Ιστορία γραμμένη με τα δικά τους γράμματα!

ΤΟ ΝΕΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΘΕΨΥΠΑ ΓΙΑ ΤΟ 2023

Δημοσίευση: 10 Ιαν 2023 15:18

Τήρησαν και φέτος το έθιμο και μας ευχήθηκαν για τη νέα χρονιά.

Πιστά στο ετήσιο ραντεβού τους με την «Ε», μέλη της ΘΕΨΥΠΑ συνοδευόμενα από την κοινωνική λειτουργό Κλαίρη Κουρκούμπα επισκέφθηκαν τα δημοσιογραφικά γραφεία για να μοιράσουν τα ημερολόγιά τους με την ευκαιρία της νέας χρονιάς.
Στο ημερολόγιο του 2023, της σειράς ημερολογίων της Εταιρείας, παρουσιάζονται έργα που δημιουργήθηκαν στο εργαστήριο χαλκογραφίας και υποστηρίζονται τυπογραφικά με γραμματοσειρά που δημιουργήθηκε από τα μέλη ειδικά γι’ αυτό το ημερολόγιο. Όπως μας πληροφορεί το ημερολόγιο, η ιδέα της δημιουργίας γραμματοσειράς από τα μέλη του εργαστηρίου δημιουργικής απασχόλησης της Θ.Ε.Ψ.Υ.Π.Α. σχετίζεται με την ανάγκη δημιουργικής έκφρασης που έχει ο κάθε άνθρωπος. Τι καλύτερο λοιπόν από μια δημιουργία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε και μπορεί να ταξιδέψει μακριά και παντού!
Η διαδικασία σχεδιασμού της συγκεκριμένης γραμματοσειράς περιελάμβανε τα εξής στάδια: Σε ειδικά φύλλα το κάθε ένα από τα μέλη έγραψε σε συγκεκριμένα κουτάκια τα γράμματα, τα σημεία στίξης και τους αριθμούς. Στη συνέχεια αυτά τα φύλλα σκαναρίστηκαν και φορτώθηκαν σε ένα ειδικό πρόγραμμα υπολογιστή που δημιούργησε τη συλλογική αυτή γραμματοσειρά. «Αυτή η καλλιτεχνική γραμματοσειρά είναι διαθέσιμη για χρήση στην ιστοσελίδα μας και είμαστε σίγουροι ότι θα τη χρησιμοποιήσετε και εσείς στα δικά σας κείμενα. Αν θέλετε να δώσετε μια αίσθηση χειρόγραφου τα κείμενά σας δεν έχετε παρά να τη χρησιμοποιήσετε» σημειώνεται χαρακτηριστικά. Τα ημερολόγια κοσμούν ήδη τα δημοσιογραφικά γραφεία με τις ευχές ολόκληρης της οικογένειας της «Ε» στα μέλη της ΘΕΨΥΠΑ για μια καλή και δημιουργική χρονιά!

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass