικού γίνεται με δύο rapid tests την εβδομάδα, μάσκες υψηλής προστασίας και με εργασία σε τομείς όπου δεν υπάρχουν ευάλωτες ομάδες ασθενών. Οι ανεμβολίαστοι γιατροί δεν θα πρέπει να τοποθετούνται σε: Μονάδες Εντατικής Φροντίδας, Μονάδες Νεογνών και Κλινικές – Τμήματα με ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς. Συγκεκριμένα, δεν πρέπει να παρέχουν τις υπηρεσίες του σε κλινικές κλειστής νοσηλείας, όπως Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, Μονάδες Τεχνητού Νεφρού, Μονάδες Ογκολογικές και Μονάδες Νεογνών.
Η εικόνα της αποσύνθεσης της Κλινικής εξαιτίας της υποστελέχωσης, την οποία είχε αναδείξει ο παραιτηθείς πρώην διευθυντής Αθ. Αθανασιάδης, θέτει σε κίνδυνο την παροχή σημαντικών υπηρεσιών υγείας σε χιλιάδες Λαρισαίους ογκολογικούς ασθενείς από μια Κλινική, που, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, στη διάρκεια της περσινής χρονιάς ξεπέρασε τις 4 χιλιάδες χημειοθεραπείες, υποστήριξε πάνω από 300 νέους ογκολογικούς ασθενείς και κατέγραψε 7 χιλιάδες επισκέψεις στα Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου.
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι με την τοποθέτησή της η κα Λαμπροδήμου ενημέρωσε εγγράφως τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, περιγράφοντας το πρόβλημα της υποστελέχωσης, αναδεικνύοντας τους κινδύνους για την εξυπηρέτηση των ογκολογικών ασθενών και προτείνοντας λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος με μετακινήσεις γιατρών από άλλα νοσοκομεία και προκηρύξεις νέων θέσεων γιατρών.


ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ
Ερωτηθείσα για το πρόβλημα και τους κινδύνους εξυπηρέτησης των Λαρισαίων ασθενών, η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Γιάννα Καραβάνα δεν έκρυψε την ανησυχία της για τη συνεχιζόμενη επιδείνωση της κατάστασης, αλλά και για την πορεία των θεραπειών των ογκολογικών ασθενών στο Γενικό Νοσοκομείο αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα.
«Η υποστελέχωση του Τμήματος είναι θέμα που βασανίζει τα μέλη μας ακόμη και πριν την παραίτηση του πρώην διευθυντή, Αθ. Αθανασιάδη. Ακόμη και αν παραμείνουν οι δύο ανεμβολίαστοι γιατροί, το προσωπικό της Κλινικής είναι λίγο για τον όγκο των εργασιών της. Όσο το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται από τους αρμόδιους φορείς με γενναίες αποφάσεις από τις διοικήσεις του Νοσοκομείου και της 5ης ΥΠΕ, εμείς δεν μπορούμε παρά να ανησυχούμε γιατί περιορίζονται οι δυνατότητες εφαρμογής θεραπευτικών σχημάτων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας μας...» κατέληξε η κα Καραβάνα. Σημειώνεται ότι για το πρόβλημα της Ογκολογικής Κλινικής είναι ενήμερη η Διοίκηση, με τον διοικητή Γρηγόρη Βλαχάκη να δηλώνει ότι έχει ενημερώσει ήδη την 5η ΥΠΕ, ενώ αύριο στη διάρκεια επίσκεψής του στην Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχει σε ενημερωτική ημερίδα του ΕΚΑΒ, θα έχει την ευκαιρία να αναζητήσει λύσεις με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.
ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass