ΤΟ ΕΚΛ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΠΟΡΟΙ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΕΡΓ. ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ

Συνδικαλισμός με... το τετραγωνικό μέτρο!

* Συλλαλητήριο σήμερα στην Κεντρική πλατεία

Δημοσίευση: 04 Οκτ 2014 13:00 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:59

 Γραφεία με... το τετραγωνικό μέτρο και ανάλογα με τον αριθμό των σωματείων-μελών του, δικαιούνται τα Εργατικά Κέντρα της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, το κτίριο του Ε.Κ. Λάρισας, κρίνεται υπερβολικά μεγάλο για τις ανάγκες του. Κατόπιν τούτου δεν μπορεί να διατεθούν πόροι για να... βαφεί ολόκληρο ή να επισκευαστεί!

Αυτό καταγγέλλει η διοίκηση του ΕΚΛ, σημειώνοντας ότι της ζητείται να παραχωρήσουν χώρο για τη στέγαση δημοσίων υπηρεσιών, με παράλληλη έξωση σωματείων!

Στην ανακοίνωση του ΕΚΛ, αναφέρονται τα εξής: «Η συγκυβέρνηση του κεφαλαίου, που τσακίζει τις ζωές των εργαζομένων για χάρη των κερδών της πλουτοκρατίας, τώρα επιχειρεί να τσακίσει και το συνδικαλιστικό κίνημα, με νέο αντισυνδικαλιστικό νόμο, με την περικοπή των λειτουργικών δαπανών που πρέπει να αποδίδει στα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες από τις κρατήσεις που κάνει ο ΟΑΕΔ κάθε μήνα από τους εργαζόμενους, ακόμα και με την έξωση συνδικαλιστικών οργανώσεων από τα κτίρια των Εργατικών Κέντρων, με βάση την αντεργατική νομοθεσία που ψήφισε τα τελευταία χρόνια!

Αυτό αποκαλύφθηκε από τον αντιπρόεδρο του ΟΑΕΔ κ. Καρέλα, κατά την επίσκεψή του στο Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας (σ.σ.: προχθές), όταν η αντιπροσωπεία της διοίκησης του ΕΚΝΛ του έθεσε 2 υπομνήματα, που αφορούσαν:

Α) Στη λήψη μέτρων στήριξης των ανέργων και περιορισμού της ανεργίας

Β) Την επισκευή του κτιρίου του ΕΚΝΛ, την κατασκευή νέου, την απρόσκοπτη καταβολή των λειτουργικών εξόδων του ΕΚΝΛ και όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων από τις εισφορές που παρακρατά ο ΟΑΕΔ για τον σκοπό αυτό από τους εργαζόμενους, την άμεση επαναφορά των διαθέσιμων καθηγητών στη δουλειά και την πρόσληψη νέων μόνιμων καθηγητών στις ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ, την επανασύσταση του ΟΕΚ και την κατασκευή νέων εργατικών κατοικιών στη Λάρισα.

Προσπερνώντας σε μηδέν χρόνο, όλα αυτά τα δίκαια αιτήματα του ΕΚΝΛ, ο αντιπρόεδρος του ΟΑΕΔ, δήλωσε με λίγα λόγια, ότι δεν μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις σε όλη την επιφάνεια του κτιρίου (π.χ. να αλλαχτεί η επικίνδυνη πρόσοψή του, να φτιαχτεί η στέγη που μπάζει νερά, να βαφεί το κτίριο), γιατί με την αντεργατική νομοθεσία που ψήφισαν αποφάσισαν ότι το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, με βάση τα ψηφίσαντα μέλη των σωματείων του, δικαιούται γραφεία 430 τ.μ. από τα 850 τ.μ., που είναι το κτίριο, που φτιάχτηκε γι’ αυτό τον σκοπό το 1964. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποβληθούν τα 40 περίπου σωματεία που στεγάζονται σ’ αυτό, για να στεγαστούν κάποιες δημόσιες υπηρεσίες! Η αθλιότητά τους σε όλο το μεγαλείο.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, τους προειδοποιεί: Να μην διανοηθούν να επιχειρήσουν κάτι τέτοιο. Θα μας βρουν απέναντί τους. Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας θα παραμείνει το σπίτι των σωματείων και των εργαζομένων. Η πρώτη αγωνιστική απάντηση να δοθεί και στη νέα αντεργατική πρόκληση με τη μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΕΚΝΛ το Σάββατο 4 Οκτώβρη, στις 11 το πρωί στην Κ. πλατεία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass